SİLİFKE'DE 5 BİN KİŞİYE KONUŞTU
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mersin'in Silifke İlçesi'nin Anıt Meydanı'nda halka hitap etti.
Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı mitingde AK Parti hükümetine yüklenen Bahçeli, konuşmasında Öcalan'ın mektubuna da değinerek şunları söyledi:
"Her gün kalkıyorsun dinlenmeden bahsediyorsun. Dinlenme üzerinden bazı aşırı ifadeler kullanıyorsun. Siyasi kültürümüze yakışmayan kavramlarla bazılarımızı suçluyorsun. Siyasi partilere hakaret ediyorsun. Bunları yapıyorsun da bazı konuları neden saklıyorsun Sayın Başbakan? Diyarbakır'da bir özerklik yılı ilan ediliyor. 2 nevruz bayramı arasında Öcalan denen hainin mektupları Türk bayrağının sallanmadığı bir yerde okunuyor. Sen fiilen iki devleti kurmaya adım atmışsın. Birisini Öcalan inşa ediyor, birisini de sen aklında inşa etmeye çalışıyorsun. Niye başkalarının üzerine saldırıyorsun? Bunların soruları bulunmadıkça, bu iktidar ülkemizde istikrar sağlayamaz, barışı ve huzuru sağlayamaz."
'AK PARTİ' DERKEN BEYAZ AMERİKAN BEZİNİ Mİ KASTEDİYORSUN?
Bahçeli, "Milliyetçi Hareket Partisi'nin kısaltılmışını sorsam hepiniz 'MHP' diyeceksiniz. Cumhuriyet Halk Partisi'ni sorsam 'CHP' diyeceksiniz. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kısaltılmışını sorsam 'AKP' diyeceksiniz. Ama Recep Tayyip Erdoğan bunu reddediyor. 'Bizim partinin adı AK Parti'dir' diyor. Peki 17 Aralık'tan sonra hala AK Parti mi diyeceğiz? AK Parti dediğimiz, daha evvelden Cumhuriyet'in kurulduğu dönemlerde, bizim köylümüzün şehirlimizin bildiği beyaz Amerikan bezi vardı. Acaba AK Parti'den onu mu kast ettin sen?" diye konuştu.
17 Aralık operasyonu kapsamında tutuklanıp daha sonra serbest bırakılan Reza Zerrab'a da ağır eleştirilerde bulunan Bahçeli, şöyle devam etti:
"İran'dan bir şarlatan uşak gelmiş. 29 yaşında. 4 bakanla tanışmış. 4 bakan çocuğunu avucunun içine almış, onlar üzerinden babalarına yolsuzluk ve rüşvet yaptırmak sureti ile Türkiye'yi soyuyor, kara para aklıyor, altın kaçakçılığı yaptırıyor ve İstanbul'da boğazlarda villalarında çok lüks hayat yaşıyor. Bu 4 bakan, ak dediğin partinin hükümetinde ki 4 bakan. Sağdan soldan siparişle gelen bakan değil. Bu bakan senin bakanın ise neden gereğini yapamıyorsun."
'Hırsız Tayyip' sloganları atan partililerin sloganını kesen Bahçeli, "Bırakın ona yargı karar versin" dedi. Bahçeli, daha sonra Erdemli İlçesi'ne geçti.

(AŞ/BK/SS) (FOTOĞRAFLI)