Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, () - AVRUPA Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, "Artık Türkiye tek partili dönemde değil. Artık o anlayış değiştikten sonra iş başına gelen başbakanları asamıyorsunuz, artık milletin evlatlarını darbelerle indiremiyorsunuz" dedi.
AK Parti Antalya İl Teşkilatı'nın haziran ayı danışma meclisi toplantısı, AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, milletvekilleri Sadık Badak ve Gökcen Özdoğan Enç ile İl Başkanı Mustafa Köse'nin katılımıyla Kepez Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Toplantı kapsamında CHP eski il başkan yardımcıları Mehmet Atmaca, Umut Doğan ve Salih Azizoğlu ile birlikte aralarında CHP ve diğer partilerden de 600 isim AK Parti saflarına katıldı. Katılımcıların parti rozetlerini Çavuşoğlu taktı.
ARTIK KARARI MİLLET VERİYOR
Mevlüt Çavuşoğlu, her toplantıda katılımların daha da artmasıyla AK Parti'nin güçlendiğini söyledi. 12 yıldır AK Parti'nin sürekli büyüdüğünü aktaran Bakan Çavuşoğlu, "Bundan rahatsızlık duyanlar olabilir. AK Parti'nin her seçim başarısından rahatsızlık duyanlar AK Parti'nin büyümesinden de rahatsızlık duyabilir. Bu doğaldır. Ama halkın, vatandaşın, milletin tercihlerini engelleyemezsiniz. Artık Türkiye tek partili dönemde değil. Artık 'Biz ne yaparsak yapalım bize oy vermek zorunda' anlayışı 50'lerde kaldı. Artık o anlayış değiştikten sonra iş başına gelen başbakanları asamıyorsunuz, artık milletin evlatlarını darbelerle indiremiyorsunuz. Artık bu ülkede sözü millet söylüyor, kararı millet veriyor. Milletimiz artık Atatürk'ün gösterdiği hedeflere kimlerin ulaştırmak istediğini görüyor. Ama Atatürk'ten geçinenlere de prim vermiyor" diye konuştu.
MİLLET TÜRK- KÜRT KAVGASI İSTEMİYOR
Bazı partiler ile derneklerin Atatürk değerlerine ve ilkelerine, Atatürk'ün koyduğu hedeflere ulaşmak için hiçbir çaba göstermeyip, Atatürk'ten geçindiklerini aktaran Bakan Çavuşoğlu, "Milletimiz Türkiye'nin sorunlarını kim çözmek istiyor, terör sorununu kim bitirmek istiyor onu görüyor. Milletimiz halkın içinde, bu toprakların içinde ayrımcılık yapmak istemeyenleri çok iyi anlıyor. Milletimiz artık Türk- Kürt kavgası istemiyor, Alevi- Sünni çatışması istemiyor. İstikrar, güven istiyor Türkiye'nin büyümesini istiyor" dedi.
ANTALYA'DAN DÜNYAYA MESAJ VERİLDİ
Toplantıdaki konuşmasında partiye katılımların önemine vurgu yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bu katılımların dünyaya 'Türkiye'yi bölemeyeceksiniz' mesajı verdiğini söyledi. Türkiye'de her 10 yılda bir çeşitli oyunlarla hükümetlerin düşürüldüğünü aktaran Başkan Türel, "Biz Türkiye'nin 1975 sonrasını bilen insanlarız, artık bu tuzaklara düşmek büyük gafletten başka bir şey değildir. O yüzden bugün verdiğimiz mesaj sizlerin sayesinde dünyaya da Türkiye'ye de önemli bir mesajdır" diye konuştu.
MİLLİYETÇİLİK HALKÇILIK HALKA HİZMETTİR
Konuşmasında geçmiş belediye yönetimini de eleştiren Başkan Türel, "Lafla peynir gemisi yürümez, halkçılık hiç yürümez. Halkçılık belediyeye adam doldurup hizmet yapamaz hale getirmek değildir. Televizyon ödüllerine 5 trilyon lira harcayıp yatırım yapmamak olmaz. Milliyetçilik de halkçılık da halka hizmettir" ifadelerini kullandı.
ŞOVU 30 MART'TA BİZ YAPTIK
İl Başkanı Mustafa Köse ise MHP İl Başkanı Osman Çetin'in Büyükşehir Belediye Meclisi'ni basmasına değindi. AK Parti'nin artık her kesimden insanın buluşma noktası haline geldiğini vurgulayan Mustafa Köse, geçmiş dönemde yaşanan parti değişimlerini örnek göstererek, son dönemde Ak Parti'ye katılımlar noktasında yapılan eleştirilere yanıt verdi. Birilerinin şov yaparak Ak Parti'ye katılımlar konusunda kamuoyunda yanlış algı oluşturmaya çalıştığını dile getiren Başkan Köse, "Ama şov yapma zamanı geçti. Biz o şovu 30 Mart'ta Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı alarak yaptık. Dün MHP'ye hem de Ak Partili bir milletvekili geçerken susacaksınız, konuşmayacaksınız. Bugün MHP'den bir meclis üyesi Ak Parti'ye geçtiğinde ağzınıza gelen hakareti savuracaksınız. Böyle çifte standart olabilir mi? Yoksa dün dündü bugün de bugün mü sizin için" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI