Halit YILMAZ/SORGUN (Yozgat), () - ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, İsrail'in Gazze saldırısını eleştirirken, "İsrail, Firavun'un yaptığı zulmü bugün 21'inci yüzyılda yapıyor. Nasıl Firavun kendi zulmüyle, sadece kendi sonunu hazırladıysa, İsrail de huzuru, barışı, güvenliğini kendi olumsuz sonunu hazırlıyor. Bu öfke, bu kin, bu nefret başka başka öfkeleri, kinleri ortaya çıkaracak ve başka huzursuzluklar olacaktır. Onun için diyorum ki elinizi tetikten çekin. Öldürmekten vazgeçin. İnsan olun" diye konuştu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat Valiliği ve Yozgat Belediyesi tarafından Sorgun ilçesinde düzenlenen iftar programına katıldı. Bozdağ, iftar öncesinde yaptığı konuşmada İsrail'in bir devlet terörü estirdiğini ve bütün evrensel hukuk kuralları çiğnediğini belirtirken, şöyle konuştu:

GAZZE'DE İNSANLIK ÖLDÜRÜLMEKTEDİR

"Suriye'de, Irak'ta, Gazze'de insanlar oruçlarını huzur içerisinde tutamıyor, iftarlarını rahat bir şekilde yapamıyorlar. İsrail bir devlet terörü estiriyor ve bütün evrensel hukuk kurallarını çiğneyerek, uluslar arası hukuku ihlal ederek, kutsal olan yaşam hakkına hukuksal bir şekilde müdahale etmektedir. Gökten Gazze'lilerin üzerine ölüm yağdırıyor. Karadan ölüm yağdırıyor. Çocuk demeden, kadın demeden, hasta demeden yaşlı, masum demeden hiçbir ayrım gözetmeden ölüm yağdırıyor. Bütün dünyada bu vahşeti seyrediyor. Çocukların nasıl öldürüldüğünü insanlar medya aracılığıyla takip etmekten hicap duyuyorlar. Fotoğraflara, videolara bakamıyorlar. Çünkü insanlığın öldüğü büyük bir vahşeti orada görüyorlar. Bugün İsrail'in yaptığı ile Gazze'de sadece masum insanlar ölmüyor, öldürülmüyor. Gazze'de insanlık öldürülmektedir. Ayrıca Gazze'de vicdanlar yok edilmektedir. Dünya'da bu vahşete maalesef seyircidir. Bugün Amerika'sı, Avrupa'sı, Rusya'sı bütün dünya ülkelerinin çoğunluğu uluslararası toplum, Birleşmiş Milletler ve Birleşmiş Milletler konseyi maalesef ölümleri sanki canlı yayında seyrediyorlar. Buradan bir kez daha ifade ediyorum ki, İsrail'in öldürdükleri Gazze'li Müslümanlar değil de, Gazze'li Hırisyanlar olsaydı acaba Amerika'sı, Avrupa'sı, Birleşmiş Milletleri böyle sessiz dururmuydu? Acaba bu İsrail'in savunma hakkıdır, meşru müdahale hakkıdır diye değerlendirmeler yaparlarmıydı? Yapmazlardı. Suriye'de ölenlerde müslüman değil, başka din mensupları olsaydı yine yapmazlardı. Ama maalesef ölen Müslüman olunca uluslararası hukukta, ülkelerin hareket tarzıda başka başka olmaktadır."

Bekir Bozdağ, Birleşmiş Milletler'in kuruluş felsefesinin gereğini bugün yapamadığını da belirterek, "Adeta Birleşmiş Milletler düzeni İsrail karşısında istop etmiştir, iflas etmiştir. Bugüne kadar Birleşmiş Milletlerin aldığını kararların hiçbirine İsrail uymamıştır. Yüzlerce karar var. Hiçbirini yerine getirmedi. Türkiye veya bir başka ülke bu kararların gereğini yerine getirmese ona müeyyide uygulanıyor. İsrail'e hangi mühide uygulandı bugüne kadar. Kararlara uymadın diye hangi tedbirler alındı. Hiçbirisi alınmadı. Hiçbir mühide uygulanmadı. Onun içinde ne yapıyor. Azgınlıkta, vahşette hintleri geçmiş durumda. Ben buradan bir kez de İsrail'e sesleniyorum. Bugün öldürdüklerin hayatını kaybediyor. Şehit oluyorlar. Ama eğer kan akıtmaya, göz yaşını çoğaltamaya devam ederseniz, akıttığınız kanda, akıttığınız göz yaşında siz de er ya da geç yok olacaksınız" dedi.

