MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yolsuzluk ve rüşvetin toplumsal bir hastalık olduğunu belirterek, "Kanserden kötüdür. Kangrenden kötüdür. Kalıcı hale dönüşürse, herkes tarafından yolsuzluk ve rüşvet görülmez duyulmaz bir hal alırsa bu toplum çürür. Toplumun çürümesi devleti çökertir” dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yerel seçim çalışmaları kapsamında karayoluyla Tekirdağ’ın Malkara İlçesi’ne geldi. Partililer tarafından karşılanan MHP Lideri Bahçeli, Malkara'da halka hitap etti. Bakanların çocuklarının parayla haşır neşir olduklarını anlatan Bahçeli, "Paraları toplayıp toplayıp kasa koyarken sayıyorlar, bu nedenle elleri uyuşmuş kolları ağırır hale gelmiş birisi de tavsiye etmiş kendinize ‘Bu kadar eziyeti kendinize niye yapıyorsunuz, teknoloji ilerledi para sayma makineleri var, alın eve birer tane’ demiş. Türkiye’de yolsuzluk var mı yok mu? Var ise nereye kadar? Kime kadar uzanıyorsa kökünden kazımaya, gerekli cezayı vermeye size namusum ve şerefim üzerine söz veriyorum. AKP’li kardeşim bunu Başbakana niye sormuyorsun? Niye bu soruların cevabını istemiyorsun? Neyden gocunuyorsun ki herkese saldırıyorsun? Türkiye'de mitingler yapıyorsun belediye seçimleriyle ilgili buralarda. Hiç yolsuzluk ve rüşvetin olduğundan değil kendinden bahsediyorsun. Sen kimsin? Bu kadar işin içerisinde bir gocunduğun yer var ki sen bu kadar rahatsız oluyorsun Saldırgan oluyorsun" dedi.
RÜŞVET KANSERDEN KÖTÜ
Başbakanın mitinglerde üslubunu bozduğunu kaydeden MHP Lideri Bahçeli, "Yolsuzluk ve rüşvet kolay atlatılacak bir konu değildir. Yolsuzluk ve rüşvet, toplumsal bir hastalıktır. Kanserden kötüdür. Kangrenden kötüdür. Toplumu hele hele kalıcı hale dönüşürse, herkes tarafından yolsuzluk ve rüşvet görülmez duyulmaz bir hal alırsa, bu toplum çürür. Toplumun çürümesi devleti çökertir. Ondan sonra yiyenlerle yemeyenlerin kavgası başlar. Ve Türkiye'de sosyal hareketlilik hızlanır. Türkiye'de bazı ayaklanmalar baş gösterir. Bundan yararlananlar olur. Türkiye karmakarışık kaosa kavga ya iç çatışmaya girdiği zaman ortada hiçbir siyasi parti kalmaz. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı AKP’ye oy vermiş olanlar da kurtaramaz" dedi.
Bu tehlikeli gidişe ‘dur’ demek gerektiğini belirten Bahçeli, yerel seçimlerin iktidarı uyarmak için önemli bir imkan olduğunu söyledi. Bahçeli, "AKP’nin Yüce Divandan kurtuluşu yoktur. Yargının önüne er geç çıkacaktır” diye konuştu.
ÖLDÜRÜLEN MHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANIN MEZARINI ZİYARET ETTİ
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli daha sonra Malkara’nın Kozyörük Beldesi’nde 15 yıl önce sırtından kurşunlanarak öldürülen belediye başkanı MHP'li Mehmet Dölkan'ın mezarını ziyaret etti. Kozyörük Mezarlığı'na giden Bahçeli, 29 Ekim 1999'da sırtından vurularak öldürülen Dölkan'ın mezarı başında dua ederek, çiçek koydu. MHP Lideri Bahçeli, Dölkan'ın ailesine sabır dileyerek, karayoluyla Hayrabolu'ya geçti.

MY(LK/AAA)(FOTOĞRAFLI)