MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın partisine 'AKP' diyenlere kızdığını ve 'Ak Parti' denilmesi gerektiğini söylediğini hatırlatarak, "Amerikan bezidir bu. 17 Aralık'tan sonra gördük. Türkiye bir yalan lobisi var. Çalan lobisi, talan lobisi var. Onun da karşılığı Ak Partidir. Ak Parti çalanın yalanın talanın hesabını verecektir" dedi.
Devlet Bahçeli, Aksaray'da Kılıçarslan Parkı'nda düzenlenen mitingde yaklaşık 20 bin kişiye hitap etti. Bahçeli, konuşmasının başında seçimlerde partisinin sandık görevlilerine uyarıda bulunarak, hile ve oy çalınmalarının önüne geçmek için sandık başından ayrılmamalarını ve oy kullanmaya gelenlerede yardımcı olup, güler yüzlü davranmalarını istedi. Bahçeli, geçmiş dönemlerde 3 oy farkıyla belediye seçimlerinin kaybedildiği yerler görüldüğünü, itirazlar yapılmasından sonra yapılan sayımlarda 2 oyla kazandıklarını anlatırken, "Artık buna fırsat vermeyelim. Milliyetçi Haraket'in oylarıyla Milleyetçi Hareket'in sırtında kurban keserek hakkımızı yiyenler yıllarca iktidar oldular. Artık buna fırsat vermeyelim" dedi.
Anket çalışmalarına da değinen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye genelinde şirketlerin yaptığı araştırma sonuçlarının gazete, televizyonda her gün yayınlandığını ifade ederek, şöyle konuştu:
"3 bin 500 denekle araştırma yapılmış, bilmem ne partisi yüzde 49 almış, bilmem ne partisi yüzde 32 almış MHP'de işte şuralarda. Bu araştırmayı yapanlar, paraya boğulup emeğini satanlar Aksaray'a gel de şurdaki milleti gör. Bunlar parayla anketör değil. Bu aziz milletin evlatları. Onun için işaret öyledir ki, Aksaray kararını 7 gün öncesinden vermiş  ve Aksaray Dr. Rıfkı Karabatak demektedir."
MHP lideri Bahçeli, Türkiyenin bir çok ekonomik, sosyal ve siyasi sorunları bulunduğunu, ülkedeki milli ve manevi değerlerin tahrip edilerek tartışmaya açıldığını, Türkiye'de üniter milli devlet yapısı ve toprak bütünlüğünün sarsıldığını savundu. Bahçeli, şöyle devam etti:
"1000 yıllık kardeşliğimiz hasımca hallere dökülmeye çalışılıyor. Türkiye'de sosyal ekonomik sorunlar çözümsüzlüğe terk edilmiş ve insanlarımız bu güzel ülkede yaşamaktan ızdırap çekiyor. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 11 yıllık ikitidarı döneminde 4 önemli konuyu dikkatinize sunmak istiyorum. Bu iktidar döneminde birinci temel sorun açlıktır. İkinci temel sorun adaletsizlik, üçüncü asayişsizlik, dördüncü temel sorun ahlaksızlıktır. Bugünkü iktidarın verilerini dikkate aldığınız zaman 76 milyon nüfusa ulaşmışız. Nüfusun yüzde 59 yoksulluk sınırının altındadır. Bu 44 milyon insan demektir. 44 milyonun içinde açlık sınırının altında kalan ise, 13 milyondur. Burada kimsesizler, öksüzler, yetimler, yıllardır işsiz  kalanlar vardır. Çocuklarının okulda ya da çevrede diğer yaşıtlarıyla oynarken ailesinin kendisine vermiş olduğun küçük çikolatayı 'Ben de isterim' diyerek eve gelip babasına söylediğinde o çikolatayı uzun süre evlerine götüremeyen babalar vardır. Açlık neredeyse hayatı zindan etmektedir. Bunları  karşılayamayan aile reisleri bir gün oluyar dara düşüyor bunalıma giriyor ve kendi canına kıyacak duruma geliyor veya cinnet geçiriyor eş ve çoçuklarını katlediyor."
MHP lideri Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, açlığı ve yoksulluğu sürekli istismar ettiğini, yoksulunun açlığını sömürerek onu 'Oy bağımlısı' hale getirdiğini iddia etti. Bahçeli, "Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 1 milyar dolarlık servet üzerine mutlu bir aile kurduğu için ailelerin şiddete maruz kalanlar, yuvaları yıkılanlar umrunda bile değildir.  Bu ikitar siyasi ömrünü tamamlamıştır'' dedi. 
"ERDOĞAN, TÜKENMİŞTİR"
Bahçeli, 17 Aralık 2013'ün Türkiye'yi felakete sürükleyen, toplumsal haraketleri azdıran, iç kargayaşa götüren, gerilim ve kamplaşmayı artıran, kardeş kavgası ve çatışmayı Türkiye'ye getiren 1000 yıllık kardeşliği, toprak bütünlüğümüzü bölünme eşiğine sürükleyen tarih olarak yerini alacağını söyledi. MHP lideri, "17 Aralık Adalet ve Kalkınma Partisi için kara gün ve kara yüzdür. AKP, 17 Aralık'ı ortadan kaldırmadan, yolsuzluk ve rüşvetinin hesabını sormadan, hesabını vermeden Türkiye'yi yönetme şansı yoktur. Recep Tayyip Erdoğan, artık ülkede sorumluluk taşıyacak durumda değildir. Recep  Tayyip Erdoğan, tükenmiştir" dedi.
Bahçeli, İran'dan gelen 29 yaşında bir şartalanın bakan çocuklarını avcuna aldığını istediği rüşveti verierek yolsuzluğu yaptırdığını, kara paralarını akladığını, altın kaçakcılığı yaptığını öne sürdü. Bahçeli, Başbakan Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği öne sürülen telefon görüşmelerine değinirken şöyle konuştu:
"GİT, AKLAN-PAKLAN, GEL"
"Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Aksaray'dan size sesleniyorum. Bunlardan korkma. Bunlara 'Komplo, montaj' deme. Adalete git ne ise aklan, paklan gel. Yoksa sen iktidar döneminde iktidar gücünü kullanarak, savcılara kıyabilirsin. 8 bin polis memurunu darmadağın edebilirsin. 28 valiyi yerinden edip kimini merkeze kimini başra yere verebilirsin. Türkiye'de iki devlet vardır diye ne olduğu anlaşılmayan ama kimi suçladığı çok net olarak bilinen bir davranışı hala devam ettirirsen bunun altından kalkamazsın. Sürekli iktidar olacak halin yok. Allah nasip eder bir gün MHP iktidara olduğunada 7 göbeğinden hesap sormazsam namerdim.
7 Aralıkta anlaşılmıştır. Bu Ak değiltir Amerikan bezidir bu. O beyaz amerikan bezi var ya. Geçmiş dönemlerde annelerin ninelerin evlerini kullandığın bu o bezi ak görerek AK Parti'nin üstüne örtmüş altında hile  var. Çalan var. Çalınan paralar var. Sayın Recep Tayyip Erdoğan diyor ki Türkiye'de faiz lobilerle uğraşıyoruz var diyor.   AMa gördük 17 ARalıktan sonra Türkiye bir yalan lobisi var, çalan lobisi var talan lobisi var o da karşılığı AK Partidir. AK Parti çalanın yalanın talanın hesabını verecektir. 

(İD) (FOTOĞRAFLI)