TARİHİ YERLERİ GEZDİ
Kültür ve Turizm Bakan Ömer Çelik, beraberindeki milletvekilleriyle birlikte Dulkadiroğlu Mahallesi'nde, 2007'de ev tadilatları ve kaçak kazılar sonrası tesadüfen bulunan Germenicia Antik Kenti'ni gezdi. Bakan Çelik, yetkililerden antik kentle ilgili bilgi alarak mozaikleri inceledi.
Bakan Ömer Çelik, burada yaptığı açıklamada arkeolojik kalıntı bulan vatandaşların mağdur edilmeyeceğini, aksine işbirliklerinden ötürü kendilerine kolaylık sağlanacağını belirterek, "Bu antik kentin tüm değerlerinin ortaya çıkması için kapsamlı bir çalışma yapılması konusunda talimat verdim. Zaman zaman bilinçsiz uygulamalar oluyor. Çıkan bir şey tam değeri bilinmeden zarar verilebiliyor ya da hasar görüyor. Vatandaşlarımız eğer farklı bir şeye rastlarlarsa lütfen müze yetkililerimize, uzmanlarımıza haber versinler arkadaşlarımız gelip baksınlar. Şu da bilinsin ki kendi evinde arkeolojik bir buluntu çıkarmış vatandaşımız mağdur edilmez, herhangi bir sıkıntıya sokulmaz, tam tersine bulduğu eserin kazandırılması konusunda göstermiş olduğu işbirliğinden dolayı ona da kolaylık sağlanır" dedi.
Bakan Çelik, daha sonra kent merkezindeki tarihi izci evi ile hamamları gezip, temaslarını tamamladıktan sonra karayoluyla Adana’ya gitmek üzere yola çıktı.