AVRUPA Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Ak Parti Alanya İlçe Teşkilatı’nda düzenlenen rozet takma töreninde, kendi torununa rozet takan partili Yılmaz Tüzün’e yanındaki eşini göstererek, "Bugün sevgililer günü. Bir tane de yengeye tak" diye espri yaptı.
AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, rozet töreni, yatırım incelemeleri ve bazı ziyaretler için Alanya'ya geldi. Bakan Çavuşoğlu ilk olarak Ak Parti İlçe Teşkilatı'nda düzenlenen katılım törenine katıldı. Burada Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, bazı belde belediye başkanları ve partililer tarafından karşılanan Bakan Çavuşoğlu, partiye yeni katılanlara rozet taktı.
Ak Parti İlçe Teşkilatı Başkanı Hüseyin Güney, parti üyelerinden Yılmaz Tüzün'ün kendi torunlarına rozet takmasını istedi. Bu sırada Bakan Çavuşoğlu, kendisiyle aynı adı taşıyan torununa rozet takan Yılmaz Tüzün'e, "Bugün sevgililer günü, bir tane de yengeye tak" dedi. Çavuşoğlu’nun bu esprisi salonda gülüşmelere neden oldu.
AHEP BU YIL ÖĞRENCİ ALACAK
Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Çavuşoğlu, Alanya Hamdullah Emin Paşa (AHEP) Üniversitesi'nin gelecek eğitim-öğretim yılında öğrenci alacağını söyledi. Üniversite binasının tamamlandığını ve eğitime hazır durumda olduğunu belirten Çavuşoğlu, "Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya ve yardımcısıyla görüştüm. Evrakların kendilerine ulaştığını söylediler. Üniversitemizin gelecekle ilgili çok önemli hedefleri var. Lisans düzeyinde öğrenci sayısı, yüksek lisans, doktora programları ve yurt dışındaki üniversitelerle yapacağı işbirliği açısından çok önemli projeleri de var" dedi.
ALANYA’YA 30 MİLYON LİRA YATIRIM
Antalya ve Alanya'yı bir eğitim merkezi haline getirmek istediklerini dile getiren Bakan Çavuşoğlu şunları söyledi: "Hem kendi çocuklarımız için, hem de yurt dışından öğrencilerin gelebileceği, yaşayabileceği üniversiteler merkezi haline getiriyoruz. Bu yıl Alanya'da yaklaşık 30 milyon lira civarında bir yatırım yapıyoruz. İlköğretim okulları, meslek lisesi, spor lisesi ve 200 öğrencilik bir yurt yapıyoruz. Ancak AHEP Üniversitesi Alanya'da eğitimin öncüsü olacak. Birçok ülkeden öğrenci buraya gelecek ve burada yaşayacak." 
APART OTELLER DOLDU
Alanya'daki yüksekokul ve fakülteler sayesinde tüm apart otellerin kış boyunca dolduğuna dikkati çeken Çavuşoğlu şöyle dedi: "Tıp fakültesi için tekrar düğmeye bastık. Milli Eğitim Bakanımızın imzasıyla dosya Başbakanlık'a geldi. İlk Bakanlar Kurulu toplantısında imzaya açılacak ve bu kararı çıkartacağız. Alanya'da Akdeniz Üniversitesi'ne bağlı fakültelerin sayısı arttıkça artık yeni bir üniversite kurma aşamasına geleceğiz. İleride Alanya'nın da bir devlet üniversitesi olacak. Şu anda Türkiye'nin her ilinde bir üniversite var. Belki de ilk defa bir ilçede, Alanya'da üniversite kuracağız. Bunun için çalışmalarımızı sürdürüyoruz."
Daha sonra bazı özel ziyaretlerde bulunan bakan Çavuşoğlu ardından Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ALTOS), sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi. Buradaki toplantıya Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Menderes Türel de katıldı.