MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ülkenin huzursuz olduğunu, önemli sıkıntıları bulunduğunu belirtirken, "Türkiye'de cepheleşme, kutuplaşma, kamplaşma gittikçe tırmanmaktadır. Türkiye hem etnik temelde, hem mezhep temelinde önemli bir ayrışmaya ve çatışmaya doğru hızla sürüklenmektedir. Sünni-Alevi kavgasının sana faydası yok. Cumhurbaşkanı olmaya da heveslenme" dedi.
Bahçeli, partisinin 4 oy farkla kaybettiği Çankırı'nın Şabanözü ilçesinde yapılan itiraz üzerine 1 Haziran'da yenilenecek seçim öncesinde Şabanözü Çarşı Meydanı'nda halka hitap etti. Bahçeli, 30 Mart'ta şaibeli ve itirazlarla dolu bir seçimin gerçekleştiğini. bu yerlerden bir bölümünün ilçe, il, Yüksek Seçim Kurulu tarafından karara bağladığını, bazı yerlerde de 1 Haziran 2014 Pazar günü seçimin yenilenmesine dair karar verildiğini söyledi. Bahçeli, 1 Haziran'da 2 il, 7 ilçe ve 5 belde olmak üzere 14 bölgede yerel yönetimler için seçimi yapılacağını anlatırken şöyle dedi:
"Milletimizin huzuruna ikinci kez çok az bir farkla sonuçlanmış olan bir seçimden sayın Mustafa Karakaya'yı Allah'ın izniyle 1 Haziran akşamı kim ne yaparsa yapsın, Şabanözü'nün belediye başkanı olarak göreceğiz. Eğer sandıklarda sayım sırasında bazı hilelerle karşı karşıya kalınıyorsa, bunun sonucu Şabanözü'nde kim var ise, hangi partiden olursa olsun, Şabanözü'ndeki hizmeti geciktirmemek, seçilmiş olan belediye başkanları üzerinde yeni tartışmalara fırsat verdirmemek için bu kez herkes sandığa koşmalı. Yine bir yarışın içerisinde birbirlerini dökerek, birbirlerine karşı haksızlık yaparak bir yarışa girmek yerine, hakkı ataleti diktkate almak suretiyle oylarımızı kullanmalıyız ve sizin iradenizle Cenabı Allah kime nasip ederse, 1 Haziran akşamı o, Şabanözü'nün başkanı olmalıdır."
CEPHELEŞME, KUTUPLAŞMA TIRMANIYOR
Bahçeli, 30 Mart seçimleri öncesinde yaptıkları değerlendirmelerde işaret ettikleri gibi ülkenin hala huzursuz olduğunu, önemli sıkıntılarının bulunduğunu kaydetti. Bahçeli, Türkiye'de cepheleşme, kutuplaşma, kamplaşmanın gittikçe tırmandığını öne sürerken şöyle devam etti:
"Türkiye hem etnik temelde, hem mezhep temelinde önemli bir ayrışmaya ve çatışmaya doğru hızla sürüklenmektedir. 30 Mart seçimlerine sayın başbakan Recep Tayip Erdoğan gerekli dersi çıkartamamıştır. Devletin tüm imkanlarını kullanmasına, TOKİ'nin imkanlarına büyük mitingler yapmasına rağmen taşıma insanlarla, montaj gösterilerle büyük mitingler yapılmış gibi topluma takdim edilmesine rağmen ve her türlü gece karanlığında yoksulun iradesine kemet vurmak için her türlü ahlaksızlığa başvurmalarına rağmen 2 milyon 100 bin oy kaybıyla millet işaret vermiş, artık Recep Tayyip Erdoğan bu yanlışlardan kurtul, millete olan saygnıı kaybetme, kamplaşma ile cepheleşme ile, çatışma ile gerilim stratejisi ile bir yere varmak mümkün değil. 12 yıldır iktidarsın, TIR'lar köy köy dolaşmasına rağmen 2 milyon 100 bin oy kaybı ile milletimizi sana bir işaret vermiştir. Aklını başına al, ülkeyi daha fazla germe."
SÜNNİ-ALEVİ KAVGASINI KÖRÜKLEMENİN SANA FAYDASI YOK
Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı hevesiyle Türkiye'yi karıştırdığını öne süren MHP lideri Devlet Bahçeli, şimdi de Almanya'da yaşayan 2 milyon 900 bin Türk vatandaşını istismar ederek sünni-alevi kavgasını körükleyerek sonuç alamayacağını söyledi. Bahçeli, "Senin Cumhurbaşkanı olma şansın yoktur. Senin cumhurbaşkanı olabilmen için 17 ve 25 Aralık'daki savcılar iddiannamesini kendi nefsini aşarak TBMM'ye fezleke olarak getirmek, milletin huzuruna bir komisyonla, sonra Yüce Divan'da aklanma gerçekletirmeden Cumhurbaşkanı olma sansın yoktur. Kalkıp Yalova'daki konuşmanla herekes saldırmaya, işbirlikçi olarak suçlamaya da hakkın yoktur" dedi.
Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın AK Parti ile PKK"nın işbirliğinden neden söz etmediğini sorduktan sonra, "17-25 Aralık soyulma, rüşvet yoksulluk her şeyiyle gündeme gelmişken, tutanağa ne yazacaklardı? Ne diyeceklerdi? 'Geleceğin Cumhurbaşkanı mı?' diye yazacaklardı. Böyle bir rezalet olmaz" dedi.
Ülkenin sıkıntılı günlerden geçtiğini, önümüzdeki dönemi iyi anlamak ve izlemek gerektiğini belirten Bahçeli, şunları söyledi:
"Belediye başkanlıkları seçimi gerçekleşir, bir kardeşime bir belediye başkanlığı nasip olabilir. Türkiye'nin başı yolsuzluk ve rüşevetle sorgulanırken, yanlış bir isim olarak seçildiğinde, hele hele bu da kamplaşma ve gerilimi artıracak tarzda yüzde 51, 49 gibi bir ikilemle Türkiye'yi bir kıskaç altına aldığında, Cumhurbaşkanılğı seçiminden sonra gerilimin, kutuşlaşmanın, kamplaşma ile ülkenini etnik ve mezhep temelinde bir parçalanmaya doğru gittiğini, Allah muhafaza bu aziz millet görmemelidir. Böyle dönemde sizin için belediye başkanlğı seçimi ölçü olmalıdır. Hakkı ve adaleti bulabilmek için çok açık bir farkla Mustafa Karakaya beyefendiyi belediye başkanı yaptığımız takirde, Şabanözü'nde Türkiye'ye çok önemli bir işaret verilmiş olacaktır." 

ÜK,MB(AY/İD) (FOTOĞRAFLI)