CUMHURBAŞKANLIĞI seçimi için oyunu Bursa'da kullanan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "İnşallah karar sağlıklı bir şekilde çıkacak ve pazartesiden itibaren kollarımızı sıvayıp işimize bakacağız" dedi.
Oy kullanmak için Bursa'daki ailesinin yanına gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, öğle saatlerinde merkez Yıldırım İlçesi’nde bulunan Yıldırım İlköğretim Okulu’na geldi. Ak Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, Yıldırım İlçe Başkanı Hüdai Yazıcı ile birlikte 1324 numaralı sandık başına gelen Bakan Çelik, oyunu kullandı.
Oyunu kullandıktan sonra seçimlerle ilgili açıklamada bulunan Bakan Faruk Çelik, Türkiye’nin tarihi bir gün yaşadığını söyledi. Seçimlerin hayırlı olmasını dileyen Çelik, şöyle dedi:
"Dünya ve Türkiyemiz sıkıntılı bir süreç içinden geçiyor. Türkiye’de istikrarın korunması adına sandıklar açıldığı zaman milletimizin sağ duyulu oy kullandığını göreceğiz. Başbakanımızın halk tarafından ilk kez seçilen Cumhurbaşkanı olarak Çankaya’ya çıkması milletimizin takdiri. Endişemiz yok. Demokrasimiz açısından önemli bir aşama. Bundan sonra sükunet içerisinde bölgedeki tüm gelişmelere dikkat ederek zaman kaybetmeden, ülkenin hizmetinde hem Cumhurbaşkanlığı makamı hem yürütme, yasama olarak daha aktif bir şekilde ağır sorunların üzerinden gelecek performansı göstereceğiz."
"BU AKŞAM NOKTALANACAK"
Çelik, seçimin ikinci tura kalma olasılığına ilişkin değerlendirme yaparken bunun milletimizin takdiri olacağını belirterek şöyle dedi:
"O takdire saygı duymamız gerekiyor. Ama uzun süredir siyasetin içerisindeyiz aldığımız izlenim sanki bu gün akşam bu iş noktalanacak gibi. Türkiye’nin tekrar bir seçim atmosferi içerisinde 15 günü geçirmemesinde fayda var. Çünkü bölgede yaşananlar önemli hadiseler. Türkiye iki ayı seçimle geçirdi. Yakın zamanda 3-4 aylık süreyi yerel seçimlerle geçirde. Önümüzde genel seçimler var. Hep seçim değil. İnşallah karar sağlıklı bir şekilde çıkacak ve biz pazartesiden itibaren kollarımızı sıvayıp işimize bakacağız."
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde yerine geçecek getirilecek isim konusunda parti için sıkıntı ve tartışma bulunmadığını belirterek, "Partimiz bir takım olarak hizmet etmeyi hedefleyen bir parti. Bu güne kadar öyle geldik. Şimdi de takımın kaptanı Cumhurbaşkanı olur ise oturup istişare edilecek. En sağlıklı karar verilecek. Takım ruhu içerisinde hareket edeceğimizden vatandaşlarımızın endişesi olmasın" dedi.

FOTOĞRAFLI