"SEN BİTTİN RECEP AĞA"
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Giresun mitinginin ardından karayolu ile Doğankent İlçesi’ne geldi. Parti binası önünde partililerle sohbet eden ve çay içen Bahçeli, 1.5 yaşındaki Eylem Paten adlı kız çocuğunu kucağına alarak sevdi. Bu sırada çatıda beliren 'Çapkın' adındaki kurt köpeği ilgi odağı oldu. Köpeği gören Bahçeli, bina önünden ayrılırken fotoğrafçısını yanına çağırarak kurtla birlikte fotoğraf çekmesini istedi. Gümüşhane’nin Kürtün İlçesi’ne geçen ve kendisini bekleyen vatandaşları selamlayan Bahçeli daha sonra Gümüşhane’ye gitti.
“AKILSIZ GÜÇ KULLANILIYOR, O DA FELAKETE GÖTÜRÜYOR”
Gümüşhane'de yaklaşık 3 bin kişiye hitap eden Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın güç ve güç alanını genişletme ihtirası içerisinde olduğunu öne sürdü. Bahçeli, "Bugün Adalet ve Kalkınma Partisi’nde akılsız güç kullanılıyor. O da felakete götürüyor” dedi.
ÖNCE ÜLKEM VE MİLLET, SONRA PARTİ DEMELİYİZ
Ülkede halen yoksuzluk ve açlık sınırının altında yaşayan vatandaşlar olduğunu ifade eden Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti:
“Bu ülkede yiyenler ile yemeyenler arasında uçurum oluşursa yavaş yavaş toplum kımıldamaya başlar. Toplumda huzursuzluklar olur, suç unsurları artar ve insanların birbirine olan saygısı kalmaz. İşte dünyanın bir çok yerinde görüldüğü gibi bu başladığı taktirde, bu hareketlilik devam ettiği taktirde ne demokrasi ile gelmiş Cumhurbaşkanı, ne Başbakan, ne otoriter rejimle tek adama soyunmuş kişiler, ne de diktatör olmuş olan kişilerin bu toplumsal hareketin, selin karşısında kalmaları mümkün değildir. Arasanız eser ve izini dahi bulamazsınız. Önce 'ülkem ve milletim, sonra partim' demek mecburiyetindeyiz.”
“AK PARTİ’NİN YENİ ADI ALDANMA VE KALKINMA PARTİSİDİR”
17 Aralık yolsuzluk operasyonunun ardından 93 gün geçtiğini anlatan Bahçeli, “Adalet ve Kalkınma Partisi düne kadar vaat ettiklerini yerine getirmedi, milleti aldattı ve kandırdı. Dolayısıyla Adalet ve Kalkınma Partisinin dünkü adı yeni bir adla tamamlandı; o da Aldanma ve Kalkınma Partisi’dir. Onun da kısaltılmışı AKP’dir. Bir baktık ki 17 Aralık’tan sonra çok değişik olaylar var. Bu kez gençlerimiz 'yeni bir ad koymak lazım' dedi ve Ayakkabı Kutusu Partisi demeye başladılar” diye konuştu.
“AİLEYİ KALKINDIRMA PARTİSİ”
17 Aralık soruşturmasının başladığı saatlerde Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen telefon görüşmelerine de atıfta bulunan Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu operasyondaki tutuklanmalar Recep Tayyip Erdoğan Bey’i çok rahatsız etti. Sonradan tapelere yansıdığı gibi bir baba oğul konuşması olmuştur ki orası çok dikkat çekicidir. Recep Tayyip Erdoğan bey oğlu Bilal Erdoğan’ı arıyor, 'oğlum bazı gelişmeler var, evde bulunanları sıfırlayın, şunları şunlara gönderin, geri kalanına da bir çıkış yolu bulun. Bazılarını da gece fark edilmeden taşıyın' diyor. Türkiye’de 1 milyar doların Başbakan’ın evlerinde olduğuna dair bir şaiya dolaşmaya başladı. Başbakan 'bu bize karşı yapılan bir komplodur, konuşmalar montajdır' derken o zeka fışkıran gençlerimiz hemen topluma yeni bir mesaj vermeye başladı. 'Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kısaltması olan AK Parti’ye bir ek daha yapalım, Aileyi Kalkındırma Partisi' diyelim dediler. Bakın şu güzel mesaja.”
