MİLLİ Eğitim Bakanı Nabi Avcı, dershanelerle ilgili tasarı görüşmelerinin tamamlandığını belirterek, "Tasarı ile Milli Eğitim'imizin gerçekten adeta yeniden dizayn eden çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Ailelerimizi ciddi manada maddi külfete sokan, çocuklarımızın gününü gecesine karıştıran bu dershane külfetinden inşallah çocuklarımızı kurtarıyoruz" dedi.
Bakan Nabi Avcı, Bilecik’in Bozüyük ilçesinde Ak Parti seçim koordinasyon merkezinin açılış törenine katıldı. Bakan Avcı burada yaptığı konuşmada dershanelerle ilgili hazırlanan tasarı görüşmelerinin TBMM Milli Eğitim Komisyonunda tamamlandığını söyledi. Dershane dönüşümünün bu tasarıyla yoluna girdiğini ifade eden Avcı şunları kaydetti:
"Meclis'te Milli Eğitim Komisyonunda bir hükümet tasarısının görüşmeleri tamamlandı. Belki izlemişinizdir. Orada bu tasarıyla Milli Eğitimimizin gerçekten adeta yeniden dizayn eden çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Bu dershane dönüşümü inşallah bu tasarıyla yoluna giriyor. Biliyorsunuz uzun bir süre üzerinde çalışılan bir projeydi. Türkiye 15 yıldan beri okulun yanında ayrıca velilerimizi, ailelerimizi ciddi manada maddi külfete sokan, çocuklarımızın gününü gecesine karıştıran bu dershane külfetinden inşallah çocuklarımızı kurtarıyoruz. Ne yapıyoruz. Onu da çok kısaca özetleyim. Çünkü çok farklı bilgiler kamuyla paylaşılıyor. Dershanelerimizi dönüştürüyoruz. Neye dönüştürüyoruz. Özel okula dönüştürüyoruz. Ne deniyor. Efendim okullarınız yetersiz onun için çocukların takviye ihtiyacı var, onun için dershane. Hayır! Eğer gerçekten sizin Milli Eğitimin okullarından daha iyi eğitim vermek gibi bir iddianız, kabiliyetiniz varsa buyurun okul açın diyoruz. Okul açın biz size arsa , bina tahsil edelim. Orada çalışan öğretmenleri Milli Eğitim Bakanlığında, Halk Eğitim Merkezlerinde görevlendirelim.Gerçekten iyi niyetli hizmet etmek isteyenler için seçenekleri çoğalttık. Ana okulundan, lise eğitimine kadar çok kolaylıklar getirdik. İyi niyetli dershanecilerimiz bu konudaki teşvikleri gerçekten olumlu karşıladılar. Zaten bütün süreç boyunca kendileriyle danışmalı olarak yaptık. Kendileriyle toplandık, taleplerini aldık. Hepimiz için ama öncelikle çocuklarımız için en uygun, yararlı olanını birlikte oluşturmaya çalıştık."
Bakan Avcı, Fatih projesi kapsamında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törende Türkiye genelinde 100 bin adet tablet bilgisayar dağıttıklarını belirterek, "Rahmetli Özal, 'Okullarımızda 1 milyon bilgisayar olacak' dediği zaman kimse inanamamıştı. Şimdi biz inşallah önümüzdeki 2 veya 3 yıl içerisinde okullarımıza, çocuklarımıza 1 milyon değil, 10 milyon 600 bin bilgisayar dağıtacağız" dedi.
Konuşmasında herkesten Ak Parti’ye oy vermesini isteyen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 30 Mart'taki seçimin sıradan belediye başkanı ve meclis üyesi seçimi olmadığını ifade ederek, "Burada memleketin kaderiyle ilgili yani; Türkiye kendi inisiyatifiyle, kendi yoluna bağımsız bir bütünle devam edecek mi? Yoksa iradesi ipotek altına mı alınacak, bunun mücadelesi veriliyor. Bu çok açık net. Onun için ister Ak Parti'li diğer partili olsun bu seçimde oylarını Türkiye için, Ak Parti için kullanmalarını rica ediyorum. Bu çok özel bir seçim. Bu seçim Türkiye seçimi. Buradan verilecek olan mesaj emin olun dünyanın dört bir köşesinden çok farklı yankılanacak” diye konuştu.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın konuşması esnasında bir kişi Ak Parti bayrağına "Mart’ta atama bekliyoruz" yazarak Bakan Avcı’ya sesini duyurmak istedi. Bakan Avcı yapılan konuşmaların ardından Ak Parti seçim koordinasyon merkezinin açılışı yaptı.