BAKAN ALA: DEMOKRASİ VARSA HALK KAZANIR
İçişleri Bakanı Efkan Ala, yanında Vali Ahmet Altıparmak, Ak Parti Erzurum Milletvekili Recep Akdağ, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, ilçe belediye başkanları, belediye başkan adayları ile birlikte Oltu’dan öğlen saatlerinde karayoluyla Hınıs İlçesi'ne geçti. Özel Harekatçılar, Çevik Kuvvet ekipleri ve çok sayıda sivil ve resmi polisin önlem aldığı ilçede belediye binasının çatısındaki buzlar, Bakan Ala gelmeden fırçayla kırıldı. Burada Kaymakam Murat Uz, Belediye Başkanı Ak Partili Enver Taçyıldız, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adnan Yazıcı ve kamu kurum müdürleri tarafından karşılanan Bakan Efkan Ala, daha sonra Belediye binasına geçti.
Belediye Başkanı Enver Taçyıldız ilçedeki çalışmaları hakkında bilgi verdi. Efkan Ala ise Başkan Taçyıldız’a bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Bu sırada meclis üyeliğine seçilemeyen Şakir Çelik, yarışı tekrar kazanmak istediğini söyledi. Bunun zerine Bakan Ala şöyle konuştu:
"İnsanlar siyasete ilgi duyuyorlar ve ilgi duymalısınız. Biz de yola başladığımız zaman bütün hedeflerimizi gerçekleştiremiyor olabiliriz. Bu sizin bir eksiğiniz değildir. Sonuçta demokratik ilkelerde daha ne kadar çok insan yarışırsa demokrrasi o kadar güçlü demektir. Bir kişi sonuçta belediye başkanı seçilecek. Birkaç kişi belediye meclisi seçilecek. Bu heyecanlı yarıştan dolayı hepinizi tebrik ederim. Ama sonuca da razı olunmalı. Yarışa girmek kazanmaktan daha önemlidir. Önemli olan demokrasiyi usul olarak beğenmek ve o yarışa girmektir. Yarışa girersiniz ondan sonra birisi sonra başka birisi belki siz kazanırsınız. Sonuç olarak yarışanlardan çok ne kadar çok kişi yarışırsa yarışsın demokrasi varsa halk kazanır. Yani adına haraket ettiğimiz vatandaş kazanır. Hepimiz vatandaşız. Bizden herşeyi alabilirler. Benden bakanlığı sizden üyeğliği birinden muhtarlığımızı birinden makamını mevkimizi ama biz bu ülkenin sahibiyiz ve vatandaşıyız. Bizden onu alamazlar. Biz kaybetsek de demokrasi var ve çok yarışma varsa vatandaş kazanıyordur. Yani istikrarlı bir demokrasiden zararlı çıkan hiçkimse olmaz. Hepimiz kârlı çıkıyoruz demektir."

Nursima KESKİN- Kerim BURUCU/ERZURUM, ()