MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü 75. vefat döneminde rahmetle, minnetle ve saygıyla andıklarını belirtti. Bahçeli, "Türkiye Cumhuriyeti'ni itibarsızlaştırma, hatta imha çabalarının hız ve derinlik kazandığı bugünkü talihsizliklerle dolu günlerde, Gazi'nin birleştirici, toparlayıcı, ufuk açıcı, cesaret ve heyecan verici milli fikir ve kanaatlerine her zamankinden daha çok ihtiyaç vardır" dedi.
Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, 10 Kasım'ı bir matem günü olarak değil, Gazi Mustafa Kemal'in fikir ve düşüncelerinin tekrar konuşulduğu, bir kez daha paylaşıldığı, ilave olarak anlaşılıp anlatıldığı bir zaman dilimi olarak görmek gerektiğini belirtti. Bahçeli şöyle devam etti:
"Bizzat kendisinin; 'Beni görmek demek behemehâl yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir' sözleri de bunun bir işaretidir. Türkiye Cumhuriyeti'ni itibarsızlaştırma, hatta imha çabalarının hız ve derinlik kazandığı bugünkü talihsizliklerle dolu günlerde, Gazi'nin birleştirici, toparlayıcı, ufuk açıcı, cesaret ve heyecan verici milli fikir ve kanaatlerine her zamankinden daha çok ihtiyaç vardır. Ancak yönetim tarzları keyfi, siyasi tercihleri sarsak, ahlaki seviyeleri düşük, samimiyet dereceleri eksik olanların Gazi Mustafa Kemal'in söz ve eserlerini hakkıyla kavraması, kendilerine pay çıkarmaları doğal olarak imkansıza yakındır. Dileğim, naçiz vücudunun toprak olacağını söylerken, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet payidar kalacağını müjdeleyen Gazi Mustafa Kemal'e yüz çevrilmemesi, emanetlerine hıyanetlik edilmemesidir. Bu düşüncelerle vefatının 75. senesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor, manevi hatırasını saygıyla yad ediyorum. Aziz şahitlerimizi, rahmete kavuşmuş gazilerimizi ve tüm ecdadımızı rahmet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun."