'MHP SON SÖZÜNÜ SÖYLEMEMİŞTİR'
Devlet Bahçeli, Erdemli İlçesi'nde büyük coşkuyla karşılandı. Burada yapılan mitingde vatandaşlara hitap eden Bahçeli, sandığa sahip çıkılmasını isteyerek, "Sandıklarda ajan ve provokatörlere aldırmayacaksınız. Yaşlı büyüklerimiz geldiğinde onlara yardımcı olacaksınız, sandıklara kadar götüreceksiniz. Esas sandıkların sayımı sırasında çok dikkatli olacaksınız. Hakkı ile seçimi kazanması gerekenin hile ile seçimi kaybedebilir. Bunun için sandıkta görevli olan arkadaşlarımızın iyi kontrol edelim. Sayımın iyi değerlendirmesi lazımdır. Bunu başardıktan sonra bazı konularda çok iyi gelişmeler elde edeceksiniz" dedi.
ADAYININ ADINI SÖYLEYEMEDİ
20 yıldır Tarsus'ta MHP'den Belediye Başkanlığı görevini yürüten Burhanettin Kocamaz'ı, iki kez 'Burhan bey' diye hitap eden Bahçeli, şunları söyledi;
"Ülkemiz 11 yıldır AKP tarafından yönetilmektedir. AKP, 276 milletvekili ile bir sayısal çoğunluk kazanmış buradan da hükümet kurmayı başarmıştır. Bu önemli bir güçtür. 276 milletvekili TBMM'de temsil edildiğinde iktidarı elinde bulunduruyordur. Siyasi bir ve güçlü bir iktidar Türkiye'yi yönetmeye talip olmuştur. Sorunları çözümü için elinde güç tutmuştur. Siz Türk milletini temsilen iktidar oldunuz. Her zaman milli iradeden bahsediyorsunuz. Milli irade millet demektir. Ama siz milleti 36'ya bölmeye çalışıyorsunuz. Öbür yandan teknik çatışmayı körüklüyorsunuz. Bugün Türkiye bölünmenin eşine gelmiştir. PKK 2014 yılını özerklik yılı ilan etmiştir. Bunun örneği Suriye'de yaşanmıştır. 30 Mart'tan sonra bu hayata geçecektir. Bunun bir örneği Suriye'de kendini göstermiştir. Batı Kürdistan özerk yönetimini 3 kanton olarak belirlemiştir. Şimdi Türkiye'de bundan örnek alarak Türkiye 15 kantona bölünecektir. Kuzey Kürdistan dedikleri yer, Güneydoğu Anadolu bölgesidir. Bunlar kim, bunlar hainler yolcusudur. Bunların içerisinde AKP ve PKK'nın açık işbirliği vardır. Sayın Başbakan bu davranışın yanlıştır. Bu bir gün Yüce Divan'a gidecektir. Şimdi kalkmış aynı yolda devam ediyorlar. Evrensel demokrasiden yola çıkarak Türkiye'yi bölmeye çalışıyorlar. AKP'li kardeşlerimi buna nasıl müsaade edeceksiniz. Bunun da zeminini hazırlıyorlar, bazı değerlerimizi yok etmeye çalışıyorlar."
Başbakan Erdoğan'ın 'Andımız' ve 'Ne mutlu Türkü'mden büyük bir rahatsızlık duyduğunu ifade eden Bahçeli, şöyle devam etti:
"Sayın Erdoğan kulağını Erdemli'ye ver, MHP son sözünü söylememiştir. MHP Türkiye'yi parçalatmaz, ülkenin milli ve üniter yapısını korur. Bir arada yaşamayı cazip kılan bir şuuru sağlar. MHP buna müsaade etmeyecektir. AKP'ye oy vermiş kardeşlerim, 11 yıldır bunları dinliyorsunuz. Bundan sonra geldiklerinde de bazı sorunları sormanız lazım. Çocuklarımız ilkokula gidiyor. İlkokulda da Cumhuriyetimizin kuruluşu andan bu yana bir ant içiliyor. Türküm demekte ne var? Şimdi bunları yasaklıyorlar. 11 yaşındaki bir çocuğumuz ant içmesinde ne var? Bilal gibi mi konuşsun, 'Hırsızım mı' desin. Onun için MHP iktidarında andımızı okutmazsak namerdim. Sayın Başbakan TC'den rahatsız oluyorsun. Sıkıştığın an 'Bana hakaret ediyorlar, bana hırsız diyorlar' diyorsun. Sıkıştığın zaman T.C diyorsun da kamu kurumlarından Ziraat Bankası'ndan niye sildiriyorsun? Cumhuriyet'ten bu yana birliğimizi ve dirliğimizi koruyan veciz bir söz vardır. 'Ne mutlu Türküm diye' bunu da her yerden siliyorlar. Nerede ikamet ediyorsan, 'Ne mutlu Türküm' diye yazdırmasam namerdim. O zaman bunu her sabah uyandığında göreceksin. Bunu neden yapıyorsun, bu milleti bu hale getirmekten zevk mi alıyorsun?"
