ANKARA, () - CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Adana Seyhan Müftüsü Halil Uzun'un, Murat Göğebakan'ın cenazesinde konuşma yapmak isteyen Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'i 'Yeri değil' diye uyardığı için tayin edildiği iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

İhsan Özkes'in konuyla ilgili olarak Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'in yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesi şöyle;

"Basında yer alan haberlere göre Adana Seyhan Müftüsü Halil Uzun, şarkıcı Murat Göğebakan'ın cenazesinde konuşma yapmak isteyen Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'i ‘Yeri değil’ diye uyardığı için tayin edildi.

Bu bağlamda; Müftü Halil Uzun'un tayiniyle ilgili haberler doğru mudur? Doğruysa Bakan Ömer Çelik'e cenaze sırasında yaptığı müdahale nedeniyle mi çıkartılmıştır? Uzun'un tayin kararı ne zaman alınmıştır? Cenaze töreninin siyasi bir şova dönmesini engelleyen müftü Halil Uzun'un bu nedenle tayin edilmesini doğru buluyor musunuz? Bundan sonra cenaze törenlerinde iktidar mensuplarının konuşma yapmasını sağlayıp sağlamadığına göre mi müftülerin ve din görevlilerinin görev yerleri belirlenecektir?"