MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bugünlerde inkarcıların saldırılarına muhatap kalan aziz milletimiz, vatanı için göğsünü siper etti" dedi.
Devlet Bahçeli, Ankara'nın Kızılcahamam İlçe Belediyesi tarafından yaptırılan ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda '29 Ekim 29 Proje' adıyla açılış ve temel atma törenlerine katıldı. Kızılcaham'ın, Ankara'nın parlayan yüzü, kaynak sularıyla şifa dağıtan, doğal zenginlikleriyle, gelişmeye ve büyümeye müsait olduğunu belirten Bahçeli, MHP'li Belediye Başkanı Coşkun Ünal'a hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Bahçeli bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin 90'ıncı yıldönümünü gururla andıklarını belirttiği konuşmasında, şunları söyledi:
"Cumhuriyet 94 yıl önce Samsun'dan başlayan, adım adım büyüyen, sabırla, metanetle genişleyen istiklal mücadelesinin sonucudur. Türk milleti son yurdunu savunmak, bekasını sağlama almak, işgalcileri topraklarından kovmak için her şeyi göze almıştır. İmanın karşısında hiçbir askeri güç dayanamamış, asalete ve vatanperverliğe rağmen hiçbir teknolojik vasıta ayakta duramamıştır. Bugünlerde inkarcıların saldırılarına muhatap kalan aziz milletimiz, vatanı için göğsünü siper etmiştir."
BU DEĞERLERİMİZ YIKILMAYACAKTIR
Cumhuriyet'in fazilet olduğu kadar, şehitlerimizin emaneti, çekilen çilelerin ve ıstırap dolu günlerin aziz bir sonucu olduğunu vurgulayan Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu değerimiz gölgelenmeyecektir. Bu değerimiz yıkılamayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti'nin gönüllü muhafızları, manen bekçileri elbette sizlersiniz. Türkiye Cumhuriyeti'nin garantörleri şüphesiz hepinizsiniz. Cumhurun, yani halkın kendi kendini yönetmesi Cumhuriyetle teminat altına alınmıştır. Bu nedenle otoriter arzuların, diktatör niyetlerin Cumhuriyet'ten rahatsızlık duyması normaldir. Bölücü heveslerin Cumhuriyetle didişmesi kendileri adına olması gereken bir durumdur. Sizler kendi kaderinize hükmettiğiniz sürece Türkiye Cumhuriyeti var olacaktır."