MERSİN'in Mut İlçesi'nde düzenlenen mitingde konuşan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, AK Parti'nin ekonomide tarih yazdığını belirterek, "Dünyanın ekonomik ortamının bozulduğu bir ortamda Türkiye adeta krize meydan okuyor" dedi.
Yaklaşık bin araçlık konvoyla ilçe girişinde karşılanan Zafer Çağlayan, Mut Belediye Başkanı AK Parti'li Murat Orhan'ı makamında ziyaret etti. Çağlayan, Tarihi Lala Paşa Camii'nde kıldığı cuma namazının ardından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinge geçti.
Yaklaşık bin 500 kişinin katıldığı mitingde ilk olarak konuşan Belediye Başkanı Murat Orhan, belediye çalışmaları hakkında bilgi verdikten sonra AK Parti'nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sever için destek istedi. Daha sonra bir konuşma yapan Bakan Çağlayan, AK Parti iktidarının ekonomide tarih yazdığını belirterek şunları söyledi:
"Dünyanın ekonomik ortamının bozulduğu bir ortamda Türkiye adeta krize meydan okuyor. Ekonomide bir tarih yazıyoruz şu anda. Avrupa'da milyonlarca insan işini kaybediyor. Biz milyonlarca insanımızı işe katıyoruz. Bundan 11 yıl önce sizlerden toplanan verginin 88 lirası sadece borçların faizlerine ödeniyordu. Birileri çalıyor, birileri çırpıyor, birileri yanlış yapıyor faturayı sizler ödüyordunuz. Ama şimdi Türkiye'de toplanan 100 liralık verginin iktidarımız sayesinde devletin bize teslim etmiş olduğu hazinesini namusumuz gibi bilerek sadece yüz liranın 14 lirasını faize ödüyoruz. Faiz lobisinin hortumlarını kestik şükürler olsun. Eskiden sizlerden toplanan para faiz lobisine giderdi. Artık sizlerde toplanan paralar sizlere hizmete gidiyor. Hastane olarak, yol olarak eğitim olarak Mut İlçemiz tarihinde görmediği kadar önemli hizmetler aldı."
Yerel seçimlerde Mustafa Sever için de destek isteyen Zafer Çağlayan, 26 Aralık'ta Mersin'de bin 200 yataklı bölge hastanesinin temelini atacaklarını belirterek Mutluları temel atma törenine davet etti.
Çağlayan daha sonra beraberindekilerle birlikte Gülnar İlçesi'ne hareket etti.