"SENİ KOMPLO İLE GETİRENLER KOMPLO İLE GÖTÜRMEK İSTİYOR"
Devlet Bahçeli, Kadirli İlçesi'nde toplanan yaklaşık 10 bin kişiye hitap etti, 58'inci hükümetin nasıl kurulduğu anlattı. Başbakan Erdoğan'ı milletvekili seçilerek 59'uncu hükümeti kurmasına de değinen Bahçeli, şunları söyledi;
"14 Kasım 2002 ile 14 Mart 2003 tarihleri arasındaki bu sürenin karanlık olduğunu herkesin görmesi ve anlaması lazım. Simit yediğini, mahalle aralarındaki futbol maçlarını ballandıra ballandıra anlatanlar bu aradaki günleri niye anlatmıyorlar? Bir milletvekili Siirt'ten istifa etmiş, boşalan milletvekilliğinin yerine bir yasa değişikliği ile ara seçim yapılmıştır. CHP de buna destek vermiştir ve sonra ara seçim yapıldıktan sonra Sayın Başbakan. milletvekili olup Ankara'ya gelmiştir. Abdullah Gül'ün istifasıyla yeni hükümeti kurma görevini üstlenmiştir. Bu nasıl kuvvettir, bu nasıl iç ve dış odaklı güçtür, milletvekili olamayanlara hemen çözüm buluyorlar sonra milletvekili oluyor sonra Başbakan oluyor. Arkasından 59, 60 ve 61'inci hükümetleri kuruyor. Milli görüş çizgisinden gelmediniz mi? Bu millet birden bire size nasıl yöneldi? Merhum Necmettin Erbakan'ın dava arkadaşları yerine bu millet aniden kıvırtıp size doğru nasıl yönlendirildi? Hangi kuvvet size doğru yöneltti, bunlardan niye hiç bahsetmiyorsunuz? Türkiye'nin siyaset komplosunda yeni bir parti yeni bir iktidar oluşunuzu ağzına almıyorsunuz? 'Yolsuzluk ve rüşvet bahanesiyle bana komplo kuruldu' diyorsun. Komplo ile geldin, şimdi seni getirenler seni komplo ile götürmek istiyorlar. 'Komplo ile beni görevden uzaklaştıracaklar, yargı darbesi yapacaklar. Arkasında bizi çekemiyorlar, yaptıklarımızı kabullenemiyorlar, kıskanıyorlar paralel devlet ile haşaşilerle hainlerle biz görevden uzaklaştırmak istiyorlar' diye ağlıyorsun sızlanıyorsun. Ama bu komplonun ne olduğunu söylemiyorsun. Şimdi bu komployu aziz milletimiz nasıl öğrenecek."
"BİLAL'İ DE AL KARAKOLA GİT"
17 Aralık operasyonuna da değinen Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ardından yargı ve savcılara güvenerek bir adım atması halinde durumunun netlik kazanacağını söyledi. Bahçeli, bu durumda varsa; komplo, paralel devletin, gerçekten yolsuzluk ve rüşvetin olup olmadığının ortaya çıkacağını anlattı. MHP lideri şöyle devam etti:
"Yolsuzluk ve rüşvet içerisinde 4 bakan ile 4 bakan çocukları var mı o ortaya çıkar. Halk Bankası Genel Müdürü'nün 4.5 milyon doları ayakkabı kutusunda niçin sağladığı ortaya çıkar. İran'dan gelen hiç bir bilgiye sahip olmayan 29 yaşındaki bir uşak, bir şarlatan 4 tane bakanın çocuğunu avucunun içine almış 187 milyon lira yolsuzluk ve rüşvet ödemesinde bulunmuştur. Bu gerçek ortaya çıkabilir aynı zamanda kara para aklama altın kaçakçılığı, kumu ihalelerine fesat karıştıran, haram üzerinden beslenen iktidarın yanaşmalığı yapan Türkiye'nin en zenginlerinden sayılan insanların haram mı helal mi kazançla bu hale geldiklerini ortaya çıkartmaya var mısın Recep Tayyip Erdoğan? Recep Tayyip Erdoğan; oğlun Bilal'i de yanına alarak ele ele tutuşarak karakola gidip 'Hakkımızda çok şeyler söyleniyor. Bunlardan aklanmaya- paklanmaya geldik komiser bey bizi savcıya götür' diyebiliyor musun? 17 Aralık'tan bu yana görevden alınan ve görev yeri değiştirilen hakim ve savcıların sayısı 784'ü bulmuş. Bu savcıları niye değiştirdin hakimleri niye değiştirdin. 17 Aralık'ta yapılmış olan sorgulama sonrasında tutuklanan 41 kişi, 42'inci 43'üncü günde nasıl oldu da tahliye oldu. Hangi savcılar görevden alındı hangi savıcılar geldi hangi nöbetçi hakimlere dosya gönderildi. Bunları aydınlatamazsan Adalet ve Kalkınma Partisi, çok kara bir partisin."
ÇIPLAK GEZECEK HALİN YOK YA
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçimlere kısa süre kaldığını, milletin aldanmayı ve kandırmayı hükülete göstereceğini öne sürerken, "Milli görüş gömleğini çıkarttığını zaten söyledin. Milli görüş gömleğinin asıl sahibinin Saadet Partisi olduğu anlaşıldı. Çıplak kalacak halin yok ya birileri sana gömlek giydirdi. ABD'den gelen gömlek, önünde AB, arkasında ABD yazıyor. Sen hala bu gömlekle geziyorsun?" diye sordu.
KURT SELAMI ELEŞTİRİSİ; BURNU KESİK BMC GİBİ
Bahçeli, seçim öncesi provokasyona da dikkat çekerken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Bozkurt' selamı vermesine ilişkin, "Aranıza masum masum gelip, kışkırtma olabilir, her türlü tahrik olabilir. Hele şimdi şu kurdu yapmayan kaldı mı? Ama arada bir fark var. Televizyonlarda buna bakın. Oralarda gerçeği göreceksiniz. (Eliyle göstererek) Bize göre kurt şudur. Ama bunlar yaparken şöyle yapıyor, burnu kesik BMC gibi. Bu kurtu bu şekliyle yapanlar kimler? Amerika'da 'Heavy metalciler' yapıyor. Bush'un kızı da bunu yapıyor. Bizim CHP Genel Başkanı, kurdun ne olduğunu bilmediği gibi. Bülent Arınç da çıkmış bunun ukalalığını yapıyor. Çıkıp şu kurtun ne olduğunu herkese gösterin" dedi.

(OA/İD) (FOTOĞRAFLI)