AYAKKABI KUTSU PARTİSİ DİYELİM

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Eskişehir mitinginde 17 Aralık operasyonuna değinde ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ı eleştirdi. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kısaltılmışının AKP olduğunu ancak Başbakan Erdoğan'ın AKP yirine 'Biz AK partiyiz' dediğini ifade eden Devlet Bahçeli şöyle devam etti:

"17 Aralık'a kadar hepimiz de inanmıştık bunların adı AK Parti diye ama 17 Aralık'tan sonra akı karası kalmadı. Ama hala ısrar ediyor. 'Ben Ak Partiyim' diyor. Bu durum karşısında gençlerimiz şöyle bir geriye bakıyor, kendi beklentilerine bakıyor, ailesinin daha huzurlu ve güven içerisinde yaşayabileceği bir ortamı düşünüyor. Fakat o 2013 yılına kadar bununla ilgili herhangi bir gelişmenin olmadığını fark ediyor. O zaman o yaratıcılık vasfıyla, zekasıyla siz Adalet ve Kalkınma Partisi AKP değilsiniz bundan böyle Aldatma ve Kandırma Partisisiniz diyor. Arada bazı olaylar gelişiyor. Bir takım değerlendirmeleri dikkate aldığınız vakit 17 Aralık 2013 günü geliyor, sabahleyin tapelerden veya başka yerlerden bir görüyor ki, Türkiye'de 187 milyon TL bir yolsuzluk ve rüşvetle ülkemiz karşı karşıya kalmış. 41 kişi tutuklanmış. İçinde belediye başkanları var. 4 bakan ve çocukları var. Bir de İran'dan gelmiş, kim olduğu meçhul bir insan var. 4 tane bakanın çocuklarını avucunun içine almış, rüşvet ve yolsuzluğa alıştırmış, sonra da o alışkanlıklarını devam ettirerek, Türkiye'de kara para aklama, altın kaçakçılığı gibi bir çok yolsuzluk ve hırsızlığa karışmış. Şimdi bu gelişmeleri görünce bir bakmış ki, dün aldanıyorduk, kandırılıyorduk, ama bugün çok farklı bir olayla karşı karşıyayız. Çok küçük yaşlardan bu yana babamız bize ayakkabı alırdı. Ayakkabıyı alır eve gelirdik. Ama ilk gün giymezdik. Yastığın bir kenarına da bu yeni aldığımız ayakkabıyı koyardık. Kutusunu ne yapacağız diye hiç aklımıza gelmezdi. Ama kutusu daha çok makbulmüş. Çünkü 4,5 milyon dolar para konuluyor içine. Bu da bir genel müdür. O zaman bu genç kardeşlerim; özellikle bunlara son yıllarda Y kuşağı diyorlar, şuraya da bakıyorum Y kuşağından çok arkadaşımız var. Aldanma ve kandırmaya tam düşmüşken baktı ki gerçek bu. Türkiye'de Adalet ve Kalkınma Partisi'nin artık bandını değiştirmemiz lazım. Ne diyelim, Ayakkabı kutusu partisi diyelim."

AKLAN PAKLAN MİLETİN HUZURANA ÇIK

Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın 17 Aralık'tan sonra kendisine komplo kurulduğunu söylediğini belirterek "Recep Tayyip Erdoğan, bu partinin adını AK olarak söylenmesini sen istedin. 17 Aralık'tan sonra gelişmeleri dikkate alarak aklan ve paklan, milletin huzuruna 30 Mart'ta bu yönüyle çık. Ama hala siz tam 91 gün olmuş iftira diyorsunuz. 91 günde herkesi hain ilan ediyorsunuz. 91 gün içerisinde herkese alçak diyorsunuz. Herkese Haşhaşi diyorsunuz. Paralel devlet diyorsunuz. Kendiniz masum ama herkes hain ve suçlu. Bu nasıl bir Türkiye. Bunun böyle olacağını biliyorsun da niye savcı kıyımı yapıyorsun. Bu böyleyse niye 8 bin polis kardeşimizi kış günü darmadağın ediyorsun. Bu böyleyse 28 valiyi yerinden niye oynatıyorsun. Bu böyleyse HSYK'nın yasa değişikliğini acilen niye çıkardın, önünü ayıklamak kendini korumak için torba yasalar icat ediyorsun" dedi.

