Cem ULUCAN- Tufan HAMARAT/AYDIN, () - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Aydın'ın Çine ve Köşk ilçelerinde yaptığı konuşmada herkesi sağduyulu olmaya çağırdı. Bahçeli, "Ortalık karışıyor. Bu gidişat iyi değil. Sokakta can alanlar, can verenler var. Aklımızı başımıza alalım bu ülkeyi parçalatmak kimsenin hakkı değildir. Bu böyle giderse başta yanacak olanlardan biri de AKP’dir" dedi.
Çine İlçesi’nde vatandaşlara seslenen Devlet Bahçeli, son günlerde ülke genelinde yaşanan gelişmelere değindi. Seçimlere 17 gün kaldığına dikkat çeken Bahçeli, şunları söyledi:
“Türkiye’de her gün bir olaya, her küçük olaydan büyük olaylara doğru kıvrılmalar oluyor. Şiddet artıyor, ölüm olayları gelişiyor ve Türkiye’de kalan 17 gün içinde yaşanabilecekleri önceden kestirebilmek çok zor. Seçimler gelip gidiyor ama kalıcı olan devlettir, milletin birliği ve toprağın bütünlüğüdür. Her şeyden evvel de kardeşliğimizdir."
İnsanları soğukkanlı ve sabırlı olmaya çağıran Bahçeli, şiddeti artıracak, karmaşaya yol açacak, toplumu çatışmaya götürecek hareketlerden kaçınılmasını istedi.
YOLSUZLUKLARIN ÜSTÜNE GİTMEK HÜKÜMETİN GÖREVİ
17 Aralık’tan sonra yaşanan gelişmeleri aydınlatma gücü ve yetkisinin iktidarın elinde olduğunu iddia eden Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yolsuzluk ve rüşvetin ayyuka çıktığı bir dönemde topluma kulak vermekte yarar var. Devletin başı sensin, Başbakansın. Görevlileri çağır. Savcıya kıyacağın yerde, 8 bin polisin yerini değiştireceğin yerde; kalk deki, 'Yolsuzlukla, rüşvetle mücadele etme kararlığı içerisindeyim. Milletim bana destek veriniz. Bugüne kadar desteğinizden memnundum ama şimdi daha fazla ihtiyacım var. Milletimi rahatsız eden konu neyse sonuna kadar gideceğim. Kime dayanırsa dayansın, şahsıma kadar da gelse bunun hesabını soracağım’ de. Millet bir rahatlasın. Millet çatışma ve gerilimin dışına alınsın. “Bunların hepsi bana komplodur, bunlar yanlıştır’ diyerek kibirle, devletin imkanlarını kendi gücüymüş gibi kullanarak bir yere varman doğru olmaz. Ülkemiz böyle bir karmaşayı yaşamasın istiyoruz."
İSTİKAMET YÜCE DİVAN'A MI GİDECEK?
Milli irade adımının seçim yoluyla olacağına dikkat çeken Bahçeli, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:
“Hepimizin gidip Başbakanlık koltuğuna oturacak halimiz yok. Bir ülkede 76 milyon Başbakan da olmaz. Ancak milletin iradesiyle bir yol çizilir. Hepimiz de o yolu izleriz. Önümüzde en kısa yol 30 Mart seçimleridir. Sandığa gittiğinizde eğer memnunsanız yolunuza devam ediniz. Zaten şarkı o. 'Biz bu yolları yürüyoruz’ vesaire gibi bir şarkı var. Ezbere de bilmiyoruz yani. Ama ezbere bilenler, bu yol nasıl bir yoldur diye bir an düşünsün. Bu yolun istikameti tek yöne dönüp Yüce Divana mı gidecek, yoksa millet iradesi olarak geleceğimiz mi belirlenecek? Buna bir karar verin. Türkiye’de acıya, üzüntüye ve kayıplara son vermeliyiz. Ülkemizi huzurlu, istikrarlı ve barış içerisinde yönetebilme kabiliyetine sahip olmalıyız."
SEÇİMLER TÜRKİYE’NİN NAZİK BİR DÖNEMİNDE YAPILIYOR
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Çine İlçesi’nin ardından geldiği Köşk İlçesi’ndeki meydanda toplanan partililere bir kamyonetin kasasında hazırlanan platformdan seslendi. Partililer burada 'Devletin başına Devlet gelecek', 'Evlatların seninle gurur duyuyor” diye slogan attı. Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ali Uzunırmak ile Köşk Belediye Başkan adayı Hayri Güleç’i tanıtan Bahçeli, Köşklüler’den destek istedi.
