ANKARA,() - BAKAN Ömer Çelik, Danıştay'ın 146'ncı kuruluş yıldönümü töreninde Başbakan Erdoğan'ın tepki gösterdiği Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun konuşmasına ilişkin; ''Türkiye'de sivil siyasete karşı bir tür "vesayetin silahsız kuvvetleri partisi" kurulmaya çalışılıyor. Bu yapılan konuşmalar "vesayet hareketi partisi"nde yer kapma yarışının ürünleri'' dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Danıştay töreninde Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'na tepki gösterek salondan ayrılmasını değerlendirdi. Bakan Kılıç, Feyzioğlu'nun hukuk adına değil yargı vesayeti adına konuşma yaptığını savunarak ''Bu yapılan konuşmalar "vesayet hareketi partisi"nde yer kapma yarışının ürünleri'' değerlendirmesi yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanı'nın mikroblog sitesi twitter'dan yaptığı yazılı açıklama şöyle; ''Barolar Birliği Başkanı, hukuk adına değil yargı vesayeti adına bir konuşma yaptı. Yargısal aktivizmin vahim bir örneği. Cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaşırken eski Türkiye zihniyeti yargı üzerinden sistematik bir saldırı gerçekleştiriyor. Bu konuşmalar hukuk adına yapılmıyor. Sivil siyaseti kuşatmak için yapılıyor. Vesayet zihniyeti "silahsız kuvvetler göreve" talimatı veriyor, birileri cüppelerini giyerek "emredersiniz" diyor. Siyaseti GDO'lu ürün haline getirmek için yargı kürsülerini, genetik labarotuvarı gibi kullanmaya kalkıyorlar. Bilmedikleri şudur: artık vesayet zihniyeti bir "mumya zihniyet"tir. Her dirilme hamlesi daha çok çürümesini sağlayacak. Yargı kürsülerinin, sivil siyasete taarruz odağı olması, yargının en büyük meselesidir. Yargı, kendini, sivil siyasetin rakibi konumuna sokmak isteyen bu kişilere karşı net duruş sergilemelidir. Türkiye'de sivil siyasete karşı bir tür "vesayetin silahsız kuvvetleri partisi" kurulmaya çalışılıyor. Bu yapılan konuşmalar "vesayet hareketi partisi"nde yer kapma yarışının ürünleri. Fakat ne yapılırsa yapılsın, halk kazanacak, sivil siyaset galip gelecek...''

() (BY)