ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, rüşvet ve yolsuzluk soruşturması ile ilgili konuşurken, yapılacak değerlendirmelerin lokal olması gerektiğini söyledi. Bakan Çelik, "Değerlendirmelere dikkat ederseniz ülkenin bütünlüğü, birliği, istikrarı hedef alıcı şekilde büyütülüyor, abartılıyor, geliştiriliyor. Ne yanlış varsa üzerine gidilsin, o yanlışlar ortaya çıksın, yargı da gereğini yapsın inancı içerisindeyiz" dedi.
Bursa'da anne ve babasını ziyaret eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, merkez Nilüfer İlçesi'nde 'İkizler Börek'in şube açılışına katıldı. Burada hamur açan ustayı izleyen Bakan Çelik ardından pasta kesti. Bakan Çelik, açılış ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çelik, iki bakan oğlunun tutuklanması ve birçok kişinin de karıştığı rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasını nasıl değerlendirdiği sorusu üzerine  Türkiye'nin hukuk devleti olduğunu ve yanlış yapanın hukuk devletinde karşılığını bulacağını kaydetti. Soruşturmanın ilk gününden itibaren Türkiye yönetiminin tümden mahkum edildiğini ve edilmeye çalışıldığını dile getiren Çelik, şöyle konuştu:
"Sonuçtan başa doğru hareket ediliyor. Bunlar son derece yanlış şeylerdir. Birinci gün, birinci dakikadan itibaren başta Başbakan olmak üzere herkes söyledi. Biz büyük bir camiayız. Türkiye, büyük bir devlet. Yanlış varsa bunu ortaya hukuk çıkaracak. Bunu beklemeden ön değerlendirmelerle yapılacak olan tüm hükmü tesis etme çalışmaları son derece yanlıştır.  Daha sukunetle olayları izlenmesinde, yarar görüyorum. Türkiye büyük kazanımlar elde etti. Bu kazanımları seçim arifesinde toptancı mantıkla yok etmeye çalışmak, bir ülkeye yapılabilecek en büyük yanlıştır. Meydana gelen ve muhtemel olaylar neyse üzerine gidilmesi anlamını taşımaz. Ne yanlış varsa üzerine gidilsin, o yanlışlar ortaya çıksın, yargı da gereğini yapsın inancı içerisindeyiz."
Çelik, Emniyet'teki görevden almalar ve basın mensuplarına getirilen yasak hatırlatılıncabu konuda bilgisi olmadığını söyledi.
FETULLAH GÜLEN’İN KONUŞMASI
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Fethullah Gülen'in sohbeti sırasında bedduada bulunmasının nasıl değerlendirdiğini ve AK Parti ile cemaat arasında bir kavga olup- olmadığını sorulması üzerine ülkeyi sevenlerin arasında kavga etme lüksü bulunmadığını kaydetti. Sağduyu, aklı selimin hakim olmasını gerektiğini söyleyen Çelik, "İnşallah kısa süre içerisinde aklı selim hakim olur. İnşallah herkes kendi görevini, hizmet alanı içerisinde sürdürür" diye konuştu.
Çelik, kıdem tazminatı ile ilgili soru üzerine son olarak çarşamba günü taraflarla toplantı yaptıklarını, kıdem tazminatının rafta kalmaya devam edeceğini söyledi. Çelik, "Seçimlerden önce inşallah süreç elverirse taşeron uygulaması ve oradaki haksızlıkları gidermeye dönük ve yargı kararlarına dönük bir çalışmayı parlamento önüne getirme gayreti içinde olacağız. Onunla ilgili bir altyapımız hazır zaten" dedi.
Basın sektöründe cemaate yakın isimlerin istifa ettiklerini ve bununla ilgili değerlendirmesinin sorulması üzerine ise Bakan Çelik, bu tür şeyleri bilmediğini ve bu tür ayrımcı yaklaşımların olamayacağını dile getirdi.