AVRUPA Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu ile Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel, Demre'de aday tanıtım törenine katıldı.
Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen aday tanıtım toplantısında AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, partisinin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel ve Demre Belediye Başkan adayı mevcut belediye başkanı Süleyman Topçu'yu tanıttı. Törende konuşan Çavuşoğlu, Demre'nin tarımın yanında turizm bölgesi olma yolunda ilerlediğini söyledi. Demre'nin Noel Baba Müzesi'yle turizmde bir marka olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, "Her yıl 800 bin günübirlik turist burayı ziyaret ediyor. Burada yapımı devam eden yat limanı, oteller tamamlandığında bu sayı milyonları bulacak. Demre tarımda olduğu gibi turizmde de yükselen bir değer" diye konuştu.
ANTALYA'YI YÖNETMEK USTALIK İSTER
Antalya'nın 2 milyon kişiyle bazı AB ülkeleriyle aynı nüfusa sahip olduğunu belirten Çavuşoğlu, "Bugün Antalya'yı yönetmek ustalık ister. İşte sizin de karşınıza hizmetin ustası, hizmetkarı arkadaşlarla çıkıyoruz. Antalya'nın kaderini acemilere bırakamayız. Sözünde durmayan sıfırcılara bırakamayız, Antalya'da hizmet edecek insanları ve insanların gücünü birleştirecek, sizin taleplerinizi Ankara'ya götürecek kadroları seçelim, onların arkalarında duralım" diye konuştu.
TÜREL BÜYÜKŞEHİR YASASINI ANLATTI
Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel ise Büyükşehir Yasası hakkında bilgi verdi. Yasayla köylere daha iyi hizmet gideceğini belirten Türel, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın, Büyükşehir Yasası'nın çıkmasıyla ilçelere, köylere gitmeye başladığını, Demre'yi hatırladığını belirtti. Büyükşehir Yasası ile köylülerden emlak vergisi alınacağı yönündeki iddiaları da hatırlatan Türel, "Okuma yazması olan ilkokul çocukları bile o kanunu okusa, 'Köylerden emlak vergisi alınmayacak' hükmünü görür. Bunlar gerçekten cahiller. Nasıl uyduruyorlar anlamıyorum. Köylerdeki vatandaşların hiçbir hakkı kaybolmayacak, bu yalanlara inanmayın, bunların hayatı yalan" dedi.
KÖPRÜ TEMELİ ATILDI
Konuşmaların ardından Bakan Çavuşoğlu, Büyükşehir adayı Türel, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Ak Parti İl Başkanı Mustafa Köse, Demre Belediye Başkan adayı Süleyman Topçu, platforma çıkarak halkı selamladı. Bakan Çavuşoğlu ve beraberindekiler aday tanıtım töreninin ardından Demre ile Beymelek beldesi arasında ulaşımı sağlayacak Demre Çayı üzerine yapılan üçüncü köprünün temelini attı, Süleyman Topçu'nun seçim bürosunun açılışını yaptı. (FOTOĞRAFLI)