Teoman ERİŞ/ALANYA (Antalya), () - AVRUPA Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu Tape iddialarının seçimleri etkilemeyeceğini savunarak, "Artık bu işlerin çivisi çıktı. Etik olmayan, ahlaka, geleneklerimize, göreneklerimize ve insanlığa sığmayan her türlü yola tevessül ediyorlar" dedi.
AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, 30 Mart yerel seçimleri çalışmalarını Antalya'nın Alanya İlçesi'nde esnaf ziyaretleriyle sürdürdü. Gezisi sırasında babası Osman Çavuşoğlu'nun işlettiği kapalı otoparkı da ziyaret eden Bakan Çavuşoğlu, babasının elini öptü. AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Güney ve Alanya Belediye Başkanı ve AKParti Belediye Başkan adayı Hasan Sipahioğlu'nun da katıldığı esnaf gezisinde BAkan Çavuşoğlu, karşılaştığı turistlerle Rusça ve İngilizce konuşarak sohbet etti. Bakan Çavuşoğlu daha sonra gazetecilere açıklamalarda da bulundu.
AK PARTİ'NİN OYU YÜZDE 47- 49 BANDINDA
Bir gazetecinin 'Yerel seçimde Ak Parti'nin oyunun yüzde 40'ın altına düşmesi halinde ekonomik kriz yaşanacağına dair endişeler var. Bu konudaki düşünceniz nedir?' sorusuna Çavuşoğlu, yayınlanan anketlerin doğruyu yansıtmadığını söyledi. Her seçim öncesinde milletin kafasını karıştırmak için gerçek olmayan anketlerin yayınlandığını belirten Çavuşoğlu, "Bizim anketlerimiz hiçbir zaman bizi de Türkiye'yi de yanıltmamıştır. Değişik firmalara yaptırdığımız anketlerde AK Parti'nin oyu yüzde 47 ile 49 bandında dolaşıyor. Dolayısıyla hiç kimsenin endişe etmesine gerek yok" dedi.
'BU İŞLERİN ÇİVİSİ ÇIKTI'
Hükümet üyeleri ve onların çocuklarıyla ilgili internete düşen ses kayıtlarının seçim sonuçlarını nasıl etkileyeceğinin sorulması üzerine ise Bakan Çavuşoğlu, "Hiç etkilemez. Milletimiz oyunu gördü ve 30 Mart'ı sabırsızlıkla bekliyor. Artık bu işlerin çivisi çıktı. Etik olmayan, ahlaka, geleneklerimize, göreneklerimize ve insanlığa sığmayan her türlü yola tevessül ediyorlar" diye konuştu.
TE(SU/COŞ) (FOTOĞRAFLI)