Sezer KÜÇÜKKURT- Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, () - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın diğer aday Ekmeleddin İhsanoğlu'nun doğum yeri konusundaki sözlerini eleştirerek, "Kahire'de doğmak suç mu? 'Sadece cumhurbaşkanı olacağım' diyerek Türkiye'yi her alanda bölüyorsun. Bir de doğduğu yere göre ayrımcılık yaparsanız ne yapağız?" dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi partisinin de CHP ile birlikte aday gösterdiği Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek istemek üzere Afyonkarahisar'daki MHP'li ilçe belediyelerini ziyaret etti. İlk ziyaretini Emirdağ İlçesi'ne gerçekleştiren Bahçeli'yi, burada çok sayıda partili karşıladı. Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın'ı makamında ziyaret eden Bahçeli, daha sonra belediye önünde kurulan alanda partililere seslendi. Konuşmasında yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinen Bahçeli, bu seçimlerin çok önemli olduğunu söyledi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim sürecinde ayrımcılık yaptığını belirten Bahçeli, şöyle dedi:
"Siyaset bazen acımasız oluyor. Bir taraftan diyorsunuz ki; 'Biz bu kişiyi tanımıyoruz', bir taraftan diyorsun ki; '33 yıldır Türkiye'ye hiç gelmemiş, kimdir bilmiyoruz.' Ama diğer taraftan son 15-20 gün içerisinde öyle aşağılayıcı, öyle hakaret edici cümleler kullanıyorsunuz ki lafın nereye vardığının farkında bile değilsiniz. Böyle şey olur mu? Kahire'de doğmak suç mu? Kahire'de yetişip Türkiye'ye gelmek, İslam dünyasının önemli kademelerinde önemli sorumluluklar üstlenmek bir millete, bir memlekete hizmet değil midir?" 
Bu konuda Emirdağ'ı örnek veren Devlet Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti:
"Şimdi bir an düşünelim. Emirdağ'ın yurt dışına verdiği çok büyük göç var. Bildiğimiz kadarı ile de Belçika'da yoğunlaşmışlardır. Yıllardan bu yana ikinci, üçüncü nesil orada doğmuş, orada yaşıyor ve orada siyasete hem mahalli idareler hem genel seçimlere katılıyor. Ama doğduğu yer Brüksel ise 'Türkiye'ye gelip, ben siyaset yapacağım' dediği zaman, 'Hayır arkadaş. Sen Brüksellisin, sen Brüksel'de doğdun, bu memleketi bilmezsin' deme hakkına sahip miyiz? Bu nasıl büyük bir ayrımcılıktır. Nereye uzanacağını nasıl fark etmeyeceksiniz." 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ı eleştirdiği konuşmasına şöyle devam etti:
"Çok dikkatli olmamız gereken bir dönemdeyiz. Buna hassasiyet göstereceğiniz inancındayım. Devlet başkanlığı, cumhurbaşkanlığı seçimini bir parti meselesi olarak görmemek gerekir. Yanlışı varsa onu bir kenara bırakın. Doğru bildiklerinize ne kadar inanıyorsanız onlara da yol verin gitsin."
Emirdağ'da Devlet Bahçeli'ye, Belediye Başkanı Kargın tarafından günün anısına plaket ve maket ev hediye edildi. Bahçeli, Emirdağ ziyaretini tamamladıktan sonra Afyonkarahisar'ın Çay İlçesi'ne geçti.

FOTOĞRAFLI