Bünyamin YIL- İbrahim EMÜL- Akif ÖZDEMİR- Efendi ERKAYIRAN/OSMANİYE, () - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli; memleketi Osmaniye'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirirken, "PKK'nın İmralı canisi ile AKP arasında Oslo'da başlayan işbirliği acaba Türkiye'yi nereye kadar götürecek? Sen önce bunlar hakkında kamuoyunu bilgilendir" dedi.
Bahçeli'nin Osmaniye'deki ilk durağı Toprakkale İlçesi oldu. Burada toplanan yaklaşık 2 bin kişiye seslenen Bahçeli, MHP'ye gönül verenlere sandığa sahip çıkma çağrısı yaptı. Herkesin hangi partiden olursa olsun mutlaka sandığa gitmesini isteyen MHP lideri Devlet Bahçeli, Türkiye'nin kötü yönetildiğini, en büyük sıkıntının yolsuzluk ve rüşvet olduğunu kaydetti. Rüşvet ve yolsuzluğun toplumu çürüteceğini anlatan Bahçeli, konuşması boyunca Başbakan Erdoğan'ı eleştirdi. Bahçeli, şunları söyledi;
"17 Aralık'tan bugüne tam 100 gün oldu. 100 gündür yolsuzluk ve rüşvetle mücadeleden bahsetmiyor. Savcıya kıyıyor, polis memurlarını dağıtıyor. Baskı uyguluyor, televizyonlarda sabahtan akşama kadar konuşuyor ve ne dediğinden kendi de farkında olmuyor. Herkese hakaret ediyor, saldırıyor, herkesi işbirlikçi olarak nitelendiriyor. Sen kimi nitelendiriyorsun? Milliyetçi Hareket Partisi'nin kiminle işbirliği içinde olduğunu söylüyorsun. Geçmişte beraber yürüdüğünüz insanlara ne oldu da ayrışa düştün de yerine bizi işbirlikçi olarak koyuyorsun. Milletimiz anlıyor. PKK'nın İmralı canisi ile AKP arasında Oslo'da başlayan işbirliği acaba Türkiye'yi nereye kadar götürecek sen önce bunlar hakkında kamuoyunu bilgilendir. Sen Başbakansın; kalkıp 'Şu şöyledir, bu böyledir' diyerek kendini başka türlü gösterme. Dünyadan ne diktatörler gelip geçti. Demokratik rejimlerde değerli şahsiyetler oldu. Yolsuzluk ve rüşvete bulaşmış kim varsa onu alışkanlık haline getiren, toplumu yozlaştıran kim varsa, uzun süre baskıyla, büyük yasalar çıkartarak kendini zırhla çevirse de; vakti saati geldiği zaman toplum olarak tahammülsüzlük zirveye çıktığında, sosyal hareketlilik başladığında bu kişilerden kimse ne hayatta, ne de görevde kaldı. Ya da cezaevine düşüyor, ya da siyaset hayatından çekilmek zorunda kalıyor. Ülkemizi böyle bir sosyal kargaşa içine sokmamak lazım. Türkiye'yi böyle olayların dışında tutmak lazım."
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, konuşmasında Tunus, Mısır, Ukrayna ve Endonezya'yı örnek gösterirken, buralarda 30, 33, 37 yıl tek başına iktidar olan, uzun süre ülkeyi yönetenlerin genellikle yolsuzluk ve rüşvetle gittiklerini anlattı. Bahçeli, bu ülkelerdeki liderlerin gücü benimseyerek güç alanını genişletmek isterken bunun esiri haline geldiğini ifade etti. Bahçeli, şöyle konuştu:
"Akılla yönetilmeyen güç, kendisini çok daha büyük yanlışlara sürüklemiştir. Sonuç itibarıyla Bin Ali, Tunus'ta bir gecede beraberinde hafif ne varsa aldı, nerede olduğunu bilen var mı? Yolsuzluk ve rüşveti 30 Mart'ta adaletin terazisine koymamız lazım. Adaletin terazisinin bir tarafına adaleti, diğer tarafına yolsuzluk ve rüşveti koyarak yeni bir ölçü ile değerlendirin. Türkiye'de kimse kendi kendini aklama paklamaya kalkmasın. Artık vatandaşın aklında 3 kelime yer etmiştir. Birincisi; montaj, ikincisi; komplo, üçüncüsü; ayakkabı kutusudur. Sayın Başbakan bunlardan kendisini kurtaramaz. İktidarda kalsa da kurtaramaz, iktidardan ayrılsa da kurtulamaz. Milli irade ile gelenler çakılı çivi olarak kalamaz. Milli irade ile çakılı çivi sökülür bir gün abbas yolcu denir."
Bahçeli, daha sonra Kadirli İlçesi'ne geçti.

(OA/İD) (FOTOĞRAFLI)