BAHÇELİ: ADAY ERDOĞAN PARALEL DEVLET EZBERİNDEN ARTIK VAZGEÇMELİDİR
MHP lideri Devlet Bahçeli, 22 Temmuz operasyonuna değinerek; ''Aday Erdoğan paralel devlet ezberinden de artık vazgeçmelidir. Eğer devlet içinde paralel bir yapılanma varsa, eğer emniyet içinde bazı gruplar binlerce kişiyi dinlemiş ve kaydetmişse sorarım sizlere, bu Erdoğan nerededir'' dedi. 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ramazan Bayramı'nın birinci gününde Ankara Arena Spor Salonu'nda partililer ile bayramlaştı. Bayramlaşma programında konuşan Devlet Bahçeli, Gazze'de meydana gelen olaylar üzerinden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi. Gazze'deki şiddet karşısında hükümetin tavrını eleştiren Bahçeli, "Kutsal ramazan ayında her türlü insanlık dışı vahşet İsrail yönetimi tarafından sergilenmiştir. Mescid-i Aksa'ya saygısızlık yapılmıştır. Kuran-ı Kerim çiğnenmiştir. Camiler imha edilmiştir. Küçücük çocukların bedenlerine mermiler isabet etmiştir. Peki bunca şiddet oluyorken, bunca vicdansızlık Müslümanları çepeçevre kuşatıyorken AKP hükümeti ne yapmış, neyi başarmıştır? Aday Erdoğan meydanlardan iftar sofralarına kadar boş konuşmaktan, boşa kürek çekmekten, mazlumların kanı üzerinden siyaset tasarlamaktan başka ne işe yaramıştır? Gazze'ye füzeler atılırken aday Erdoğan, iftiralarını sıralamış, istismarlarını sürdürmüştür. Şunu iyi biliniz ki İsrail, Erdoğan'ın siyasi gıdasıdır. İsrail, Erdoğan ve zihniyetinin siyasi ikbal ve aynasıdır. Bu ülke, silaha sarıldıkça Filistin'i ateşe verdikçe Erdoğan içten içe memnun olmakta, meydanlarda hançerisi yırtılırcasına bağırıp çağırma konusunda altın yakalamaktadır" dedi.
'ERDOĞAN'IN GÖZÜ VAR GÖRMEMİŞ, KULAĞI VAR DUYMAMIŞ'
Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan'ı Türkmenler üzerinden eleştiren MHP lideri Bahçeli, "Aday Erdoğan, Gazze'yi milli mesele olarak görmektedir. Bununla da kalmamış geceleri sürekli teyakkuz halinde uyuduğunu, tek endişesinin de Filistin, Filistin, Filistin olduğunu söylemiştir. Aynı Erdoğan, her ne hikmetse dökülen Türkmen kanından, alınan Türkmen canından rahatsız değildir. Çünkü Erdoğan Türk ve Türkmen hasmıdır. Çünkü Erdoğan Türk ve Türkmen muhalifidir. Günlerdir Türkmeneli'ndeki katliamları gündeme getirdik. Günlerdir soydaşlarımızı sistematik halde yok eden IŞİD terörüne kamuoyunun dikkatini çektik. Ne var ki Erdoğan, sanki Irak Türkmenleri yokmuş gibi davranmış, sanki Türkmenler soykırımla yüz yüze değilmiş gibi tutum takınmıştır. Erdoğan'ın gözü var görmemiş, kulağı var duymamış, kalbi var atmamıştır" diye konuştu.
