"SOKAĞI SANDIĞA TERCİH ETMEK, FELAKETE GÖTÜRÜR"
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sultanhisar İlçesi’ndeki Cumhuriyet Meydanı’nda toplananlara seçim otobüsünden seslendi. İlçede daha önce 10 yıl belediye başkanlığı yapan Fazıl Törün’ü aday gösterdiklerini kaydeden Bahçeli, Türkiye’nin içinde bulunduğu ortama değinderek şöyle dedi:
"Seçimlere 17 gün kaldı. Bu 17 gün içinde Türkiye’de bazı olaylar tırmandırılıyor. Toplumu birbirine düşürmenin, hatta son günlerde yaşanlarla can kaybına kadar varacak olaylara milletçe bir daha tanık olmaya gerek yok. Bunların hepsi denenmiştir, yaşanmıştır. Sokağı sandığa tercih etmek Türkiye’yi felakete götürmekle eşdeğerdir."
DİKTATÖR OLMAYA HEVESLENİYOR
Yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla ilgili de konuşan Bahçeli, Başbakan'ın bu iddialarla ilgili gereğini yapmasını isteyerek, "Bunları günlerdir tartıştırmanın, yolsuzluk ve rüşvet varsa bunların üzerine örtmenin, yoksa toplumsal hareketlere fırsat vermenin gereği yoktur” dedi.
Başbakan Erdoğan’ın yolsuzlukların üzerine gitmesi gerektiğinin altını çizen Bahçeli konuşmasında “Başbakan Erdoğan’a seslenip, Başbakan siz misiniz 'Evet’, 'Ben ben’ diyerek demokrasiden otoriter rejime kıvrıldın mı 'Evet’, Şimdi diktatör olmaya hevesleniyor musun 'Evet’, öyleyse bütün yetkini kullan savcıyı, hakimi, polisi alayını topla, 'Yolsuzluk ve rüşvet istemiyorum kökünü kazıyın’ de” diye konuştu.
TÜRKİYE’Yİ YAKMAYIZ YAKTIRMAYIZ
Suriye’de yaşanan iç savaşta 130 bin kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Bahçeli, “Birlik beraberlik içinde olalım. Kargaşa kimseye yaramaz. Yaşananlara bakın. İşte Suriye her şey bitti mi sanıyorsunuz. Böyle bir Türkiye’nin olmasını ister misiniz. Buna müsaade de edilmez. Bu millet daha son sözünü kimseye söylemedi. Beraberce yaşıyoruz, 4 milyon 200 bin ev kurulmuş, bunları nasıl ayıracaksınız. Aklımızı başımıza alalım etrafımız ateş çemberi, Türkiye’yi yakmayız kimseye de yaktırmayız” dedi.
"SOKAK BİZİM İÇİN YASAKTIR"
Sultanhisar’dan Yenipazar’a geçen Devlet Bahçeli Yörük Ali Efe Meydanı’nda seçim otobüsünden yaklaşık 1500 kişiye seslendi. Yerel seçimlerin önemli bir başlangıç olduğunu belirten Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri sürecinin Türkiye’nin siyasetini yeniden şekillendirmek için önemli olduğunu vurguladı. Bahçeli, şunları söyledi:
“30 Mart’tan başlayıp devam eden süreçte, Türkiye’nin iktidar değişikliğine uğraması mukadder olabilir. Onun için siyasi partiler seçimlere değer vermektedir. Türkiye’nin büyük sıkıntıları var, iç ve dış tehlikelerle karşı karşıya. Cumhuriyet’in bütün kazanımları sarsılmak isteniyor. Üniter yapı ve toprak bütünlüğü büyük bir tehlike altındadır. Yeni bir iktidara ihtiyaç duyulduğu herkes tarafından kabul edilebilir bir doğrudur. Türkiye’de her olay halkın arasında yaygınlaştırılarak, ajan provokatörlüğü yapılıyor. Buna hiçbir evladımız, hiçbir siyasi partili bunlara alet olmasın. Türkiye’nin barışa, huzura, kardeşliğe ihtiyacı var. Bazı konular vardır bu ancak bu ortamlarda çözülür. Bunun iki yolu vardır. Biri sokak, biri sandıktır. Sokak bizim için yasaktır. Sandığa ise koşa koşa gitmeliyiz. Sokağa doğru yönelirsek, sokak karanlık ve kirlidir. Sokakta kimin ajan, kimin dürüst, kimin samimi olduğu belirsizdir. Gençleri sokağa yöneltmek doğru değildir."
"ALAYININ GEREĞİNİ YAPIN DİYECEKSİN"
Yolsuzluk ve rüşvet operasyonun ardından binlerce polisin yerinin değiştiğini kaydeden ve Başbakan Erdoğan’a 'Recep Ağa’ diyen Bahçeli, “232 savcı ve hakimi, son HSYK oluşumuyla birlikte darmadağın edeceğin yerde yolsuzluğun üzerine git. Kolluk kuvvetlerine görev vereceksin, hakimlere görev vereceksin, yolsuzluk ve rüşveti kim yapıyorsa görev vereceksin. ‘Bu bana da oğlum Bilal’e de ulaşıyorsa alayının gereğini yapın’ diyeceksin. MHP’ye Allah iktidarı nasip etsin de bak sen gör o zaman ne oluyor. Yetimin hakkını kimseye yedirtmeyiz. AKP’nin beslemesi, zavallı insanlar, ne demek 630 milyon, ATV ve Sabah orada duruyor gidin helal parayla alın. Bu dünya Recep Tayyip Erdoğan’a kalmaz. Ya kendine çeki düzen ver, ya da Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy vermiş kardeşlerim bunun ayağını biraz yere çekin, bunun ayakları hep havada geziyor. Onun tek bir yönü kaldı onun da üzerinde Yüce Divan yazıyor. Ya rüşvetin üzerine gideceksin, ya da Yüce Divan’a gideceksin takdir senin Recep Ağa artık ne yaparsan yap” dedi.
İlçede yaşayanlar Bahçeli’ye Türkmen poşusu hediye etti. Bahçeli konuşmasının ardından Yörük Ali Efe Müzesi’ni gezdi, mezarını ziyaret etti.
 
(İÖ/AAA)(FOTOĞRAFLI)