KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, AK Parti Adana Sarıçam Belediye Başkan Adayı Ahmet Zenbilci'nin seçim bürosunun açılışını yaptı.

Merkez Sarıçam İlçesi'ne bağlı Orhan Gazi Mahallesi'nde seçim bürosu açılışı yapan Bakan Ömer Çelik yaptığı konuşmasında, "30 Mart'ta önümüze yeni bir demokrasi sınavı geliyor. Her demokrasi sınavından başarıyla geçtiniz. Bu demokrasi sınıavında da en büyük başarıyı yakalayacağımıza eminim. Önümüzdeki seçim seçimlerin seçimidir. Oy verdiğiniz sandıklar, sandıkların sandıklarıdır. Onun için vereceğiniz oy fevkalade sizin için önemlidir" dedi.

'TÜRKİYE EKONOMİSİ İLK 20'DE'

11 yıl önce Türk Lirası'nın dünyada en kıymetsiz paralardan biri olduğunu söyleyen Bakan Çelik, "Bugün geldiğimiz noktada altı sıfırı atarak Türk parasını, ekonomisini büyüterek, Türkiye'nin zenginliğini ortaya çıkararak, dünyanın en kıymetli paralarından biri haline getirdik. Dünyanın ilk 20 ekonomisi arasına soktuk. Bayrağımız bizim için azizdir. Esas mesele bayrağın temsil ettiği değerleri bu ülkeye ait değerleri, bu millete ait değerleri daha da yükseklere çıkarmak, daha da değerli kılmaktır. Bugün baktığımızda bayrağımızın dalgalandığı her yerde, dünyanın her yerinde Türkiye bir ekonomi mücizesi, bir demokrasi mucizesi, bir dış politika büyüklüğü olarak ortaya çıkmaktadır" diye konuştu.

'ZENGİNLİĞİN GASPEDİLMESİNE SON VERDİK'

"Her seçim ilçeniz ve çocuklarınızın geleceğiyle ilgili kararlardır" diyen Bakan Çelik, "11 yıl önceden bugüne kadar petrol bulmadık. Yeni bir doğal gaz kaynakları kesfetmedik. Herhangi bir yeri sömürmedik, başkasının birinin zenginliğine el koymadık, başkasının zenginliğini gaspetmedik. Tek birşey yaptık, bu milletin gaspedilen zenginliğinin gaspedilmesine son verdik. Milli iradeyi ayakta tuttuk" dedi.