HERKESE DAYILANMA, BİR KABADAYI ÇIKAR SENİ YERLE BİR EDER
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Bayburt mitinginde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Adana tabiriyle herkese dayılanıp durduğunu belirterek, “Herkese dayılanıp durma. Çünkü dayılanıp durduğun zaman bir kabadayı çıkar, seni yerle bir eder. İnatlaşma, aklını başına al. Yalan söyleme, milleti birbirine düşürmeye kalkma” dedi.
Erzurum’dan karayoluyla Bayburt’a gelen MHP Lideri Bahçeli, yaklaşık 5 bin kişiye hitap etti. Bahçeli, 30 Mart’taki yerel seçimin önemli olduğunu, herkesin oy kullanmaya gitmesini ve sandığa sahip çıkmasını istedi. Devlet Bahçeli, milli iradenin bazı partilerin tekeline verilmeye çalışıldığını da vurgulayarak, "Türk siyasetinde ne AKP var ne CHP var, Milliyetçi Hareket de var" diye konuştu.
İKİ NEVRUZ MESAJINA DİKKAT ÇEKTİ
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan’ın 96 gündür paralel devletten bahsettiğini vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu devletin ne olduğunu tam olarak açıklayamıyor. Kimlerden oluştuğunu, neler yaptığını sen araştıracaksın, sen bulacak ve yargılayacaksın. Ama bugün bu işin gerçeği çok daha iyi anlaşılmıştır. Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy veren kardeşlerim, bu vebalin altında siz de olacaksınız. 2013 yılı 21 Mart’ta Diyarbakır’da İmralı canisinin Nevruz mesajı okundu. 21 Mart 2014’te ikinci Nevruz mesajı okundu. İkisini bir araya getirdiğiniz zaman esas iki devlet orada gizli. Oslo’da başlayan müzakereler sonucu anlaşılıyor ki Türkiye’de aynı toprak üzerinde önce özerk, sonra federal, sonra bağımsız devletin tohumları atılıyor. Aydınlar, üniversite mensupları, bu ülkeyi sevenler, bu iki metni yan yana koyup bir kez daha okusunlar. İşte paralel devlet diye birilerine alçak, hain, Amerika casusu diyenler, gerçek iki devletin Erdoğan’la İmralı canisi arasında inşa edildiğini göreceklerdir. Bu çok tehlikeli bir durumdur. Türkiye’yi kardeş kavgasına sürükleyebilecek olan tarihi bir hatadır. AKP’li kardeşlerim; Recep Tayyip Erdoğan’ı uyarın. Bu ateşle oynamaktır, vazgeçsin. MHP ebed – müddet devleti savunan bir partidir. Herkes haddini bilsin. Herkes iyi düşünsün. Milliyetçi hareket henüz son sözünü söylememiştir. Bu tehlikeli gidişattan Türkiye’nin kurtulması gerekiyor.”
YALAN – TALAN – ÇALAN LOBİSİ
Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın sürekli bazı lobileri suçladığını da hatırlatarak, “Senin iktidarında hangi lobilerle çalışıyorsun onu da ben söyleyeyim; başta kendin olmak üzere iyi bir yalan lobisi kurmuşsun. Her yerde yalan konuşuyorsun. Herkese iftira atıyorsun. 17 Aralık’tan bugüne çok netleşmiş olan çalan lobisi var. Hısım akraba ile oluşturduğun talan lobisi de var. AKP’nin bugünkü görüntüsü yalan, talan ve çalan lobisidir. Eğer buna itirazın varsa 17 Aralık’tan itibaren kamu görevlilerini kıyacağın yerde, kalkıp Yüce Divan’a gitmeden evvel bir gerçeği sen açıkla. Ya montaj, ya komplo yapıldığını iddia edip duruyorsun. Bunu bulmanın yolu kolluk kuvvetlerini, mahkemeleri düzgün çalışır hale getirmektir. Bundan çekinme. Bundan çekindikçe korkun, paniğin var, bunların sana ulaşan yeri var demektir. Eğer Bilal Erdoğan’a kadar gidiyorsa, ona da uzanırsa, eğer değerli ve yiğit bir babaysan Bilal’i kolundan tut, karakola götür teslim et. Ama 96 günden bu yana konuşmalarına bakın, ‘komplo kuruyorlar, montaj yapıyorlar’ diyor. Milletin sana geçmişte olan sevgisini istismar ediyorsun. Milletin sevgisi 96 günde artarak öfkeye dönüştü” dedi.
DAYILANMA YOKSA
Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın ‘dayılandığını’ da vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bizim Adana’nın tabiriyle ikide bir herkese dayılanıp durma. Çünkü dayılanıp durduğun zaman bir kabadayı çıkar seni yerle bir eder. İnatlaşma, aklını başına al. yalan söyleme, milleti birbirine düşürmeye kalkma. İnanmış insanlara hakaret etme. Türkiye’yi değişik sıkıntılara sokma. ‘Birlikte yürüyoruz bu yolları’ diyor. Millet seni gönderdiğinde kaç kişiyle yürüyeceğini bilmiyorum. Ama tek yöne gidiyor yürüdüğün yollar, orada da Yüce Divan yazıyor. Gerilim artıyor, iç savaş belirtileri kendini gösteriyor. Türkiye’yi karmakarışık yapmaya çalışıyorlar. Bunun örneğini Mısır, Tunus, Suriye ve Ukrayna’da gördük. Yolsuzluk ve rüşvet halkın arasında yayılmışsa bunun karşısında hiçbir iktidar lider kalmamıştır.”
SLOGAN ATANLARA FIRÇA
Devlet Bahçeli, konuşmasının son bölümünde kendisini izleyen partililerin, 'Ülkücü hareket engellenemez' ve 'Bayburt ovası, Bozkurtların yuvası' sloganları üzerine de sinirlenerek şunları söyledi:
“Ülkücü hareketi kimse engelleyemez. Vazgeçin ondan. Ne endişen var senin, ne korkuyorsun. Şu kalabalığı görmüyor musun? Bir de kalkıyorsunuz, ‘Bayburt ovası Bozkurtların yuvası’ diyorsunuz. Peki Bayburt’un dağı, ovası, yaylasında Bozkurt yok mu? O bakımdan Allah’ın izniyle her tarafta Bozkurt olacaktır.”

Ömür AVCI- Osman ŞİŞKO/BAYBURT,()

ÖA(TM/AAA) (FOTOĞRAFLI)