BAHÇELİ YURTDIŞINDAKİ SEÇMENE SESLENDİ
MHP lideri Bahçeli, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek istemek üzere ziyaret ettiği Afyonkarahisar'ın Dinar İlçesi'nde partililere seslendi. Konuşmasında seçimlere kısa süre kaldığını hatırlatan Bahçeli, cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan'ı hedef alarak yurt dışında oy kullanacaklara seslendi. Bahçeli, şöyle konuştu:
"Ailesi Türkiye'de doğmuş ve Türkiye'de yaşamış. Büyük oğlan veya kız Türkiye'de doğmuş, sonra oraya gitmiş, orada çocukları olmuş. Demek ki birisi Brüksel'de doğmuş, birisi Paris'te doğmuş, öbürü Almanya'nın herhangi bir şehrinde doğmuş. Şimdi bir babanın, bir ananın 2 evladı arasında sen nasıl olur da ayrımcılık yaparsın. Büyük oğlan Türkiye'de doğdu diye o memleket evladı olacak, öbürü Brüksel'de doğdu, Hollanda'da doğdu diye o memleket evladı olmayacak mı? Bir baba ile ana oğulları arasında üvey evlat muamelesi yapmazken; sen bir Başbakan olarak ne tür bir şerefsizlik ki bölüyorsun. Onun için Almanya'da yaşayıp oy kullanma çağında olan her insan bu insana cumhurbaşkanlığı seçiminde oy verirse, ya Recep Tayyip Erdoğan'da bir yanlışlık var ya da orada oy verende bir yanlışlık var demektir."
MHP lideri Devlet Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Sen kimsin ki Avrupa Türklüğünü ana, baba, kız, oğul diye ayırıyorsun. Senin dilinin altında yatan şeyi biz biliyoruz, biz birçok şeyi senden evvel fark ediyoruz. Senin yamuk yürüyüşünden nereye istikamet alacağını biz biliyoruz. Senin dilin Ekmeleddin Bey'den ziyade Selanik'te doğan Mustafa Kemal Atatürk'tür. Senin niyetin Kayseri Pınarbaşı'ndan giden ve aziz bir ailenin Lefkoşa'da doğan oğlu Alpaslan Türkeş'e dil uzatmaktır. Senin niyetini biliyoruz, bir gün gelecek. Senin kişiliğin karanlıktır, senin kaynağın bulanıktır Recep Tayyip Erdoğan."
MHP lideri Devlet Bahçeli, temaslarının ardından Dinar'dan ayrılarak Başmakçı İlçesi'ne geçti.