'MÜEZZİNOĞLU İZZET-İ NEFİS TAŞIYORSA DERHAL İSTİFA ETMELİDİR'
Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın uzlaşı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu hakkında söylediği "Kahire'de doğmuş, 30 yaşında Türkiye'ye gelmiş. Kimi aldatıyorsunuz? Bu toprakların evladı biziz, burada doğduk, burada büyüdük, burada çalışıyoruz" sözlerini gündeme getirdi. Bahçeli, "Her şeyi bitirmiş; millet evlatlarının doğum yerini irdelemeye, bunun üzerinden fesat yaymaya başlamıştır. Eskişehir'de; Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun bu toprakların evladı olmadığını yüzü kızarmadan iddia etmiş ve aynen şöyle demiştir: 'Kahire'de doğmuş, 30 yaşında Türkiye'ye gelmiş. Kimi aldatıyorsunuz? Bu toprakların evladı biziz, burada doğduk, burada büyüdük, burada çalışıyoruz.' Aday Erdoğan devleti bölmüş, milleti bölmüş, askeri bölmüş, polisi bölmüş; doymamış bir de doğum yerlerine göre insanlarımızı bölmüştür. Sayın İhsanoğlu'nun Kahire'de doğmasını eksikmiş, kusurmuş, utanılacak bir şeymiş gibi gösterme teşebbüsünde bulunan bu adaya Türk milleti itiraz etmeli, demokratik tepkisini muhakkak göstermelidir. AKP'de görev yapan doğum yeri farklı ülkeler olan milletvekili arkadaşlarım, parti yöneticileri ve özellikle Sağlık Bakanı Müezzinoğlu izzet-i nefis taşıyorsa derhal istifa etmelidir" ifadelerini kullandı.
'GERÇEK PARALEL, GERÇEK EĞRİ ERDOĞAN'DIR'
'Paralel devlet' üzerinden hükümete yüklenen Devlet Bahçeli, şöyle konuştu:
"Aday Erdoğan paralel devlet ezberinden de artık vazgeçmelidir. Eğer devlet içinde paralel bir yapılanma varsa, eğer emniyet içinde bazı gruplar binlerce kişiyi dinlemiş ve kaydetmişse sorarım sizlere, bu Erdoğan nerededir? Hükümetin başındaki zat; devlet içinde yuvalanma varsa bunu nasıl fark etmemiş, nasıl engelleyememiştir? Görünen odur ki, yargı ele geçirilirken, emniyet ve bürokrasiye belirli çevreler tıka basa doldurulurken Erdoğan izlemekle kalmamış, hayasızca destek olmuştur. İşler sarpa sarınca, menfaatler çakışınca aday Erdoğan bundan şikayet etmeye başlamıştır. Soruyorum; Türk askerine düzenlenen komplonun başında kimler vardır? MHP'ye yapılan operasyonların içinde hangi isim ve kesimler yer almıştır? Aday Erdoğan düne kadar övdüğü, palazlandırdığı, devleti adeta teslim ettiği kim varsa; şimdilerde paralel diye suçlamaktadır. Oysaki gerçek paralel, gerçek eğri Erdoğan'dır."
GÜLEN'E 'TÜRKİYE'YE DÖN' ÇAĞRISI
Daha önce Fethullah Gülen'e Türkiye'ye dönmesi için çağrı yapan Bahçeli, bu çağrısını yineledi. Bahçeli, "Buradan bir kez daha ilan ediyorum. Erdoğan'ın aylardır Pensilvanya diyerek her türlü hakaret ve kötü söz yönelttiği Sayın Gülen Türkiye'ye dönmeli ve mutlaka yüzleşmelidir. Aday Erdoğan'ın suçlamaları karşısında Sayın Gülen'in cevap hakkı vardır. 12 yılın 11 yılında AKP'yle kurduğu ilişkileri, bildiği gerçekleri Sayın Gülen açıklamalı, bu zihniyetin maskesini düşürmelidir" dedi.
'ADAY ERDOĞAN, 'MONŞER' SÖZÜNÜN BEDELİNİ ÖDEYECEKTİR'
Konuşmasında Başbakan Erdoğan'ın 'monşer' benzetmesini hatırlatan Bahçeli, konuşmasına şu sözler ile devam etti:
"Aday Erdoğan monşer sözünün bedelini ödeyecektir. Erdoğan'ın 'vazo, saksı, ırkçı, omurgasız, nankör, hain, sanal ve ithal aday' sözleriyle Ekmel Bey'e çamur atması pahalıya mal olacaktır. Aday Erdoğan kaybedecektir. Siz bakmayın anketlere, siz aldanmayın algı operasyonlarına. Siz bakmayın yandaşlar ne yazmış, siz aldırış etmeyin havuz medyası ne söylemiş. Allah'ın izniyle 10 Ağustos'ta Çankaya hak eden konuğuyla tanışacaktır."
Ümit KOZAN- Bahar DEMİREL/ANKARA, ()