“HESAP SORMAZSAM NAMERDİM”
Recep Tayyip Erdoğan’ın 93 günden bu yana gençliğin sezinlediği olayları anlayıp kavrayamadığını iddia eden Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Savcıyı kıyıyor, kolluk kuvvetlerinin 8 bin tanesini dağıtıyor. Arkasından da Hakim ve Savcıların Yüksek Kurulu'nu bir gece istediği gibi değiştirerek hakimlerin yerini değiştirip bu insanların içerde tutukluluklarına son verdirecek olaylara sebebiyet veriyor. Nasıl oluyor da bir hakim değişikliği ile içerde kimse kalmıyor? İran’dan gelen, şu anda VIP hayatı yaşayan çok önemli şahsiyetler sınıfında bulunarak İstanbul’da hayatını devam ettiren altın kaçakçısı, kara para aklama ile suçlanan 4 bakanın çocuğunu rüşvetle, yolsuzlukla kullanarak, babaları üzerinde nüfuz sağlayan bu insan içerden çıkartılıyor. Çıkartılırken de yurt dışına çıkma yasağı dahi konmuyor. Hatta adalette teslim alınmış olan ayakkabı kutuları da kendisine geri veriliyor. Neden acaba bu kadar telaşla bu kişi çıkartıldı? Bunun bir sebebi olması lazım. 'Beni kurtarmazsan alayınızı yakarım' tehdidi mi adamı çıkartmış? Yoksa 93 günden bu yana bir yolsuzluk davası açılamaz mı? Buna neden karşı çıkıyor Recep Tayyip Erdoğan. Bunu anlayamıyoruz. Televizyon yoluyla bir takım insanlara ulaşarak 'haksızlık yapılıyor, paralel devlet var, Haşhaşiler var. Bunlar Recep Tayyip Erdoğan’ı sevmiyorlar, istemiyorlar' diyor. Bazılarına 'alçak' diye suçlama yapılıyor. Bazılarına 'hain' deniyor. Bazı siyasi partileri, 'birbirleri ile işbirliği yapıyorlar' diyerek suçluyor. Bazı sosyal olaylara kıvılcım atılıyor ve bazı kargaşalar yaşanıp Türkiye’nin gündemi değiştirilerek yolsuzluk ve rüşvetten milletin dikkatini uzaklaştırmaya çalışan gayretler oluyor. Ama bütün bunlara rağmen yargı yücedir ve bir gün gereğini inşallah yapacaktır. Çünkü fezlekeler var mecliste. Fezlekelerin görüşülmesi mutlaka sağlanmalıdır. Recep Tayyip Erdoğan eğer bir korkun yoksa, bir panik içerisinde değilsen, sana uzanan bazı olaylar yoksa, o zaman bu fezlekeleri harekete geçir ve gereğini yap. Ama onunla yetinme, savcıları, hakimleri ve kolluk kuvvetlerini teşvik et, arkalarında olduğunu söyle. Nerede yolsuzluk ve rüşvet varsa kökünü kazıt. AK Parti gibi Türkiye’yi de akla, sen de kurtul, bu millet de kurtulsun. Ama bunu yapacağa hiç benzemiyor. Hala inat ediyor, 'gereğini yaparım' diyor, asıyor kesiyor. Sanki sonuç alacakmış gibi. Başbakan, gittiğin yol yanlış. Sana akıldanelik yapan insanlar seni baştan çıkartıyor, seni felakete sürüklüyor. 3 tane aklı uçuk danışmanını önce sen görevden al. Yoksa onlar ilerde Yüce Divanlık adamlardır. Milliyetçi hareketin iktidarında yolsuzluk ve rüşvete yakın, uzak kim bulaşmışsa yedi göbeğinden hesap sormazsam namerdim.”
“SEN BİTTİN RECEP AĞA”
Recep Tayyip Erdoğan’ın kurtuluşu olmadığını ifade eden Bahçeli, “Dün sevgiyle seni karşılıyorlardı. Ama şimdi seni istenmeyen adam ilan ediyorlar. Sen gözden düştün. Sen bittin Recep Ağa. Siyasi ömrün tükendi. Yücen Divan'a gitmeden evvel kendi hesabını kendin gör de; sana oy vermiş insanlar da vicdanen biraz rahatlasınlar. Onu yapacak halin yok. Halen saldırgansın. Nereye güveniyorsun? Nereye güvendiğini biz biliyoruz. Seni iktidara getiren iç ve dış odaklar, 'Dayan Recep dayan, geliyoruz yanına' diyorlar ama hiç de geldikleri yok. El altından diyorlar ki 'yıkın bu adamı'. Bunların hepsi Türkiye’de gerçek” dedi.
Bahçeli, daha sonra mehteran takımı eşliğinde girdiği Gümüşhane Belediyesi'nin yeni binasının açılışını, ardından da MHP'li Belediye Başkanı Mustafa Canlı'yı ziyaret etti. 

MK(TM/AAA) (FOTOĞRAFLI)