SURİYE’de insanlara açlıktan dolayı kedi, köpek yiyebileceklerine dair alimlerin fetva verdiğini belirten Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Bütün insanlık bunu seyrediyor. Bölgemiz tam bir cinnet geçiriyor. Mezhep adına, etnisite (etnik köken) adına katliamlar almış başını gidiyor” dedi.
Antalya'nın Serik İlçesi'nde sabah saatlerinde Turkish Airlines Open’da mücadelede edecek golfün efsane ismi Tiger Woods’la basın toplantısına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, akşam saatlerinde Antalya’da Ahmet Muhtar Kızıltan Kültür ve Sanat Merkezi’nin açılışına katıldı. Bakan Çelik, burada yaptığı konuşmada, bilginin yaygınlaşması, insanları ünsiyet kavramından uzaklaştırdığı gibi bilgi karmaşası ve bombardımanı içinde insanların yalnızlaştığını kaydetti. Geçmişte doğru olanın ne olduğu bilinmediği, temel haklar konusunda insanoğlu yeterli bir birikime kavuşmadığı için vahşi savaşlar, acımasız katliamlar ortaya çıktığını belirten Bakan Çelik, şunları söyledi: "Bugün bilgiye ulaşma konusunda hiçbir problem yok. Ama gözümüzün önünde bir coğrafyada Suriye’de insanlara açlıktan dolayı kedi, köpek yiyebileceklerine dair fetva vermek zorunda kalıyor alimler ve bütün insanlık bunu seyrediyor. Bölgemiz tam bir cinnet geçiriyor. Mezhep adına, etnisite adına katliamlar almış başını gidiyor. Sadece, tek bir yeni çıkmış cep telefonuna verdiğimiz parayla Myanmar’da onlarca insanını hayatını kurtarabilirsiniz. Sadece küçük bir teknolojik aleti evimizde yenilemek için Gazze’deki bir ailenin 6 aylık rızık ihtiyacını karşılayabiliriz. Ama bunları bilmek, bunlar adına eylem üretmek anlamına maalesef bu çağda gelmiyor. Burada eksik olan bir şey var. Akıl hakkında, ruh hakkında yeterli bilgiye sahibiz. Ama bu yeterli bilgiyi bir hikmet havzasında değerlendiremiyoruz. Aklımızın ve ruhumuzun terbiyeye ihtiyacı var."
Bakan Çelik konuşmasının ardından kültür ve sanat merkezinde il sergisi Hiley-i Şerife sergisini gezdi.
AK PARTİ İL TEŞKİLATINI ZİYARET ETTİ
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in Antalya’daki son adresi ise Ak Parti Antalya İl Başkanlığı oldu. Partide çiçeklerle karşılanan Bakan Çelik, parti yöneticileri ve belediye başkanlarıyla yaptığı toplantı basına kapalı gerçekleşti.