EZAN OKUNUNCA KONUŞMASINA ARA VERDİ
Söke Köprübaşı Meydanı’ndaki platformdan yaklaşık 3 bin kişiye seslenen MHP Genel Bahçeli Devlet Bahçeli ilk olarak belediye başkan adaylarını tanıttı. Söke Belediye Başkan adayı Yusuf Keremit ile Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ali Uzunırmak’ın başarılı olacaklarına inandığını dile getiren Bahçeli, bir kez daha oyların çalınmasıyla ilgili sandık görevlilerini uyardı. Seçimlerin önemine değinen Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yoldan çıkıp halkı küçümsediğini öne sürdü. 2014 yılının PKK tarafından özerklik yılı olarak ilan edilmeye çalışıldığını bildiren Bahçeli, Türkiye’de bin yıllık kardeşliğin var olduğunu kaydetti.
“BİLAL EFENDİYE NE DİYECEĞİZ”
Başbakan Erdoğan’ın Türkiye’deki etnik gruplarla ilgili açıklamaların yersiz olduğuna dikkat çeken Bahçeli, “Türkiye’de 36 etnik grup varmış. Nereden çıktı bu. Say diyorsun iki tanesini söylüyor başka da söyleyemiyor. Kim diyor bunu sana. En son kendine göre bazılarını izaha çalışıyor. “Efendim diyor benim bir tarafım Gürcü’ sana soran mı var. Kim olduğunu merak eden mi var. Ne olursan ol. 'Eşim de diyor Siirtli Arap’, Yani kalkıyor kendisi Gürcü, eşi Arap peki Bilal efendiye ne diyeceğiz. Bu nasıl bir anlayıştır” dedi. Türkiye’de kadına şiddetin, cinnet getiren insanların, yoksulluk ve ekonomik sıkıntılardan dolayı aile saadetinin önemli ölçüde zedelenmesinin arttığını belirtti.
“ÇIPLAK GEZECEK HALİN YOK”
Başbakan Erdoğan’a yüklenen Bahçeli, “Başbakan milli görüş gömleğini çıkarttık’ diyor. Çıkartabilirsin çıplak gezecek halin yok. Sana birisi bir gömlek giydiriyor. Bu defa önünde AB, arkanda ABD yazıyor. Recep Tayyip Erdoğan 'Karizmatik, Padişah’ gibi söylemleri duyunca yoldan çıkmış” dedi. Bu sırada ezan okunmaya başlayınca konuşmasına ara verdi.
ERDOĞAN'A HAKARET ETTİRMEDİ
Kalabalığın içindeki bir kişinin Başbakan Erdoğan’a hakaret etmesi üzerine Bahçeli, “Ezan okunurken böyle konuşma. O yine de senin Başbakan’ın” diye karşılık verdi. Başbakan Erdoğan’ın yargıyı kuşatma altına alıp AKP’leştirdiğini savunan Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın tek adam gibi davrandığını belirtti.
SOKAKLAR KARANLIKTIR
Yolsuzluk ve rüşvetin üstünün örtülmesi için çeşitli kanallardan provokatörlerin ortaya çıktığını savunan Bahçeli, “Provokatörlere aldırış etmemek lazım. Özellikle ülkücü kardeşlerim, sizi sokağa çekmek istiyorlar, sizi kullanmak istiyorlar, sizin hassasiyetlerinizi istismar etmek istiyorlar. Türkiye’yi karıştırmak istiyorlar. Sayın Recep Tayyip Erdoğan “Ne yapsam da şu yolsuzluk ve rüşveti unuttursam seçime de öyle unutulmuş halde girip tekrar seçilsem de birileriyle hesap görsem diye hevesleniyor. Buna alet olmamak lazım. Şurada 30 Mart’a 18 gün kaldı. Bu 18 günde size kim ne derse desin kimseye aldırış etmeyeceksiniz. Yasanın dışına çıkmayacaksınız. Vatandaşlarımız sokaklarda cazibe aramasın, sokaklar karanlıktır, sokaklar kanlıdır. Sokaklarda kim kimdir belli değildir, Genç kardeşlerim sokaklara girmeye heveslenmeyin” diye konuştu.
Türkiye’de 18 ile 25 yaş arasında 10 milyon 36 bin kişi olduğunu hatırlatan Bahçeli bu kişilerin kimi istese onu iktidara taşıyabileceğine vurgu yaptı. Bahçeli, “Bu kadar kişinin iradesini Başbakan Erdoğan’dan iradesini çektiğini söylemesi durumunda Sayın Erdoğan üç takla atıp yere düşer” dedi. Bahçeli buradaki konuşmasının ardından Didim’e geçti.
DİDİM’DE COŞKULU KALABALIK
Didim Eski Adliye karşısında toplanan yaklaşık 5 bin kişiye seslenen Bahçeli, burada da yolsuzluk ve rüşvet iddialarına değindi. Ülke gündeminde yolsuzluk ve rüşvet ile ayakkabı kutusunun olduğunu belirten Bahçeli, bu konular nedeniyle yerel seçim olmasına rağmen projelerden söz edemediklerini dile getirdi. Bazı devlet kurumlarından T.C. ibaresinin silinmesine de tepki gösteren Bahçeli, iktidar olmaları durumunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın evinin önüne “Ne Mutlu Türküm diyene’ diye yazdıracağını dile getirdi. Bahçeli, “Bizim iktidarımızda, Andımız geri getirilecek, her yerde Ne Mutlu Türküm Diyene yazılacak, T.C.’ye sahip çıkılacak. Başbakan Erdoğan bizimle alaylı konuşmuş. Sayın Erdoğan düşmez kalkmaz bir Allah’tır. 51 seni getirmesini de götürmesini de bilir. O zaman nerede olursun bilmem. Gezmediğin ülke kalmadı, artık havada mı olursun yoksa birine mi sığınırsın onu bilemem. Ama Türkiye’de nerede bulunuyorsan orada 'Ne mutlu Türküm Diyene' diye yazdırmazsam namussuzum” diye konuştu. Başbakan Erdoğan’ın bir kibre bürünüp herkesi aşağıladığını ileri süren Bahçeli, çiftçinin zor durumda olduğunu dile getirdi. Bahçeli, "Güneydoğu’da ve bir çok yerde görev yapan 7 bin polis yolsuzluk operasyonu yapınca mı kötü oluyor. Savcılara kıyıldı. Yolsuzluğun üzerine gidilmeli. Bakın Libya’da Kaddafi’yi linç ettiler. Allah kimsenin başına vermesin” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

(İÖ/AAA)(FOTOĞRAFLI)