AYAKKABI KUTUSU PARTİSİ VAR
Alanda bulunan bir pankarta değinen Bahçeli şunları söyledi:
"AKP'nin adı Ayakkabı Kutusu Partisi olsun. Demek ki AKP ağzından kuş tutsan, kuşa benzer twitterlerin hepsini ortadan kaldırsan da gencin elinden Ayakkabı Kutusu Partisi var. Aradan bir gün daha geçmeden 17 Aralık'ta 41 kişinin tutuklanmasının gerçekleşir gerçekleşmez Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ı arıyorlar. Bunlar tapelerde var. Açıklanırsa iddianamelerde var. Erdoğan oğluna diyor ki , 'Oğlum bazı gelişmeler var. Evdekileri sıfırla diyor.' O da 'Şunu şuraya verilim şöyle edelim böyle edelim'. Sonuç olarak 30 milyon dolar kalıyor. 'Bir şekilde hallet' diyor. O da 'Villalar satılıyor onları alalım' diyor. 'Öyle yap' diyor. Bir Başbakanın, Cumhuriyet tarihinde bir Başbakanın serveti 1 milyon doları bulmaz. Başbakanın oğlu var, oğlunun adı Bilal, başka birinin de Bilal adından bir oğlu var. Bilal'in bir milyar doları var. Onun ki yok. Onun için AK Parti'nin adı 'Aileyi Kalkındırma Partisi' olsun diyor. Demokratik toplumlarda bağımsız olması gereken medya ve basın var. Onların bir kısmını yanaşma, bir kısmını da yandaş haline getiriyor. Recep Tayyip Erdoğan hiçbir şeyi aklına getirmiyor. 'Ben tek adımım, istersem yakarım, istersem yıkarım' diyor. Tek adamlık hevesi başlıyor. Böyle bir kişi Türkiye'yi yakar. Bu iş Recep Tayyip Erdoğan'ı da bitirir, Türkiye'yi de bitir."
İDDİANEME REDDEDİLİYOR
Konuşmasının devamında 17 Aralık operasyonuna değinen Bahçeli sözlerini şöyle tamamladı:
"17 Aralık'taki savcılık iddianamesi, yeni hakim ve savcıların ele geçmesi ile iddianame reddediyor. Adalet ve yargıyı da eline geçirerek, yoluna çıkanları ayrıştırma çalışıyor. Türkiye de bir yolsuzluk ve rüşvet gerçeği var. Halkla mal olmuş bir konu aklanmadıkça senin kurtuluşun yok. Ya kaçaksın ya da Yüce Divan'a çıkacaksın. Demokrasi içerisinde her şey çözülmelidir. Bunun de yolu seçimdir. O bakım da AKP'ye oy veren kardeşlerimi desteğinizi çekiniz. Onun danışmanlığını yapanlar da elini eteğini çekiyor. Onun için de sandığa gitmeliyiz. Aziz gençler, evlatlarım sizlere sesleniyorum, önümüzde bazı işaretlerden çıkartacağımız dersler var. Ya sandık var, ya da sokağa çıkmak var. Siz sandığa gidin. Sokak her türlü insanların bulunduğu alandır. Tahrikler ve ajan provokatörler oradadır. Gençliği amacı dışında kullanmak isteyenler vardır. Sandığa gidin. 10 milyon 600 bin kişisiniz. Bu iktidarı da yere çakın. Sokakta bir takım çatışmalara giderek esnafı camdan, kendinizi candan etmeyiniz. Sözüme kulak verin. Türkiye'yi karışık bir hale getiriyorsunuz. Bunlar yol değil. Çocuklarımızı, gençlerimizi tahrik etmeyin. Siz bu milletin geleceği ve Türkiye'nin teminatısınız."

(AŞ/BK/SS) (FOTOĞRAFLI)