BAHÇELİ: TÜRKİYE'Yİ KİMSEYE BÖLDÜRTMEYİZ
MHP lideri Devlet Bahçeli Kumru İlçesi'nde partisinin İlçe Teşkilatı tarafından Karacalı Meydanı'nda düzenlenen mitingde partililere seslendi. Başbakan Erdoğan'ı televizyonlarda İmralı ve Oslo görüşmelerini açıklamasını isteyen Bahçeli, "Bugün gazetenin bir tanesinde yazıyor 30 Mart seçimlerinden sonra Kuzey Kürdistan Özerk Yönetimi'nin temelleri atılacak diyor. Bu ne büyük rezalet. Buna müsade etmemiz mümkün değil. Türkiye'yi kimseye böldürtmeyiz. Herkes aklını başına alsın. Ama bunu demokrasi adına yapıyoruz derken, gizli gündemlerle birilerininin hesabına kiminle ne görüştüğü bilinmeyen Oslo'dan başlıyor İmralı'ya kadar, İmralı'dan Kandil'e kadar bir müzakere süreci. Sayın Recep Tayyip Erdoğan bey kiminle ne konuştuğunu her gün televizyonda varsın, bir gün al eline belgeleri, 'Oslo'ya şunlarla gidilmiştir, orda şunlarla görüşülmüştür, şu konularda anlaşılmıştır' diye bu aziz milletinde haberi olsun" dedi.
İmralı'ya her gün bir tekne kaldırıldığının da altını çizen Devlet Bahçeli, "İmralı'ya her gün bir tekne kaldırıyorlar. Allah kimsenin başına vermeye. Bir insanımız cezaevine düştüğü zaman orada görüşme yapabilmek ne kadar zor ama 40 bin kişinin canisiyle görüşmeyen kalmadı. Bunlar artık Türkiye'yi felakete götürür" diye konuştu.
17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonuna da değinen Devlet Bahçeli, "Bir bankanın Genel Müdürünün ayakkabı kutusunda 4.5 milyon dolar olur mu?" diyerek eleştirisini şöyle sürdürdü:
"Son günlerde yolsuzluk ve rüşvet. Ayakkabı kutusu hiç aklımıza gelir miydi ya. Şurada bir kundura mağazası var mı bilemiyorum, tam karşımda duruyor. Oraya varsak desek 'uşağa bir ayakkabı alacağız'. Hangisini çocuk beğenirse 'seç' diyeceğiz. O da gidecek 'şu ayakkabıyı alalım baba' diyecek. Ama saygın kunduranın sahibi diyecek 'çok teşekkür ederim, bunu bir kutusuna koyayım da öyle vereyim' dediğinde oğlanın babası diyecek 'aman oğlum yapma, yanlış anlaşılır. Kutuyla eve giderken Kumru'nun içerisinde herkes bana yanlış bakarsa üzülürüm' der. Nerden çıktı bu, bir bankanın Genel Müdürünün ayakkabı kutusunda 4.5 milyon dolar olur mu? efendim.Bunun bir hesabının sorulması lazım."
Devlet Bahçeli daha sonra Korgan İlçesi'ne giderek burada halka hitap etti.

YK,NK(MS/AAA) (FOTOĞRAFLI)