EKER, CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNE DİKKAT ÇEKTİ
ETSO'daki toplantının ardından Ak Parti İl Başkanlığı'na geçen İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker göreve yeni getirilen İl Başkanı Fatih Yeşilyurt'u tebrik etti. Bakan Mehdi Eker burada partililere yönelik yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değildi. Eker, "Önümüzde bir seçim var. İlk kez halk kendi başkanını seçecek. Muhalefet bir aday belirledi. Ana muhalefet partisi kendi değerleri, inandıkları ve savundukları ile değil hep birlikte toplanıp ortak aday çıkardılar. Çünkü kendilerinin cesareti yoktu. Ak Partide inşallah önümüzdeki günlerde adayını milletin karşısına çıkaracak. İnanıyorum ki bundan önceki en sonra 30 Mart seçimlerinde olduğu gibi Cumhurbaşkanlığı seçimlerin ilk turu olan 10 Ağustos günü Erzurum teşkilatı büyük bir destan yazacak ve yine örnek olacak" dedi.
Ak Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt'u tebrik eden İçişleri Bakanı Efkan Ala da şunları söyledi:
"Başkanımızı yürekten kutluyorum. Zor bir göreve geldiğini söyledi. Ben izninizle kendisine bir anahtar vererek işi kolaylaştırmak istiyorum. Siz halkla ittifak kurarsanız işiniz kolay olur. Yok öyle muhalefet partisi gibi başka kurumlarla, siyaset dışı aktörlerle ittifak kursaydık bugün burada olmazdık. Milletin gönlü ile irtibat kuracaksınız. Milletin gönlüne temel atıp çatı kuracaksınız. Yoksa tabansız çatı kaç kez uçtu gitti bunu gördük. Biz milletimizle ittifak kurduğumuz için 2002'den beni sürekli oylarımızı artırdık. Millet yanımızda durdu ve beraber yürüdük" diye konuştu.
Ak parti il başkanlığından çıkan her iki bakan hava limanı yolu üzerindeki Erzurum Teknik Üniversitesinin inşaat alanını gezdikten sonra uçakla Ankara'ya döndüler