Seçimlere 25 partinin katıldığını dile getiren Bahçeli, “Ülkemizde yapılacak olan mahalli idareler seçimleri Türkiye’nin çok nazik bir dönemde yapılmaktadır. Bütün siyasi partilerimiz demokrasimizin vazgeçilmez unsurlarıdır. Kendi dünya görüşleri ve inançlarına göre, hangi partiden seçmen olarak, kurucu olarak hangi idarede bulunulursa bulunulsun saygı gösterilmek gerekiyor. Karşılıklı hoşgörü içinde, her siyasi partinin varlığına saygı duymalıyız” dedi.
Sandıkta oy çalınmalarına dikkat çeken ve sandığa gidilmesini isteyen Bahçeli, “Oy çalmak gasptır. Hileli oylarla sonuç alanlar bunu alışkanlık haline getirirse, belediyeyi de ülkeyi de yönetirken bunu alışkanlık haline getirebilir o da hiç fayda sağlamaz. Büyükşehir dürüst ve ilkeli yönetilmeli, Aydın’da yaşayan insanları kucaklayarak, hizmetleri eşit ve adaletli dağıtmalı. Bir çok olaylar yaşanıyor, bu olaylar Türkiye’nin beka sorununu ortaya koyuyor. Türkiye’nin varlığı, milletimizin bütünlüğü, toprağımızın bütünlüğü iç ve dış tehditlerle karşı karşıya kalıyor” dedi. Daha çok koalisyon hükümetleri döneminde yaşanan sıkıntıların 11 yıldır iktidarda olan AK Parti hükümeti döneminde de yaşandığını aktaran Bahçeli, bunun AK Parti’nin vaadlerini yerine getiremediğinden kaynaklandığına dikkat çekti.
SOKAKTA CAN VERENLER VAR
Yoksulluğa da vurgu yapan Bahçeli şunları söyledi:
“86 günden bu yana yolsuzluk ve rüşvetten hesap sorulamamasından fırsat bulan ajan provokatörler ülkeyi karıştırmaya çalışıyor. Sayın Recep Tayyip Erdoğan çok büyük bir hataya düşmüştür. Buna onu kim sürükledi bilmiyoruz ama yanlış yönlendiriliyor. O bir tane milletvekili olan gazeteci var onlar yanlış yönlendiriyor. Başbakanı tuzağa düşürecek sorular soruyorlar. Bir programda oturmuşlar muhabbet ediyorlar. Diyor ki bir tanesi “Çok çalışıyorsunuz sayın Başbakan. Çok çalıştığınız için yoruluyorsunuz ama sizi çok dinç görüyoruz bunun sebebi nedir?’ Başbakan da diyor ki, “Ben diyor balla kaymakla besleniyorum' diyor. Başbakan ne dediğinin farkında değil. Senin 1 milyar dolarının evde çıktığına dair laflar dolanırken, balla kaymakla beslendiğini söylersen, Türkiye’nin balını kaymağını sen yiyorsun demektir. Dün yine birisi çıkmış Başbakan’la sohbet yapıyor. Madem bu kadar aydınsın bu kadar onurlusun, ne kadar yandaş olursan ol halkın sesini bir dillendir, yolsuzluk ve rüşveti bir sor. Sen de Başbakan olarak kararacağına aklansan paklansan fena mı olacak? Halkın kafasını meşgul eden konularla ilgili bir söz söylemesiniz “Ya şuna bak AKP’yle anlaştı hiçbir şey söylemiyor' derler. Doğru söyleyen dokuz köyden kovulur gibi gerçeği halkla paylaşmak isteyen yok. Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy veren kardeşlerim. Ortalık karışıyor. Bu gidişat iyi değil. Sokakta can alanlar can verenler var. Aklımızı başımıza alalım bu ülkeyi parçalatmak kimsenin hakkı değildir. Bu böyle giderse başta yanacak olanlardan biri de AKP’dir. Buseçimlerde oyu aşağıya çekip 2015 seçimlerinde haydi Abbas yolcu demek gerekiyor.”
Bahçeli, buradaki konuşmasını tamamladıktan sonra Sultanhisar İlçesi’ne geçti.

TH(İÖ/AAA) (FOTOĞRAFLI)