Erdem KÖSE/ GAZİPAŞA (Antalya), () - AVRUPA Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, her cumhurbaşkanlığı seçiminde olduğu gibi bu seçimde de ülkeyi karıştırmak isteyenler olduğunu söyleyerek, "30 Mart'ta vatandaşlarımız, cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi kaos yaratarak dengesini değiştirmek isteyenlere gerekli cevabı vermiştir" dedi.
AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'nın Gazipaşa İlçe Kaymakamı Muhittin Pamuk'u ziyaret ederek, kamu yatırımları hakkında brifing aldı. Ardından Belediye Başkanı Ak Partili Adil Çelik'i ziyaret eden Bakan Çavuşoğlu, belediye binası önünde kendisini karşılayanlara seslendi. Çavuşoğlu, Başkan Çelik'in seçim öncesinde vaat ettiği projeleri hayata geçirebilmesi için destek vereceklerini söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen yıl Gazipaşa ziyareti sırasında Gazipaşa Havalimanı pistinin 500 metre daha uzatılacağı, bunun için kamulaştırma gerektiğini söylediğini hatırlatan Bakan Çavuşoğlu, havalimanı pistinin uzatılması için Bakanlar Kurulu kararı çıktığını kaydetti.
GELEN TURİST SAYISI MİLYONU AŞACAK
Kararın Cumhurbaşkanlığına gönderildiğini aktaran Bakan Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanının onay vermesi halinde kararın Resmi Gazete'de yayımlanacağını duyurdu. Kamulaştırma yapıldıktan sonra pistin uzatılması için çalışmaların başlayacağına değinen Bakan Çavuşoğlu, Gazipaşa Havalimanı'na yılın ilk 4 ayında gelen yolcu sayısının 90 bini aştığını, gelen turist sayısının gelecek yıllarda milyonu aşacağını düşündüğünü vurguladı.
'HALK CUMHURBAŞKANI ADAYINI MÜJDELEDİ'
Konuşmasında 30 Mart yerel seçimleri sonuçlarını da değerlendiren Bakan Çavuşoğlu, Türk halkının geleceğiyle ilgili önemli bir karar verdiğini, bu kararların 2023, 2053, 2071 hedefleriyle ilgili olduğunu söyledi. Türk halkının 10 Ağustos'ta yapılan cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili 30 Mart'ta gerekli sinyali verdiğine işaret eden Çavuşoğlu, şöyle dedi:
"Kimin, hangi partinin adayının cumhurbaşkanı olması gerektiği haberini, vatandaşımız 30 Mart'ta müjdelemiştir. Bu açıdan 30 Mart önemli bir seçimdir. Her cumhurbaşkanlığı seçiminde olduğu gibi bu seçimde de ülkeyi karıştırmak isteyenler, millete, cumhura kendi başkanını seçtirmek istemeyenler var. Bunları da görüyoruz. 30 Mart'ta aslında vatandaşlarımız, bu ülkeyi karıştırmak isteyenlere ve cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi kaos yaratarak dengesini değiştirmek isteyenlere gerekli cevabı vermiştir."
Türkiye'nin artık kabuğuna sığmayan bir ülke olduğunu, dünyanın her yerinde bulunacağının bilinmesi gerektiğini aktaran Çavuşoğlu, Gazipaşa'nın da havalimanıyla, turizmiyle ve tarımıyla bir dünya markası olacağını sözlerine ekledi.
Partisinin ilçe teşkilatını da ziyaret eden Bakan Çavuşoğlu, havayoluyla Ankara'ya gitti.

EK(SU/SS) (FOTOĞRAFLI)