Ümit KOZAN - Bayram TÜRKMEZ, / ANKARA, () - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Polatlı ilçesinin ardından geldiği Gölbaşı'nda coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı.

MHP Gölbaşı Seçim Bürosu önündeki partililerine konuşan Bahçeli, 17 Aralık'ta başlayan yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı sert bir dille eleştirdi ve 30 Mart yerel seçimlerinin Türkiye için çok önemli olduğunu vurguladı.

MİLLETİN BALINI KAYMAĞINI BUNLAR YEDİ

Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gazetecilere televizyonda verdiği bir demecini hatırlatarak, “Basın mensupları diyor ki, 'Sayın Başbakan çok yoruluyorsunuz. Bu yorgunluğu atmak için nasıl besleniyorsunuz.' O da çok pişkin masum bir sesle, 'Günde 3 defa bal kaymak yiyorum' diyor. Şimdi 1 milyar doları evde görünce sayın Başbakan burada yalan söylemiyor. 'Evet, ben bu milletin balını kaymağını yiyorum' diyor" dedi.

17 ARALIK MİLATTIR

Bahçeli konuşmasını şöyle sürdürdü: "Türkiye'de sosyo ekonomik olarak iki önemli toplumsal hastalık vardır. Bir tanesi işsizliktir; her evde patlamaya hazır bir dinamit vardır demektir. Bu tetiklenirse Türkiye'de sosyal kargaşanın başlamasına sebep olabilir. İkincisi de yolsuzluk ve rüşvet sorgulaması konusudur. 17 Aralık 2013 bu sebeple bir milattır. Türkiye için bir yüz karasıdır. Bundan kurtulmak da en kısa zamanda sağlanmalıdır. Yolsuzluk ve rüşvetin 94 gündür siyasi, iktidar üzerinde oluyorsa o zaman AKP'ye oy vermiş kardeşlerim bunu iyi değerlendirmeli ve sonucu hayra ulaştırmak için gayret göstermelidir."

GERÇEK MONTAJ

Bahçeli, "Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bazı şeylere saplanmasına gerek yoktur. Ne bu ülkede Haşhaşi vardır; ne bu ülkede bu kadar hain vardır; ne de bu ülkede bu kadar alçak vardır. Bana komplo yapıyorlar demesine de gerek yoktur. Sayın Erdoğan sana kim komplo yapsın? Sen tek adamsın; sen diktatörsün. Sana kimse komplo yapmaya cesaret edemez. Sana niye montaj yapılsın. Türkiye'de bilim insanlarımız var. Montaj olarak şüphelendiğin ne varsa devlet olarak bunları inceletme fırsatı da senden başka kimsede yok. Sen de bir tek montaj var; taşıma unsurlarla yapmış olduğun ve televizyonlarda da sık sık görülen mitinglerdir. İşte gerçek montaj orada var" dedi.

BAŞBAKAN HER ŞEYİ MECLİSTEN VE HALKTAN SAKLIYOR

Bahçeli, "Yolsuzluk ve rüşvet Türkiye'nin en büyük gündemi olmuştur. Bununla ilgili olarak yargı mutlaka devreye girmelidir. Sayın Başbakan'ın yapabileceği bir tek şey vardır. 'Benim partimin adının kısaltması Ak'tır. Milletime verdiğim temiz bir toplum sözünü tutmam lazım. Ama şimdi gittikçe kararan bir AKP ve kirlenen bir toplum var. Bütün savcısı, yargıcı, ilgili bakanları, STK'ları siyasi, partilerden bilgi belgelerini istiyor ve bunların üzerine gideceğim' demeliydi. Ama Sayın Başbakan hala meclisten saklıyor, halktan saklıyor. Ama tapelerle, basın, medya yoluyla millet her gerçeği de görmeye başlıyor. Sorunları milli irade çözmeli; o milli irade de sizlersiniz. Milli iradeyle sorunu çözmek demokrasi içerisindedir. Sorunu demokrasi içinde arıyorsak; milli irade olarak 30 Mart'ta sandığa gitmeliyiz" dedi.

() (ÜK/BT) (FOTOĞRAFLI)