"YEREL SEÇİMLER HESAP GÜNÜ OLACAK"
Devlet Bahçeli, Bursa’nın Orhangazi İlçesi’nde partisinin ilçe teşkilatı tarafından Spor Salonu’nda düzenlenen aday tanıtım toplantısına katıldı, işadamı Mehmet Topçu’yu Orhangazi Belediye Başkan adayı olarak açıkladı. AKP'nin Türkiye'yi 11 yılı aşkın süredir yönettiğini söyleyen Bahçeli, şunları söyledi:
"AKP, 'ben yüzde 51 ile geldim, millet beni tercih ediyor’ diyerek geriye kalan yüzde 49’u yok farz etmiş. Muhalefet ile ana muhalefeti aşağılayarak iktidarını sürdürmeyi bir ilke olarak ortaya koymuştur. 30 Mart seçimleri, bu siyasi iktidarın bütün çıplaklığı ile milletin önüne çıkmasını sağlayacak tarihi bir seçim günüdür. Bu seçimler, açılım zırvasıyla milletin nasıl bölündüğünü, aldatmaca ve kandırmacalar ile ‘milli ve manevi değerlere sahip çıkıyoruz’ derken, bu milletin her türlü değerini tahrip eden, andımızı ortadan kaldıran, ‘Ne mutlu Türküm diyene’ sözünü silmeye çalışan bu günkü siyasi iktidarın vereceği hesap günü olacaktır."
“OĞLUN BİLAL’İN ELİNDEN TUT YÜCE DİVAN ÖNÜNE ÇIK"
Hükümetin, milli ve manevi değerlerimizi bölüp istismar ettiğini belirten Bahçeli, "Cumhuriyetin kazanımlarını ve bu milletin evlatlarının öz değerlerini ortadan kaldırmaya yönelik faaliyetlerde bulunuyor. Ama bu milleti nasıl soyduğunu, hiç kimseye göstermeksizin soygunun ne şekilde olacağını sadece ve sadece kendi yandaşlarının bildiği bir yöntem kullanarak servetlerine servet katıyorlar" dedi. 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvetle mücadelenin başlangıcı olduğunu kaydeden Devlet Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:
"17 Aralık'ta savcılar harekete geçmiş ama kara para aklamak rüşvet, imar istismarları suçlarının yanında öyle bir noktaya gelinmiş ki, burada Recep Tayyip Erdoğan'a doğru bir yolsuzluk yolu açılmıştır. İşte bu yolsuzluk yolunu tıkamak için kendisine yönelik bir yargı darbesinin yapıldığını, büyük bir komployla karşı karşıya kaldığını, muhtelif toplantılarda ağlayarak, mağdur rolüne soyunarak, kendisine yönelen bir yüce divanın önünü kapatmak için her türlü faaliyeti ortaya koyuyor. Türkiye’de milli devlet varken o devletin iktidarı olarak milli irade ile gelmesine rağmen son günlerde bir paralel devlet, iktidara yönelik bir darbenin organizasyonu, çetesinin olduğunu iddia ediyor. Orhangazi’den sesleniyorum, Recep Tayyip Erdoğan, korkun yoksa yargının önünü aç. Korkun yoksa evladın Bilal’i elinden tut, yüce yargının önüne çık hesap ver. Bunları yapamayacaksan bu milleti aldatma. Bu milletin evlatlarına iftira etme, yalan dolanla iktidarı kurtarma gibi bir aşağılanma faaliyetlerinin içine girme. Eğer varsa bir paralel devlet, senin iktidarında. Başarılarını kıskananlar, bu çeteler kimdir? Komployu kuranlar kim? Bunlar nereden gelmiştir? Seninle beraber bu devletin yönetimine nasıl sızmıştır? Elinde belge varsa 400 polisle oyalanma, 500 memurla uğraşma, bu çeteleri de ortaya çıkar. Kendine aldatma, kime uzanıyorsa uzansın. Senin yolsuzluğun bir tarafta, öbür yanda da çetenin ki olsun. Bu hesabı milletin önünde beraber verin. Adaletin terazisi yolsuzlukla mücadele olmalı. Öbür terazinin biri de Türkiye’yi ele geçirmek isteyen, iç ve dış odakların hesabını sormak olmalıdır."
“SIRA SİZE GELİNCE HERŞEYE AMBARGO KOYUYORSUN"
Konuşmasında dili sürçen Bahçeli, vesayeti veraset olarak ifade ederek, "Kalktınız yıllarca veraset veraset dediniz, uydurma bilgi ve belgelerle bugün karşı olduğunuz yargıya olağan üstü destek verdiniz. İktidar olarak, medya olarak her şeyi doğru yapmış gibi kamuoyuna aktardınız ama sıra size geldiğinde her şeye ambargo koyuyorsun, yargıyı suçluyorsun, medyanın bir bölümünü de dün sana hizmet edenleri bu gün ret etmiş oluyor ve mağduriyet rolüne bürünüyorsun. Peki o zaman bu verasetten kurtuldun ama bu seni soygun verasetinden nasıl kurtaracağınızı da bu millete anlat" dedi.
Kirlenmiş ne varsa Türk siyasi hayatından silinip gitmesi gerektiğini belirten Bahçeli, "Recep Tayyip Erdoğan, her gün milleti aldatma. Televizyonlarda sırayla kendini aklatma. Gel hemen pazartesi günü kendine güveniyorsan evladınla birlikte aşağıladığın sürgün ettiğin savcıların önüne çık" dedi.
Erdoğan'ın dün istismar ettiği yargının bugün kendisine lazım olduğunu belirten Bahçeli, "Eğer, Recep Tayyip Erdoğan kendini aklatma adına yargının önünde hesap vermekten kaçarsa, milletten kaçmamalı. Seçimlerde yüzde 51’den aşağı düşürülmeli. Oy kaybı ile bir korkuya daha kapılmalı, Cumhurbaşkanlığı hayalinden de kendini kurtarmalı, 2015 seçimlerinden önce de tarağını toplayarak Türk milletinin huzurundan iktidardan tıpış tıpış gidişinin işareti olmalı" diye konuştu. (ESM)