DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Irak Dışişleri Bakanı Müsteşarı bizim Bağdat'ta mutabık kaldığımız çerçevede Ankara'daydı. Sayın Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile ikili atılacak adımlar konusunda görüştüler. Kimse kriz tellallığı bu anlamda yapmamalıdır. Spekülatif haberlerle de kriz çıkarmaya yeltenmemek lazım. Bağdat'ta, Erbil'de, Ankara'da akl-i selim hakimdir. Her zaman hakim olacaktır. Bu konuda bize güvenin" dedi.
16 ARALIK'TA VİZE MUAFİYETİ TUTANAĞI İMZALANACAK
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ukrayna dönüşü basın açıklaması yaparak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Vize muafiyeti ile ilgili bilgi veren Bakan Davutoğlu, "16 Aralık tarihinde Ankara'da resmi süreç başlayacak. Vize muafiyetle ilgili tutanak imzalanacak. En fazla 3 buçuk yıl içinde daha erken de olabilir vize muafiyetinin söz konusu olabilecek" dedi.
BAKAN DAVUTOĞLU 12 ARALIK'TA ERMENİSTAN'A GİDECEK
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 12 Aralık'ta Ermenistan'ın başkenti Erivan'a gideceğini, 13 Aralık'ta Atina'da, 14 Aralık'ta ise KKTCB'ye resmi ziyarette bulunacağını belirtti. Bu ziyaretler öncesinde herhangi bir talebin söz konusu olmadığını belirten Bakan Davutoğlu şunları söyledi: "Hergün bir kriz haber üretiliyor. Kimse krizlerden menfaat ummasın. Türkiye'nin bu çerçevede attığı adımlardan da rahatsızlık duymasın. Irak'ın toprak bütünlüğü ve siyasal birliği bizim için önemlidir. Öte taraftan da Kuzey Irak bölgesel yönetimiyle de her aşamada, bundan sonra daha fazla ekonomik, siyasal, sosyal ilişkilerini derinleştireceğiz. Türkiye, enerji ihtiyacı olan bir ülkedir. Çevremizdeki bütün komşularımızda da enerji ihtiyacı var. Türkiye'nin çevredeki enerji arzını ülkemiz üzerinden transferi konusunda çaba göstermesinden daha doğal bir şey olamaz."
KİMSE KRİZ TELLALLIĞI YAPMAMALIDIR
Bakan Davutoğlu, "Bugün de Irak Dışişleri Bakanı müsteşarı bizim Bağdat'ta mutabık kaldığımız çerçevede Ankara'daydı. Sayın Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile ikili atılacak adımlar konusunda görüştüler. Kimse kriz tellallığı bu anlamda yapmamalıdır. Spekülatif haberlerle de kriz çıkarmaya yeltenmemek lazım. Bağdat'ta, Erbil'de, Ankara'da akl-i selim hakimdir. Her zaman hakim olacaktır. Bu konuda bize güvenin" diye konuştu.
Bakan Davutoğlu, Gazeteci Metin Turan'ın 48 saat içinde tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılacağını da söyledi.

HT (GD/RT)