AYTAÇ DURAK'A SAHİP ÇIKTI
Devlet Bahçeli, Çukurova İlçesi'nde de halka hitap etti. Bahçeli, hakkındaki soruşturmalar nedeniyle yaklaşık 4 yıl önce İçişleri Bakanlığı tarafından Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan, kendisinin de MHP'den istifasını istediği Aytaç Durak'a sahip çıktı. Bahçeli konuşmasında şunları söyledi:
"MHP bu şahsiyeti hizmetlerinden dolayı bağrına basmış, beraber seçime girmiştir ve Adana'da ilk defa Büyükşehir Belediye Başkanlığı kazanılmıştır. Ancak bu kazanım birçok kişileri rahatsız etmiştir. MHP'nin bu dirilişi, bu ayağa kalkışı birçok çevre tarafından kabullenilmek istenmemiştir ve kısa dönem içerisinde bazı dedikodular çıkartılmıştır. Bu dedikodular karşısında MHP ile AKP arasındaki fark hissedilecektir. Kendisine denmiştir ki, 'Sayın başkan, beraberce yüründü, Adana'da önemli bir başarı sağlandı. Şimdi bazı dedikodular dolaşıyor, Bunlar ne derece doğrudur, ne derece yanlıştır bilmiyorum. Onun için istifa edeceksin, aklanıp paklanıp geldiğinde başımızın üstünde yeriniz olacaktır.' Aradan geçen sürede birçok sorgulamalar yapılmasına rağmen iftiralar yasal yönden ispat edilememiştir. Adana'nın vicdanında, 17 Aralık'taki ayakkabı kutularıyla karşılaştırıldığında Aytaç Durak beraat etmiştir. Aytaç Durak adaletsizliğin kurbanı edilmiştir ama adaletsizliği yapanlar, adaletsizliğe ayaklarını bağlamışlardır. İktidarın icraatlarında adalet yoktur acıma yoktur. Fırsat fırsattır diye talan vardır, çalan vardır, yalan vardır. Şimdi Recep Tayyip Erdoğan sıkışmıştır. Haydi gel Recep Ağa Adana'ya. Sizinle burada uzun süre çalışan Aytaç Durak, beraate doğru gidiyor. Haydi sen de beraate doğru git bakalım."
AİLEYİ KALKINDIRMA PARTİSİ
Buradaki konuşmasında da 17 Aralık operasyonuna değinen Bahçeli şunları söyledi;
"17 Aralık operasyonunun yapıldığı gün AKP için yüz karasıdır, Türkiye için de kara bir gündür. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin ne adaleti ne de kalkınması var. Bu parti aldatıyor ve kandırıyor. AKP iktidarında bir ayakkabı kutusu sorunu var. Ayakkabı kutusundan 4.5 milyon dolar para çıkıyor. AKP'nin yeni adı Ayakkabı Kutusu Partisi diyor genç arkadaşlar. Bazı soruşturmalar oldu, o sırada baktılar ki, baba oğul bir telefon muhabbetinde. O muhabbette 'Oğlum şu evdekileri sıfırla şunları şuna şunları şuna gönder' diyor. Tapeler de aynı ayakkabı kutusu gibi. Şimdi bir iktidarın önemli simgesi de tape oldu. Tapeleri twitter olarak kaldırmaya çalışıyorlar ama hattı zatında halka mal olmuş bir durum. Tapelere bakıldığında 1 milyar dolar, bir Başbakan'ın evinde olur mu? Başbakan buna mümkün değil montaj diyor. Ne dersen de halkımızın arasında 1 milyar dolar var mı yok mu? Bunun Türk lirası olarak karşılığı 2.2 milyar değil mi? Bir Başbakan'da 1 milyar olur mu, çocuğu ile bunu nasıl konuşur. Adalet Kalkınma Parti dedik Aldatma ve Kandırma Parti oldu sonra baktık ki Ayakkabı Kutusu Partisi oldu. Şimdi ise yeni isim doğuyor, Aileyi Kalkındırma Partisi. Böyle bir durum karşısında bu iktidar tükenmiştir. Gençlerin çok izlediği dizilerde birisi aniden dönüyor ve öbürüne diyor ki; 'Sen bittin' diyor. Şimdi millet diyor ki 'Recep Ağa sen bittin sen tükendin' diyor. "
Bahçeli konuşma yaparken evinin balkonuna çıkan bir vatandaş gösterdiği ayakkabı kutusunu yırtıp attı. Partililer ise sık sık 'Hırsız Tayyip' diye slogan attı.

YB(OA/AK) (FOTOĞRAFLI)