ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, 25 Mart’ta yayınlanacağı iddia edilen ses kaydı ile ilgili sert açıklamalar yaptı. Bakan Bozdağ, "Ben buradan bu ahlaksızlığı, bu alçaklığı yapanlara sesleniyorum. Elinizde ne varsa 25 Mart’ı beklemeyin. Bir dakika sonra çıkarın" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Çorum'un Alaca İlçesi'ne gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Bozdağ, 25 Mart’ta yayınlanacağı iddia edilen kayıtların seçimlere yansıması ile ilgili sert açıklama da bulundu. Bozdağ, "Tehdit, şantaj, montaj düzeni kuran herkese, ahlaksızlara, kirli insanlara buradan bir kez daha sesleniyorum. Kendinizi gizlemeyin kim olduğunuzu zaten biliyoruz. Çıkın ortaya 'bizde şu var' deyin. 'Elimizde bu var' deyin. Ortaya koyun. Bizim hiçbir şeyden çekincemiz yok. Hiçbir düzmece kasetten, montajdan, şantajdan tehditten korkacağımız da yok. Ellerinden geleni arkalarına koymasınlar. Koyarlarsa da gönül koyarız. Ne geliyorsa yapsınlar. Biz yolumuzu böyle kirli insanların ahlaksızların alçakların ortaya kumpaslara, montajlara, tehditlere, şantajlara boyun eğerek bugüne kadar yürümedik. Bundan sonrada yürümeyeceğiz. Biz yolumuza bildiğimiz doğrularla üzerine milletimizden istikamet alarak yürüdük. Bundan sonra da aynen yürüyeceğiz. O noktada bir endişemiz yok. O kumpası hesap edenler baksınlar, o iftiraların hesabını verecekler. Aynı şekilde bu iftiraların hesabını Allah’ın huzurunda Allah’a da verecekler. Ben buradan bu ahlaksızlığı, bu alçaklığı yapanlara sesleniyorum. Elinizde ne varsa 25 Mart’ı beklemeyin. Bir dakika sonra çıkarın" dedi.

Bir gazetecinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve çocuklarına ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarının seçimleri etkileyip etkilemeyeceği yönündeki sorusuna ise Bakan Bozdağ, 17 Aralık sürecinde ortaya çıkan şeylerin iddia değil, apaçık birer iftira olduğunu öne sürdü. Bakan Bozdağ, "Buradan muhalefet partilerine ve başkalarına tavsiyem şu meydanlara kulak versinler. Meydanlardaki kalabalığı görsünler. Onlar bize şunu söylüyorlar yalanla iftira ile karşımıza gelmesinler. Planla, programla karşımıza gelin mesajı veriyorlar. Ancak muhalefet partileri tabi milletten umudunu kestikleri için vatandaşın oyuyla iktidara gelme umudunu tamamıyla yitirdikleri için kirli kampanyalar, iftiralarla, dışarıdan destekli bir takım kumpaslarla, bazı sermaye çevrelerin, bazı medya çevrelerin kirli odakların kirli oyunlarına ümitlerini bağlamışlar. İktidar yolunu oradan arıyorlar. İktidar olmanın tek yolu vardır oda sandıktır" dedi.

Bakan Bozdağ, sandıktan birinci partı çıkacakları iddiasında da bulunarak, "Başbakanımız açıkça söyledi. 'Biz birinci parti olmazsak siyaseti bırakırım' dedi. Muhalefet partilerinden böyle bir söz duydunuz mu? 'Ben birinci parti olmazsam siyaseti bırakırım' diyen bir açıklamayı Kılıçdaroğlu’ndan veya Devlet Bahçeli’den veya başkaca siyasi partilerden duydunuz mu? Duymadınız" diye konuştu. 

YÇ(MS/SSA) (FOTOĞRAFLI)