ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, Polatlı’da Gazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi binasının temel atma töreninine katıldı. Bozdağ, 30 Mart seçimleri için partilerine karşı ittifak kurulduğunu öne sürerek, ""Bizi yenemezsiniz, çünkü bizim dayımız millettir” dedi.
Türkiye’nin kalkınmasını istemeyen içeride ve dışarıdaki güçlerin iş birliği yaptığını ve bunun Gezi olaylarıyla meydana çıktığını söyleyen Bekir Bozdağ, “İstanbul’a 100 milyon kişinin gelip gittiği havalimanını yapsak kıyamet mi kopar? Marmaray denizin altından geçti, emin olun üstünden geçirseydik kıyamet kopardı. Alttan geçince farketmediler. Bu CHP, MHP felan üstten geçseydi bin türlü engel çıkarırlardı. Fatih nasıl çaktırmadan gemileri karadan yürüttüyse biz de çaktırmadan marmarayı denizin altından geçirdik” diye konuştu.
MEYVELİ AĞACI TAŞLIYORLAR
Bozdağ, törendeki konuşmasında, eğitime bütçeden en çok payı AK Parti hükümetinin ayırdığını belirterek, “Gökten para yağmadı, biz kaynakları doğru ve yerinde kullandık” dedi. Bozdağ, şunları söyledi:
“Herkes Tayyip Erdoğan’a vuruyor, MHP, CHP, muhalefet AK Parti’ye vuruyor. Şimdi başka taşeronlar konuşuyor. AK Parti’ye vuruyor. Meyvesi olan ağaç taşlanır. Söğüte, kavaka taş atan gördünüz mü? AK Parti’de meyve var, taş atıyorlar. Meyvalı ağaca taş atanlara diyorum ki, herkese yetecek ve ağızlarını tatlandıracak meyve vardır gelin meyve yeyin. Birileri kalkıp bu ağacı sökmek istiyor. Zayıf ve istikrarsız, yarını belli olmayan bir Türkiye istiyorlar. 30 Mart'ta, millet, iradesine sahip çıkacak, ders verecek, içeride ve dışarıdaki işbirlikçilerin başına sandığı geçirecek.”
ECEVİT’İ SIRTINDAN HANÇERLEDİLER
Bozdağ, eski Başbakanlardan Ecevit’in hasta yatağında yattığı sırada kendi bakan ve milletvekilleri tarafından sırtından hançerlediğini, bunun siyasi bir ahlaksızlık olduğunu, şimdi bu günleri yeniden özleyenlerin Türkiye’de işbirliği halinde olduklarını öne sürdü.
BİZİM DAYIMIZ GÜÇLÜ
AK Parti’yi ve Türk siyasetini dizayn etmek isteyen çevrelerin olduğunu belirten Bozdağ sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bizimle uğraşanlara, seçimde ittifak kuranlara, kapı kapı dolaşanlar, boşu boşuna kendinizi yormayın. Bizi yenemezsiniz. Sebep ne? Bizim dayımız çok kuvvetli. Kimse bir şey yapamaz. Bizim dayımız Polatlılılar 77 milyon milletimiz. Her yerde ittifaklar kuruyorlar, 'aman ha AK Parti kazanmasın da kim kazanırsa kazansın diyorlar.”
Adalet Bakanı Bozdağ, temel atma töreninde fakülte binası için katkı yapan bazı iş idamlarına da plaket verdi. Ardından dualar edilerek fakülte binasının temeli atıldı.

MÖ(ÜK/AAA) (FOTOĞRAF)