‘MİLLETİN MESELESİ’
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Burdur’da ikinci adresi Ağlasun ilçesi oldu. İlçe meydanından Ağlasunlulara seslenen Bahçeli, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin parti meselesi değil milletin meselesi olduğunu söyledi.
ERDOĞAN ADAYLIKTAN ÇEKİLSİN
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partizanca yaklaşımlardan kaçınılması uyarısı yapan Bahçeli, “Benim partimden olsun da isterse taştan olsun deme hakkına sahip değilsiniz. Çünkü devletin başına bir şahsiyeti cumhurbaşkanı olarak getireceksiniz. Onun için çok iyi değerlendirmek lazım” dedi.
Ağlasun’da Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olamayacağını, olmaması gerektiğini dile getiren Bahçeli, Erdoğan’ın olası cumhurbaşkanlığının Türkiye’de birikmiş öfkelerin patlayabileceğini iddia etti ve şunları söyledi:
“Ortadoğu kaynıyor. Birçok çatışmanın temelinde Şii- Sünni çatışması gözüküyor. Bunu Türkiye’ye Alevi- Sünni şekliyle yansıtmak isteyenler bulunuyor. Bunlara karşı birilerine ‘Sen şusun sen busun’ diyerek tahrik etmek, kışkırtmak doğru değildir. Yarın bunlar bir alev aldığı takdirde Ortadoğu’yu aşar, Mısır, Libya, Suriye, Irak gibi olmaz. Türkiye’de birikmiş öfkeler bir patlama gösterirse ne ortada AKP kalır ne de diğer siyasi partiler. Özellikle AKP’ye oy vermiş kardeşlerime sesleniyorum, ya aday olan Recep Tayyip Erdoğan’ı uyarın, yalana iftiraya karalamaya dönük üslubundan vazgeçsin ya da bu adaylıktan çekilsin. Bunun cumhurbaşkanı olması, isteğiniz üzerine gerçekleşse dahi milli vicdanda yer bulamaz. Neden bulamaz, 17 Aralık’tan 25 Aralık’tan ailecek aklanmadan paklanmadan Recep Tayyip Erdoğan başbakan olur, ama cumhurbaşkanı olamaz.”
‘IŞİD’LE PAZARLIK MI YAPIYORSUN?’
Türkiye’nin parçalanmanın eşiğinde olduğunu savunan Bahçeli, bu durumun ‘alçak kuruluş’ olarak nitelediği IŞİD’in Türkiye üzerinde hesap yapmaya kadar ileri gidebileceğini iddia etti. IŞİD’in elinde hala 49 konsolosluk görevlisinin rehin olduğunu hatırlatan Devlet Bahçeli, fakat bir bakanının 10 Ağustos’tan önce iade edileceğini açıkladığını savundu, “O zaman Recep Tayyip Erdoğan, IŞİD’le pazarlık mı yapıyorsun, ‘Ver şu 49’u da ben de 49’u aşan oyla cumhurbaşkanı olayım’ mı diyorsun. Bu nasıl bir anlayıştır, nasıl bir ateşle oynamaktır” dedi.
ADANA FIKRASIYLA İSTANBUL MİTİNGİNİ ELEŞTİRDİ
Konuşmasında Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için oy isteyen Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın İstanbul mitingi için de “O kadar insanı bir araya getirecek devlet imkanını kullandıktan sonra o mitingleri yapmamak zaten mümkün olmaz” değerlendirmesi yaptı, konuyu bir Adana fıkrasıyla anlattı. Adana’da at yarışına merak salan iki kafadarın İngiltere’de at arayışını anlatan Bahçeli, “Oradaki at yetiştiricileri akıl veriyor. Bizimkilerin aklı ermeyince bizim Adanalı ‘O kadar hızlandıktan sonra babam da atlar’ diyor. Devletin her imkanını kullanacaksın sonra ‘Ben reis-i cumhur olacaktım’ diyorsun. Bu millet yapmazsa ne yapacaksın, Ağlasun’a gelip ağlayacak mısın?” diye konuştu.
Bahçeli, konuşmasının sonunda 10 Ağustos için “Başınızı duvara vuracağınıza elinizdeki mührü olabileceğe vurmamızda fayda vardır” çağrısı yaptı.
‘OLMAMASINDA FAYDA VAR’
Konuşmasının ardından Bahçeli, Ağlasun Belediye Başkanı MHP’li Aydın Kaplan’ı makamında ziyaret etti. Bahçeli, mecliste Ak Partili ve MHP’li milletvekilleri arasındaki kavgaya ilişkin soruya “Olmamasında fayda var” diye karşılık verdi.