Ömer PINAR- Mustafa UFAK/ŞANLIURFA, () -  ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti hükümeti ile hayatın her alanında vatandaşın düşünüldüğünü ve her yıl sadece sağlığa 50 milyar liralık yatırım yapıldığını söyledi.
Bakan Çelik, hava yoluyla seçim bölgesi Şanlıurfa'ya geldi. Havalimanında Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ve bürokratlar tarafından karşılanan Bakan Çelik ilk olarak Karaköprü ilçesinde yapılacak olan Ağız ve Diş Hastanesi’nin temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Bakan Çelik, son yıllarda Türkiye'de ve Şanlıurfa'ya güzel hizmetler yapıldığını belirterek, "Hem burada hem de diğer birçok yerdeki ağız ve diş sağlığı merkezlerimiz önemlidir. Aslında sağlık, ağız ve diş sağlığı ile başlar. Hükümetimiz döneminde Sağlık Bakanlığı bünyesinde çok yaygın bir şekilde bu hizmet alanlarının açıldığını bilmenizi istiyorum. Sağlık, Türkiye'de yatak kapısıydı, çok şükür şifa kapısı haline geldi. Eski rakamla 8 katrilyon lira harcanan sağlığa şuanda 50 katrilyon gibi bir kaynağın tahsis edildiğini bilmenizi istiyorum. Türkiye'de her yıl 50 milyar liralık sağlık yatırımı gerçekleşiyor" diye konuştu.
Bakan Çelik, hastanenin temelini attıktan sonra gittiği Hilvan ilçesinde yapımı tamamlanan Meslek Yüksekokulu'nun açılışı kurdelesini kesti.

ÖP,MU(HK/BT ) (FOTOĞRAFLI)