BAHÇELİ : NE AKP, NE CHP, İLLE DE MHP
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İkizce İlçesi’ndeki programının ardından Ünye İlçesi’ne geçti. Burada düzenlenen mitingde yaptığı konuşmasında da hükümeti eleştirdi. Bazı çevrelerin televizyonlara çıkıp sözde kamuoyu araştırmacısı olarak yaptıkları çalışmaları dillendirdiklerini dile getiren MHP lideri Bahçeli, "Ama gerçek görevleri kamuoyu oluşturmak olduğu bilinen bu insanlar her değerlendirmede şu güzel toplumu, bunların hür ve milli iradesini iki partinin kafesine koyuyorlar. Bu ahlaksızlıktır. Bu milli iradeye saygısızlıktır, demokrasinin ayıbıdır ve vatandaşlarımızın tercihlerinin de inkarıdır. Ne demek yani bu ülkede bir yanda AKP bir yanda CHP olur mu? Pekala MHP nerededir? Onun da cevabı var artık, burayı şereflendiren vatandaşlarım yüksek sesle söylüyorlar ne AKP, ne CHP, illi de MHP diyorlar. Bu seçimlerde MHP vardır olacaktır, kazanacaktır" dedi.
KİME HİZMET EDİYORSUN?
Son günlerde Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın televizyonda "Ben Türkiye Cumhuriyeti Başbakanıyım" dediğini dile getiren Bahçeli, "Yani T.C. Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söylüyorsun da bu Ziraat Bankası’ndan ne istiyorsun. T.C.'ler kalkınca Ziraat Bankası’nda mevduat artışları mı oldu? Ne istiyorsun. Bir de bununla da yetmiyor, aziz millet evlatlarının kökeni ne olursa olsun 90 yıldan beri cumhuriyetin değerleri içerisinde birlikte ve birada yaşamayı tercih etmiş bu insanların çatısını belirten 'Ne mutlu Türk'üm diyene' sözünü dağda, ovada, bayırda kurumlarda niye kaldırıyorsun. Siz kime hizmet ediyorsunuz. Bu değerlerden niye korkuyorsunuz?" diye konuştu.
SORUNLAR ÇÖZÜLEMİYOR
Türkiye'nin iyi yönetilmediğini dile getiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türkiye'mizde sorunlar çözülemiyor. Nereden başlarsanız başlayın, çiftçinin durumu kötü, esnaf siftah yapamıyor, tüketici kredisi altında insanlarımız boğulmuş, işsizlik yayılıyor. Açıkçası bugünkü iktidarın 11 yıllık döneminde şöyle bir tablo koyun, içini hep beraber dolduralım. Bu tablonun bir köşesine açlığı koyduğumuz zaman, tabloya aykırı bir hali var mı? Yanına ahlaksızlığı koyduğumuz vakit bir aykırılık var mı? Asayişsizliği koyduğumuz vakit, adaletsizliği koyduğumuz zaman aykırılık var mı? AKP’nin tablosu açlık, adaletsizlik, asayişsizlik ve ahlaksızlıktır" diye konuştu.
RÜŞVET TOPLUMSAL HASTALIKTIR
17 Aralık 2013'ü unutmamak gerektiğini söyleyen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü :
"Bu günü unutmamak lazımdır. Bu önemlidir ve zaman içerisinde de bir toplumsal hastalık olarak yayılabilir. Aynen kanser gibi. Yolsuzluk ve rüşvette bir tür toplumsal hastalıktır. Kangrene ve kansere dönüştüğü anda toplumu çürütür. Devleti çökertir. Bunu mutlaka tedbirler alınarak önlenmesi lazım. Şimdi kalkmış 'bu bana komplo' diyor.
ERDOĞAN EN KISA SÜREDE ADALETE BAŞVURSUN
Kalkmış Bilal Erdoğan’la konuşması için 'montaj' diyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hiç inkara yönelmemeli. Bu komplodur, montajdır dememeli. Hain, haşhaşi, alçak gibi suçlarla kimseyi suçlamamalı. 'Hepinizin inine gireceğim. Hesabını soracağım’ diyor, bırak sen onu önce şu yolsuzluğun dibine bir in de ondan sonra ne olacağını göreceksin. Onun için Sayın Recep Tayyip Erdoğan siz en kısa zamanda adalete başvurun. Kıydığın savcıları geri çağrın. Millete deyin ki; 'Benim partimin adı Ak'tır. Şimdi bir yolsuzluk ve rüşvet olayıyla karşı karşıyayım. Savcılara, hakimlere, kolluk kuvvetlerine, sivil toplum kuruluşlarına kim varsa siyasi partilere elinizdeki bilgi ve belgelerle gelin yüksek bir sorgulama başlatalım. Yolsuzluk ve rüşvetin kökünü kazıyalım. Kime ulaşırsa ulaşsın' diyebilmiş olsaydı Recep Tayyip Erdoğan uzun adam diye nitelendiriyordun iki kat daha uzardın sen. Ama bunu söyleyemiyorsun. Şimdi kalkmışsın herkesi suçluyorsun. Kim kendi görüşünü tasvip etmiyorsa o mutlaka hain. Kim kendisine doğru suçludur bunu böyle yap dediği zaman 'siz işbirlikçisiniz' diyor. Gerçek işbirlikçiliği senden öğrendi bu millet. PKK, BDP ile iş birliği içerisinde değil misin? Oslo ile İmralı ile Kandil ile müzakere yapan sen değil misin?"
Vatandaşları sağduyulu olmaya davet eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bu olaylar toplumsal hareketliliğin kışkırtılarak çok daha artırılabilir. Toplum olarak birbirimize hasım unsunlar haline gelebiliriz. Bunu önleyebilmenin yolu milli irade ile olmalıdır" dedi.
Sokak ile sandık arasında kalınmamasını isteyen Bahçeli, sokakların karanlık ve kirli olduğunu hatırlattı. Bahçeli, "Özellikle genç kardeşlerim sizlere sesleniyorum. 18-25 yaş grubu gençlik çağı demektir. Sandıkla sokak arasında sarkaç gibi sizi sallamaya çalışanlara çok dikkatli olun. Ülkeyi üzmeyin kırmayın. 30 Mart'ta hepiniz koşa koşa sandığa gidin mümkün olduğu kadar da karanlık sokaklardan geçmeyin. Asfaltlar var, duble yollar var, açık meydanlar var oradan demokrasinin o kültürü kazanmış evlatları olarak gidin iradenizle kararınızı verin" diye konuştu.

YK,NK(MS/AAA) (FOTOĞRAFLI)