Teoman ERİŞ/ALANYA (Antalya), () - AVRUPA Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, son yayınlanan ses kayıtlarını eleştirerek, "Devletin yetkililerinin yaptığı bir toplantının dinlenmesi ve bunun sızdırılması casusluktur, vatana ihanettir" dedi.
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde seçim çalışmalarını sürdüren AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Bostancıpınarı Caddesi'nde esnafı ziyaret etti. Bakan Çavuşoğlu, gazetecilerin sorusunu üzerine Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bakanlık Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay 2'nci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in, Suriye sınırları içindeki Türk toprağı Süleyman Şah Türbesi'ne yönelik saldırıyı değerlendirmek üzere yaptıkları görüşmeye ilişkin olduğu iddia edilen ses kayıtları hakkında açıklama yaptı. Dinleme olaylarının halkı rahatsız ettiğini belirten Bakan Çavuşoğlu, bunun vatana ihanet olduğunu söyledi. Bakan Çavuşoğlu şöyle konuştu:
"Devletin  yetkililerinin yaptığı bir toplantının dinlenmesi ve bunun sızdırılması casusluktur, vatana ihanettir. Zaten bunların yaptığı başından beri vatana ihanetti. Türkiye'ye zarar vermek istiyorlar. Bu işler normal şartlarda kimsenin inanamayacağı noktaya geldi. Bunu kimin yaptığı çok belli. Bunların gerçek yüzünün görülmesi bakımından ibretlik bir olay oldu. Ülkenin ulusal güvenliğini bile tehdit eden bu tür illegal aktiviteler içinde olduklarını ve Türkiye'nin bekasının hiç umurlarında olmadığını gördüler."

TE(SU/COŞ) (FOTOĞRAFLI)