"FİRAVUN GİBİ İSRAİL DE YOK OLACAK"

İsrail yaptıklarıyla kendi sonunu hazırladığını savunan Bozdağ şunları söyledi:

“Vaktiyle Mısır'da Firavun vardı. Gördüğü rüyayı tabir ettiriyor kahinlere. Onlar diyorlar ki bugünlerde bir çocuk doğacak. Senin tahtını, tacını hak ile etsan edecek elinden alacak. Firavun ne yapıyor. Talimat veriyor. Bütün doğan erkek çocukların öldürülmesi talimatını veriyor. Anne karnındaki, kundaktaki bütün erkek çocukları öldürtüyor. Ne oldu Allah Firavun'u yok edecek yiğidi, Firavun'u sarayında büyüttü ve yok oldu gitti. İsrail, Firavun'un yaptığı zulmü bugün 21.yüzyılda yapıyor. Nasıl Firevun kendi zulmüyle, sadece kendi sonunu hazırladıysa İsrail'de huzuru, barışı, güvenliğini kendi olumsuz sonunu hazırlıyor. Bu öfke, bu kin, bu nefret başka başka öfkeleri kinleri, öfkeleri ortaya çıkaracak ve başka huzursuzluklar olacaktır. Onun için diyorum ki elinizi tetikten çekin. Öldürmekten vazgeçin. İnsan olun. İnsan gibi davranın. Vahşi bir canavar gibi hareket etmekten vazgeçin diyorum."

"PENSİLVANYA'DAN YAPILAN AÇIKLAMADA İSRAİL KINANAMIYOR"

Muhalefet partilerinin, İsrail'in Gazze saldırısına ilişkin açıklamalarında hükümeti eleştirmelerine değinen Bozdağ şunları kaydetti:

“Arkasında da hükümetimize sayın Başbakanımıza saldırıyorlar. CHP'sine, MHP'sine onların sözcülerine göre sanki İsrail'in zulmünü yapan İsrail değil de Türkiye. Sanki ölüm yağdıran İsrail hükümeti değil de, Türk hükümeti. Böylesi yanlışlık, böylesi bir anlayış olabilir mi? Orada çocuklar ölüyor. İnsanlar ölüyor. Bunlar buradan Türkiye hükümetine nasıl vururuz, hükümeti nasıl sıkıştırırız bunun hesabını yapıyorlar. El insaf, el insaf diyorum. Yıllar yılı ülkemizde terör varken her terör saldırısında analar, babalar, evlatlarına yağlarken bunlar terör saldırısını da hükümete saldırı vesilesi yaptılar. Şimdi aynı şeyi yapıyorlar. Buradan muhalefet partililerine diyorum ki el insaf, el insaf diyorum. Öte yandan Pensilvanya'dan da bir açıklama yapıyor. Taziye yapılıyor, ölenlere rahmet deniliyor. Ama İsrail'i kınayamıyorlar. Türkiye'nin Başbakanı'na beddua edenler, İsrail'e lanet okuyamadılar. Orada Türkiye'nin hiçsizliğinden, güçsüzlüğünden, Türkiye'nin bir hiç olduğundan bahsediyorlar. Bütün bunlara bütün Türk milleti mensuplarının karşı durması bu haksızlıklar, bu hukuksuzluklar karşı hakkı, hukuku hep birlikte söylememiz lazım."

10 AĞUSTOS'TA ÇİFTE BAYRAM YAŞAYACAĞIZ

10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimini hatırlatan Bekir Bozdağ, “Sorgun'lular 10 Ağustos'ta kimi cumhurbaşkanı seçeceğine ben eminim çoktan karar vermişlerdir. MHP'ye oy vermiş, CHP'ye oy vermiş, Saadet'e oy vermiş, Büyük Birlik'e oy vermiş, AK Parti'ye oy vermiş bütün kardeşlerime diyorum ki, bu seçim bir parti meselesi değildir. Bir hemşehrilik meselesi değildir. Bu bir Türkiye meselesidir. Bu vesile ile şimdiden Kadir Gecenizi, Bayramınızı tebrik ediyorum. 10 Ağustos bayramı ile çifte bayram yapacağımıza inayorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI