Birkan YILDIZ/ ANKARA, ()- KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Hacı Bektaş Veli felsefesinin temelinde barış ve dostluğun olduğunu belirterek; "Bu öğretinin doğduğu toprakların bir ferdi olarak, yakın coğrafyamızda inanç ve iktidar kavgalarının masum insanların kanını döktüğüne tanık olmak bizleri daha çok üzüyor, bizlere daha büyük bir sorumluluk yüklüyor" dedi. 
Bakan Çelik, Hacı Bektaş Veli'yi Anma ve Kültür Sanat Etkinlikleri nedeniyle mesaj yayımladı. Çelik Anadolu'nun bir kültür mozaiği olduğunu vurgularken, Hacı Bektaş Veli'nin barış ve dostluk temelleri üzerine kurulan felsefenin önemine değindi. Bakan Ömer Çelik, Ortadoğu'da akan kanın kendilerine sorumluluk yüklediğini belirterek; şöyle devam etti;
"Barış, dostluk, sevgi ve hoşgörü temel taşları üzerine öğretisini kuran gönül ve düşünce insanı Hacı Bektaş Veli, bir kültür mozaiği olan Anadolu'da sosyal, ekonomik ve dini ayrım gözetmeksizin birlikte insancıl bir yaşamın kaynağı olmuştur. Bu öğretinin doğduğu toprakların bir ferdi olarak, yakın coğrafyamızda inanç ve iktidar kavgalarının masum insanların kanını döktüğüne tanık olmak bizleri daha çok üzüyor, bizlere daha büyük bir sorumluluk yüklüyor."
Bakan Çelik, mesajında Hacı Bektaş Veli'nin felsefesinin kavranmanın yanı sıra uygulanması gerektiği belirtti. Anma etkinliğini düzenleyenlere teşekkür eden Çelik, şunları söyledi;
"Hacı Bektaş Veli'yi daha derinden anlamaya çalıştığımız bugün, tüm dünyevi değerlerden uzaklaşarak düşünmeli ve öğretisinin; 'Doğruluk dostluk kapısıdır. / Düşünce karanlığına ışık tutanlara ne mutlu. / Düşmanınızın dahi insan olduğunu unutmayınız. / Yolumuz, ilim, irfan ve insanlık sevgisi üzerine kurulmuştur.' düsturlarını kavramanın ötesine geçip yaşamalıyız. Hacı Bektaş Veli'yi bir kez daha saygı ve rahmetle anarken etkinliklerin gerçekleşmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum."