BAHÇELİ: 17 ARALIK BÜYÜK BİR REZALET

Kırklareli mitinginin ardından seçim irtibat bürosunun açılışını yapmak için Edirne'ye gelen Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi partililer yoluna gül yaprakları dökerek karşıladı. Parti binasına makam aracıyla gelen Bahçeli merdivenleri korumalarının yardımıyla çıkarak 3'üncüa katta kendisi için hazırlanmış odada yaklaşık yarım saat kadar dinlendi. Ardından seçim bürosunun bulunduğu trafiğe kapalı Saraçlar Caddesi’ne geçen Bahçeli’yi yaklaşık 5 bin kişi karşıladı. 17 Aralık operasyonu üzerinden yine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştiren MHP lideri Bahçeli seçim irtibat bürosu açılında şunları söyledi:

"17 Aralık büyük bir rezalettir. 17 Aralık Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bir belediye başkanı ve kardeşi, 4 tane bakanı ve çocuğu, üst bürokrat olarak bir genel müdürün ayakkabı kutularında 4.5 milyon doları. Öbür taraftan bir çok iş adamlarının kendilerinin imkanları ile paylaşarak, haram üzerine kurdukları zenginlikleri dikkate almaktır. İşte böyle bir durum karşısında 17 Aralığın yapısı bellidir. 17 Aralıkta çok büyük bir su istimal vardır. Bu su istimalin mutlaka üzerine gidilmelidir. Sayın Recep Tayip Erdoğan, yolsuzlukla mücadeleyi esas almalı ve milletimizin, eğer AK Parti olarak nitelendirilmesine inandırmak istiyorsa Türkiye’de yolsuzlukla mücadeleyi aklamalı ve paklamalıdır. Bunu yapacağı yerde kalkıyor, kendi yandaşlarının yaptığı yolsuzlukların da üzerlerini örterek, hiçbir yerde yolsuzlukla mücadele edeceğini söylemiyor, sadece söylediği şey yolsuzlukla mücadele ‘bana bir komplodur’ diyor."

“ASIL MONTAJI ERDOĞAN YAPIYOR”

Başbakan Erdoğan’ın mitinglerde farklı illerden insan topladığını öne süren Bahçeli, “Yolsuzluk ve rüşvet ve son günlerde her gün televizyonlarda. Baba oğul muhabbetti kendisi için hazırlanmış bir montaj. TOKİ tarafından sağlanmış olan mitinglerde binlerce insanı taşıyarak, esas montajı orda yapıyor. Şimdi soruyorum Edirne’de size Milliyetçi Hareket Partisi’nin mütevazı bir seçim bürosu açılışında burayı şereflendiren kardeşlerimin arasında taşıma var mı? Kırklareli’nden, İstanbul’dan, Kocaeli’nden, Bingöl’den otobüslerle getirilen herhangi bir kimse var mı? Sizi çeşitli ilerden getiren bir otobüs var mı? Esas montaj bu kalabalıkları televizyonlarda olduğundan fazla göstererek bazılarını bir birlerine ekleyerek, montaj yaparak, şuna bakınız bu ne kadar büyük bir kalabalık. Bu kadar yolsuzluk yapıyor, bu kadar hırsızlık yapıyor ama bu kalabalıklar hala yanındadır. Böyle milleti tetikliyor. Bu olay 80 günden beri böyle devam ediyor. Bu böyle devam ederken çiftçinin halinden hiç bahsetmiyor. Emekliliğe çare bulmuyor. Esnaf perişan. Memur perişan. Hayat pahalılığı artmış işsizlik sorunu devam ediyor. Recep Tayip Erdoğan bunlarla ilgilenmeyip sadece ‘bize darbe vardır, bize montaj vardır’ şu vardır bu vardır diyor. Sayın Recep Tayip Erdoğan bu halk arasında konuşulduğu sürece sen bundan kurtulamazısın” diye konuştu

“YOLSUZUM, RÜŞVET YİYORUM MU DESEYDİ?”

Okullardan andımızın kaldırılmasına yönelik tepkisini yineleyen Bahçeli, sözlerini şöyle tamamladı:

"Recep Tayip Erdoğan’nın bazı konularda affedilecek hiçbir tarafı artık kalmamıştır. Sen ne istiyorsun bizim çocuklarımızdan? Ne Mutlu Türküm diyene sözü sizi neden rahatsız ediyor. Andımızı okumasında ne mahsuru var. Türküm Doğruyum çalışkanım diyen bir evladımızın bu ülkeye ne zararı olabilir? Ne deseydi şimdi bu çocuğumuz? Şimdi annesinin kucağında olan çocuğumuz ne desin. Ben yollusuzum, rüşvetçiyim, hırsızım mı desin? Hepimiz sandığı gidip AKP’den kurtuluş sürecimizi başlatalım."

Konuşmasının ardından seçim irtibat bürosunun açılışını yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, daha sonra Edirne’den ayrıldı.

Ali Can ZERAY/EDİRNE, ()-

ACZ,(LK/SSA) (FOTOĞRAFLI)