BAKAN ÇELİK :HASTANELER CEFA DEĞİL, ŞİFA YERİ OLDU
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Eyyübiye İlçesinde yaptırılan 400 yataklı Devlet Hastanesi'nin temel atma törenine katıldı.
Toplu Konut İdaresi tarafından yapılacak hastanenin temel atma törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in yanı sıra Vali Vekili Ramazan Seçilmiş, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Sağlık Bakanı Yardımcısı Agah Kafkas, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri ile bürokratlar katıldı. Temel atma töreninde konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa ve İlçelerinde hastane yapımının hızla devam ettiğini söyledi. Halka en iyi hizmeti vermek için çalıştıklarını ifade eden Çelik, barış süreci ile barışı hedeflediklerini dile getirerek şöyle konuştu:
"AK Parti hükümeti döneminde en büyük icraatımız bu aziz millete kardeşliğimizi yeniden hatırlatma projemiz en büyük projedir. Kardeşliğimizi pekiştirecek birçok adımlar attık. Bu hizmetlerden dolayı artık hastaneler bir cefa yeri değil, şifa yeri olmaya döndü. Çok şükür analar, bacılar, gelinler, ağlamıyor, evlatlar öksüz kalmıyor. Biz milletin kardeşliğine inanıyorduk ve bu adımları cesur bir şekilde attık. Türkiye normalleşirken, yapılan bu hizmetlerden tabi ki birileri rahatsız olacak. 30 yıldır kan kaybeden, kardeşi kardeşe kıydığı, bin bir türlü sorunların yaşandığı ve anaların ağladığı bir süreci sonlandırıyorsunuz. Yapılan çalışmalarla IMF dönemini kapattık. Böyle büyük işler yaparsanız Türkiye’yi terörden kurtaracak adımlar atarsanız, bu normalleşmeden, birilerinin rahatsız olmaması mümkün değildir."
Konuşmasında 17 Aralık operasyonuna da değinen Bakan Çelik, şöyle devam etti:
"Son yaşanan olaylar, Türkiye’nin istikrarı ve itibarı her şeyin üzerindedir. Bu hükümet ne yaptığını, nasıl yaptığını açık ve şeffaf bir şekilde bütün icraatlarını ortaya koyuyor ama burada bir hedef var, siyasette rakibinizi sandıkta mağlup edeceksiniz. Sandıkta mağlup edemeyip, çeşitli oyunlarla mağlup edemediğiniz Recep Tayyip Erdoğan'a 'bir çizik atar mıyız' diye seçim öncesinde bazı oyunlar, bazı olaylara sebebiyet verirseniz bu, inandırıcılığınızı ortadan kaldırır. İki yıl önce varsa bir hırsız çıkarırsınız ortaya, bu devlet, bu hukuk bunun hesabını sorar ama seçime iki buçuk ay kalmış yaşanan hadiselerle amaç, sandıkta yenemediğini çeşitli lekelerle milletin kafasında 'şüpheli adam konumuna getirebilir miyim' şeklinde olursa tabi ki burada çok farklı değerlendirmeler, hususlar devreye girer. Biz milletimizin ferasetine inanıyoruz güveniyoruz. Milletimiz her şeyin farkındadır diyoruz. Hizmet ekibimize devam diyeceklerine inanıyoruz."
Bakan Çelik yaptığı konuşmasının ardından beraberindekilerle hastanenin temelini attı.