ERDOĞAN İNANDIRICILIĞI VE GÜVENİNİ KAYBETMİŞ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın inandırıcılığını kaybettiğini öne sürdü. Erdoğan'ın Türk seyasetinde kara bir günün başlangıcı olduğunu söyleyen Bahçeli şöyle konuştu:

"Bugünkü iktidar artık ülkeyi yönetemiyor. Recep Tayyip Erdoğan inandırıcılığını kaybetmiş. Recep Tayyip Erdoğan artık güvenini de kaybetmiş. Dolayısıyla Başbakan olarak görevini sürdürmesi imkan dahilinde görünmüyor. Yolsuzluk ve rüşveti komplo veya montaj olmayıp yargı süreci ile her şeyin ortaya çıkmasına fırsat vermez ise Çankaya yokuşunda zaten bu yükü taşıyamaz. Cumhurbaşkanı olma rüyası, hayali ortadan kalkar. Artık Recep Tayyip Erdoğan Türk siyasetinde kara bir günün başlatıcısı olmuştur. Ak Parti kazandibi gibi kararmış şimdi sadece kendisini kurtarırken AKP'yi yakmaya çalışıyor. Dikkatli olmak lazım bunu yaparken. Recep Tayyip Erdoğan'ın artık siyaset ömrü tükenmiştir. Ama bu tükenişi demokrasi içerisinde gerçekleştirmemiz lazım. Demokrasi içerisinde gerçekleştirmenin yolu seçimdir. Seçim ise sandıktır. Öyleyse hep beraber sandığa koşa koşa gitmeliyiz ve Recep Tayyip Erdoğan'ı en geç 2015 12 Haziran'a kadar görevden alabilecek bir milli iradeyi şekillendirmemiz lazım."

'RECEP TAYYİP ERDOĞAN ARTIK SEN BİTTİN'

Başbakan Erdoğan'ın her yerde yüzde 51'le geldiğini söylediğini ifade eden Devlet Bahçeli, "Yüzde 51'ile geldiğini sakız gibi her yerde çiğneyerek söylüyor. Ama şimdi 12 Haziran'a kadar, o güne de kalmaz da o güne kadar kaldığını farz edelim. Bu milli irade diyor ki, özelikle AKP'li kardeşlerim diyorlar ki, 'Artık yeter. 51'le geldin. 51 ile gideceksin.' İşte o gün yaklaşıyor. Bunun başlangıcı 30 Mart'tır. 30 Mart'ta bu görevi yerine getirmeliyiz. Aksi takdirde Türkiye çok karışacak. Türkiye'de sosyal ve siyasi hareketlilik hepimizi ürkütebilecek bir boyuta gelebilir. Bunu yakın çevremizde görüyoruz. İşaretlerini görüyoruz. Bunun provokatörlüğünü ajite edenin de Recep Tayyip Erdoğan olduğunun farkındayız. Yolsuzluk ve rüşveti gündemden düşürmek kendisini tartışmadan uzaklaştırmak için kardeş kavgasını başlatılmasına kadar bir gayretin içerisinde olduğunu artık hissediyoruz. Bu oyuna düşmemeliyiz. O sebepten dolayı sokak değil, sandık çıkış yolumuz olsun.  Dizi filmlerde bazen hafif bir gerilim olduğu zaman kullanılan bir ifade var. Bir arkadaşımız diğerine söylüyor 'artık sen bittin' diyor. Hatırlıyor musunuz bu dizi filmleri? Evet, vatandaşlarım 'Recep Tayyip Erdoğan artık sen bittin'" diye konuştu.

MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye konuşması sonunda bir partili tarafından kara kalemle yapılan ilkokul ve şimdiki halinin çerçeveli fotoğrafı verildi. Bahçeli mitingden sonra Eskişehir'den Kocaeli'ne hareket etti.

KA,HT,SK,SS(EK/SSA) (FOTOĞRAFLI)