KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Türkiye'nin son 11 yılda uluslararası arenada konuşulan konuma geldiğini söyledi. Türkiye'nin AK Parti iktidarıyla her alanda geliştiğini ifade eden Bakan Çelik, "Elde ettiğimiz başarının sahibi biz değil, halktır" dedi.
Bakan Çelik, Kahramanmaraş’ta, kentin kurtuluşunun 94’üncü yıldönümü kapsamında Müftülük Meydanı’nda düzenlenen kutlamalara katıldı. Bakan Çelik, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Garnizon Komutanı Albay Kerim Acar ve Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ile birlikte bindiği tören aracından vatandaşların bayramını kutladı. Törende konuşan Bakan Ömer Çelik, Türkiye’nin son 11 yılda uluslararası boyutta başarı elde ettiğini belirterek, “Maraş’a sahip çıkmak bir vazife değildir, Maraş’a sahip çıkmak bir onurdur. Son olarak şunu söylemek istiyorum. Bakanlar, milletvekilleri, kamu yöneticileri bizler işin sadece görünen tarafıyız. Son 11 yılda bu memlekete ne olduysa, bu ülkenin demokrasisi ne kadar geliştiyse, bu ülkenin ekonomisi ne kadar geliştiyse, dış politikamızda Moğolistan’dan Somali’ye, Bosna Hersek’e kadar ne kadar büyük yol yürüdüysek, bu başarının sahibi biz değiliz, bu başarının sahibi sizsiniz. Ve sizlere şunu açıklıkla ifade etmek isterim ki, o en arkada duranlar, ellerinde bayrak sallayanlar; bu ülke sizindir, bu ülkenin iradesi sizindir. Bu ülkenin yönetimi size aittir ve bunu sizden kimsenin almasına müsaade etmeyeceğiz" dedi.
Ülkenin birliği ve dirliği için tüm etnik grupların hak ve özgürlüklerinin teminat altına alındığını ifade eden Bakan Çelik şunları söyledi:
"İçinde bulunduğumuz coğrafya ve bu coğrafyada yaşanan gelişmeler bizi her zamankinden daha fazla duyarlı olmaya, Kahramanmaraş'ın milli istiklalimizi korumak için sahip olduğu tecrübeden daha fazla yararlanmaya mecbur kılıyor. Son 11 yıllık dönemde ülkemizde yakalanan istikrar ve bu istikrarın bir yansıması olan ekonomik büyüme, büyük dış politika, gelişme sadece dünyanın ilgisini üzerimize çekmekle kalmamış, ülkemizle ilgili kötü emelleri olanları da tahrik etmiştir. Bütün bu olumlu gelişmelerin yanı sıra ülkemize yönelik olumsuz gelişmeler konusunda da Kahramanmaraşlıların her zaman sahip olduğu duyarlılığa bugünlerde daha çok ihtiyacımız var. Pek çok alanda çok önemli aşamalar kaydediyoruz. Özellikle çözüm süreciyle, kangren haline gelmiş, 30 yıl boyunca ülkemizde şehitler verilmesine sebep olmuş, aziz evlatlarımızın hayatlarını kaybetmesine sebep olmuş terör ortamı, son bir yıldır büyük oranda silahsızlandırma sürecinin başlamasıyla birlikte, ileri adımların atılmasıyla birlikte, büyük bir cesaret örneği ortaya konulmasıyla birlikte, çözüm yoluna girmiştir. Bu istikamette ülkemizde hangi etnik gruptan olursa olsun birliğimizi ve dirliğimizi korumak adına, bütün vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerini teminat altına alacak olan adımlar süratle atılmaya devam etmektedir. İnsanımızın özellikle, Kahramanmaraşlıların ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara prim vermemesi milli mücadele ruhuyla ülkemizin istikrarına ve kalkınmasına bundan böyle daha çok sahip çıkması gerek."
Törende Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Kahramanmaraş'a TBMM tarafından verilen kırmızı şeritli İstiklal Madalyası'nı Türk bayrağa taktı. Törenlerde aralarında ünlü oyuncular Tamer Karadağı ile Umut Karadağ’ın da yer aldığı tiyatro ekibi tarafından 'Maraş Destanı' isimli oyun sahnelendi.
30 MART'TA TÜRKİYE KÖTÜ ALIŞKANLIKLARI GERİDE BIRAKACAK
Bakan Ömer Çelik, kutlama töreninin ardından partisinin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Erkoç’un Trabzon Bulvarı’ndaki seçim bürosunun açılışına katıldı. Gösterilen yoğun ilgi arasında açılışını yaptığı seçim bürosu önünde konuşan Bakan Çelik, 11 yılda çete, cunta ve darbelerle mücadele ettiklerini anlatarak şöyle konuştu:
"11 yıldır bu ülkede neredeyse 100 yıllık tarihi beraber gerçekleştirdik. Sadece bu ülkede yolsuzlukla, ülkenin kötü yönetilmesiyle, yanlış işlerle uğraşmadık. Sizin verdiğiniz destek sayesinde bu ülkede çetelerle, cuntalarla, darbelerle mücadele ettik. Bu ülkede sizin ve çocuklarınızın layık olduğu bir demokrasiyi kurmak için hep beraber uğraştık. Esas olan bu gücü yaratan, bu desteği veren, buralarda toplanarak, bu meydanları doldurarak, bu seçim bürolarını açan, bu büyük Türkiye’yi yaratan tek tek hepinizsiniz. Bizler işin sadece görünen tarafıyız. Bu işin eseri, bu eserin mimarı, büyük Türkiye’nin yaratılmasındaki asıl kuvvet sizsiniz. Şimdi ise öyle bir noktaya geldik ki artık eski Türkiye’yi tamamen geride bırakacağımız, yeni Türkiye’ye kimsenin suikast düzenleyemeyeceği bir aşamaya geldik. 30 Mart’ta öylesine bir dönemden geçeceğiz ki eski Türkiye tamamen geride bırakılmış olacak, eski Türkiye’nin kötü alışkanlıkları tamamen geride bırakılmış olacak; vatandaşın aşağılandığı, kimliğinin hor görüldüğü, adam yerine konulmadığı eski Türkiye tamamen geride bırakılmış olacak. Bir hükümeti getirecek yada götürecek yegane irade sizsiniz. Bir ülke, bir hükümet eğer sokaklarından güç almıyorsa, eğer sokaklarının iradesini yansıtmıyorsa o hükümet meşruiyetini kaybetmiş demektir."
AÇILIŞTA İZDİHAM
Bakan Çelik, konuşmasının ardından milletvekilleri, AK Parti İl Başkanı Metin Doğan ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Erkoç ile birlikte seçim bürosunun açılış kurdelesini kesti. Bakan Çelik ve beraberindekilerin arkasından seçim bürosunun içerisine girmeye çalışanlar izdihama neden oldu. İzdiham arasında asker olduğunu söyleyerek bağıran adı öğrenilemeyen genç, polisler tarafından yaka paça bölgeden uzaklaştırıldı.
Bakan Ömer Çelik ve beraberindekiler daha sonra yürüyerek valiliğe geçti. Vali Şükrü Kocatepe tarafından karşılanan Bakan Çelik, Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı. Daha sonra bir süre valilik makamında Vali Kocatepe ile görüşen Bakan Çelik, Belediye Başkanı AK Partili Mustafa Poyraz'ı da ziyaret ederek kente ilişkin bilgi aldı.